345/2006. (XII. 14.) önkormányzati határozat
Tárgy: az oktatási intézmények személyi feltételeiről szóló ellenőrzés tapasztalatairól

345/2006. (XII.14.) számú önkormányzati határozat

az oktatási intézmények személyi feltételeiről szóló ellenőrzés tapasztalatairól 

Kisújszállás Város Önkormányzata megtárgyalta „Az oktatási intézmények személyi feltételeinek ellenőrzése az önkormányzat 28/2004. (II.26.) számú határozatával elfogadott minőségirányítási programja alapján” c. összefoglaló ellenőrzési jelentést, mely a 2006. évi belső ellenőrzési tervről szóló, 371/2005. (X.27.) sz. önkormányzati határozat alapján készült, és a következő megállapításokat teszi:

 

1.) Az önkormányzat megállapítja, hogy a fenntartásában működő közoktatási intézmények a 2006/2007-es tanév indításakor - az Arany János Általános Iskola kivételével - az engedélyezett létszámkeretet betartották, a kinevezések, nyilvántartások, képesítési előírások alapvetően törvényszerűek, a tantárgyfelosztásokban kiadott óraszámok a közoktatási törvénynek megfelelőek, ezen túl az önkormányzat által engedélyezettek.

 

2.) Az önkormányzat elfogadja az intézményenkénti ellenőrzési jelentésekben a feltárt hiányosságokra tett feladat-meghatározásokat. Ezen túl felhívja a közoktatási intézmények vezetőinek figyelmét arra, hogy a szakos ellátottságot minden közoktatási intézményben biztosítani kell.

Felelősök: a közoktatási intézmények vezetői

Határidő: folyamatos

 

3.) Az Arany János Általános Iskola esetében, az ellenőrzési jegyzőkönyvben meghatározott feladatokon túl, az ellenőrzés tapasztalatainak figyelembevételével pótlólagosan el kell készíteni a pontos tantárgyfelosztást a 2006/2007-es tanév I. félévére.

Határidő: 2006. december 22.

Felelős: intézményvezető

 

4.) A képviselő-testület szakértői vélemények ismeretében napirendre tűzi az Arany János Általános Iskola ellenőrzése során tapasztalt kérdéseket.

Határidő: 2006. december 20.

Felelős: Dr.Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

 

 

Erről értesülnek:

1.) Kecze István polgármester

2.) Az önkormányzat közoktatási intézményeinek vezetői

3.) A Polgármesteri Hivatal belső ellenőre

4.) A Polgármesteri Hivatal intézményi referense 

 
« Vissza
Vissza a főmenübe