357/2006. (XII. 14.) önkormányzati határozat
Tárgy: a nyertes bűnmegelőzési pályázat tartalmának módosítására
 

357/2006. (XII.14.) számú önkormányzati határozat

a nyertes bűnmegelőzési pályázat tartalmának módosítására 

 

1./ Kisújszállás Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Belügyminisztérium Országos Bűnmegelőzési Központ (OBmK) által kiírt „a vagyon elleni bűncselekmények, elsősorban a betöréses lopások visszaszorítását, megelőzését elősegítő programok támogatására” felhívásra a 116/2006. (IV. 27.) számú önkormányzati határozat alapján pályázatot nyújtott be. A pályázat alapján az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Rendészeti Felügyeleti és Ellenőrzési Főosztály Rendészeti Megelőzési Osztályától az önkormányzat a 8-74/65/2006. OBmK. számú megállapodás alapján a pályázatban megjelölt 1.050.000.- Ft helyett 500.000.- Ft támogatásban részesült, amelynek a felhasználásáról a pályázati feltételek figyelembevételével az alábbi tartalommal és önrész igénybevételével dönt:

  

Elnyert összeg felosztása a pályázatban megjelölt önrésszel:
önrész
támogatás
Összesen:
19 db PC-585ELEMES bejelző készülék (25.000.- Ft/db)
225 000
250 000
475 000
Pénzeszköz átadás üzemanyag költségekre a városi rendőrőrs részére
125 000
0
125 000
Előadók díjazása (2 db)
0
250 000
250 000
Összesen:
350 000
500 000
850 000
 

 

2./ Az önkormányzat a pályázat koordinálásával, a vészjelzőkészülékek beszerzési eljárásának lefolytatásával megbízza a polgármestert. A vészjelzőkészülékeket a beszerzést követően az önkormányzat átadja a Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ (továbbiakban intézmény) részére. Az önkormányzat megbízza az intézményt a vészjelzőkészülékek nyilvántartásba vételével. Az intézmény a pályázat tartalmának megfelelően együttműködik a Városi Polgárőrséggel és a megjelölt civil szervezetekkel. Az intézmény az 1. számú melléklet szerinti megállapodást köti a vészjelzőkészülék használóival.

 

 

3./ Az önkormányzat az előadások megszervezésével a pályázat tartalma alapján megbízza a Városi Polgárőrséget, továbbá megbízza a Polgármesteri Hivatalt az előadások költségeinek kifizetésével és pénzügyi elszámolásának feladatával.

 

 

4./ Az önkormányzat az 1./ pont táblázatában szereplő pénzeszközt átadja a Karcagi Rendőrkapitányság Kisújszállási Rendőrőrse részére az 2. számú melléklet szerinti megállapodás alapján. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a megállapodás aláírására.

 

 

5./ A testület megbízza a polgármestert az 1./ pont szerinti támogatás elszámolásával. Az elszámolást 2007. augusztus 31-ig a képviselő-testület elé kell terjeszteni és 2007. szeptember 15-éig be kell nyújtani a támogatónak.

 

2/2

 

Határidő: 2006. december 31.

Felelős: Kecze István polgármester

 

Erről értesül: 1./ Kecze István polgármester

2./ Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

3./ Városi Polgárőrség

4./ Városi Rendőrőrs

5./ Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ

6./ Polgármesteri Hivatal intézményi referensek 

357/2006. (XII. 14.) sz. önkormányzati határozat 1. számú mellékelte 

Iktatószám:

 

Megállapodás

 

Amely, létrejött a Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ (Kisújszállás, Téglagyár u. 10., képviselője: Tapasztó Szabolcs igazgató), továbbiakban Használatba adó és

 

Név: ……………………………….

Lakcím: ………………………………

Személyi igazolvány száma: …………………………………..

Születési idő, hely: ……………………………………………

Vezetékes telefon száma: ………………………………….

a továbbiakban: Használó

között vészjelzőkészülék ingyenes használatba adására az alábbi feltételekkel:

 

1./ A …………………… gyártási számú vészjelző készülék (továbbiakban: Vészjelző) a Használatba adó tulajdonát képezi, amelyet a Használó vagyoni és személyi biztonságának javítása céljából Használó ingyenes használatába ad.

 

2./ Használó köteles a Vészjelző készülék technikai üzemeltetésével felmerült költségeket viselni (például: a Vészjelző testen hordható pánikgombjának elemcseréje, a Vészjelző központi egységének áramellátását, a készülékben keletkezett hiba kijavítását.). Használó köteles a Vészjelző épségét megóvni, amelyért a Ptk. szerinti kártérítési felelősséggel tartozik. Használó köteles a fenti adataiban bekövetkezett változást bejelenteni Használatba adó részére.

 

3./ E megállapodást bármelyik fél felmondhatja 30 napos határidővel. E megállapodás megszűntekor a Használó köteles átadni a Vészjelzőt a Használatba adó, vagy az általa meghatalmazott személy részére.

 

4./ E megállapodás azonnal megszűnik az alábbi esetekben:

- a Használó halálával,

- amennyiben a Használó a fenti lakcímről elköltözik, és az új lakóhelyén már nem állnak fenn a Vészjelző használatát indokló körülmények, vagy a technikai feltételek nem biztosítottak,

- amennyiben a Használó Kisújszállás közigazgatási területén kívülre költözik,

- ha a Használót tartós bentlakásos intézményben elhelyezik,

a Használó, vagy közeli hozzátartozója, gondviselője, törvényes képviselője, örököse köteles a Vészjelzőt átadni a Használatba adónak, vagy az általa meghatalmazott személy részére.

 

5./ Szerződő felek megállapodnak abban, hogy a közöttük felmerült vitákat, illetve a megállapodásban nem rendezett kérdéseket elsősorban egymás között megállapodással rendezik, ennek hiányában Karcag Városi Bíróság illetékességét kötik ki.

 

6./ Jelen szerződést a felek elolvasás és értelmezés után mint akaratukkal mindenben egyezőt helybenhagyólag aláírják.

 

Kisújszállás, ……… év …………………… hó ………nap

 

 

………………………… ……………………….. …………………………

Használatba adó Használó Törvényes képviselő 

357/2006. (XII. 14.) sz. önkormányzati határozat 2. számú mellékelte 

Iktatószám: ……………

 

MEGÁLLAPODÁS 

 

mely létrejött egyrészről Kisújszállás Város Önkormányzata - Kisújszállás, Szabadság tér 1. (képviselője: Kecze István polgármester) mint Támogató (továbbiakban: Támogató), másrészről a Dr. Házi István r. dandártábornok megyei rendőrfőkapitány - mint Támogatott (továbbiakban Támogatott) között a mai napon az alábbi feltételekkel:

 

 

1./ Támogató a ………………/2006. (XII. 14.) sz. önkormányzati határozat 4./ pontja alapján ……….. Ft, azaz ……………. forint vissza nem térintendő támogatást nyújt Támogatott részére az 1. sz. mellékletben meghatározott pénzügyi ütemezés szerint.

 

 

2./ A támogatás céljellegű, Támogatott azt Kisújszállás közbiztonságának javítása érdekében „a vagyon elleni bűncselekmények, elsősorban a betöréses lopások visszaszorítását, megelőzését elősegítő programok támogatására” című pályázatban vállalt feladataira használhatja fel, azaz a pályázat tartalma alapján a támogatás kizárólag üzemanyagra használható fel, a Karcagi Rendőrkapitányság Kisújszállási Rendőrőrség, illetve a Karcagi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti osztályán.

 

 

3./ Támogatott az 1. sz. mellékletben szereplő ütemezésben veheti igénybe a támogatást azzal a kikötéssel, hogy a következő ütem folyósítása csak az előző ütem céljellegű felhasználását igazoló részszámadás teljesítését követően történhet. A résszámadásnak tartalmaznia kell egy kimutatást, amely a következő adatokat tartalmazza: a számlák keltét, számát, kifizetés módját és időpontját, a kiadási pénztárbizonylat sorszámát, a számla tartalmát és összegét. A részszámadás során Támogatott képviselőjének a felhasználást igazoló eredeti számlákon fel kell tüntetnie a kifizetés forrását, célját, az analitikus nyilvántartásba vétel hivatkozási számát és a következő szöveget: ”Az összeg az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumtól elnyert pályázati támogatás önrészeként került felhasználásra, az önkormányzat által átadott pénzeszközként 2007-ben.”, és ezt az aláírásra jogosult aláírásával igazolnia kell. Az így záradékolt eredeti számlákat a kimutatással együtt a Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztályán kell bemutatni. A pénzügyi osztály munkatársa egyezteti a számlákat a kimutatással, továbbá alaki és tartalmi szempontból ellenőrzi a következő szempontok szerint: a számviteli és a személyi jövedelemadóról szóló törvénynek megfelel-e, a támogatási megállapodásban foglaltaknak megfelel-e, és a támogatott költségvetésével összhangban van-e. Az ellenőrzés megtörténtét a pénzügyi osztály munkatársa a számlákon aláírásával, dátumozással, és a Polgármesteri Hivatal bélyegzőjével igazolja. Az ellenőrzést követően a számlák visszakerülnek a támogatotthoz, és a továbbiakban a kimutatás képezi a támogatás kifizetési alapbizonylatát.

 

 

4./ A támogatás éves felhasználásáról Támogatottnak végszámadást kell készítenie, melyet a Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztályára kell leadnia 2007. augusztus 18-ig. A végszámadásnak tartalmaznia kell az év közben a pénzügyi osztálynak bemutatott és általuk ellenőrzött számlákról készült kimutatást a következő tartalommal: számla kelte, számla száma, kifizetés időpontja, pénzfelvétel/átutalás időpontja, felhasználás összege, felhasználás célja.

 

5./ Támogatott a támogatást elfogadja, vállalja annak cél szerinti felhasználását, illetve a megállapodásban foglaltak teljesítését. Tudomásul veszi, hogy a 2./ pontban foglalt támogatási céltól eltérő felhasználás esetén köteles a támogatást a Támogató részére visszafizetni. Az esetleges

 

2/2

 

visszafizetési kötelezettségről, annak módjáról és határidejéről Támogató írásban értesíti Támogatottat. Amennyiben Támogatott a támogatás felhasználásáról a 3./ 4./ pontban foglaltak szerint nem számol el, a Támogató által a következő évben hasonló céllal kiirt pályázaton nem vehet részt.

 

 

7./ Felek a megállapodást elolvasás után, mint akaratukkal mindenben megegyezőt, helybenhagyólag aláírják.

 

 

Kisújszállás, 2006. december …….. Szolnok, 2006. december ……………..

 

 

…………………………………. ……………………………………..

Támogató képviselője Támogatott képviselője

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. sz. melléklet

 

 

2007. ÉVI TÁMOGATÁS ÜTEMTERVE

 

 

 

Támogatott szerv neve: Karcagi Rendőrkapitányság Kisújszállási Rendőrőrse

 

  

TÁMOGATÁS KIFIZETÉS ÜTEMEZÉSE
 
 
 
 
Támogatás meghatározott éves összege:
 
 
Ft-ban
 
 
Havi összeg
Halmozott összeg
%-os arány
Január
 
 
 
Február
 
 
 
Március
 
 
 
Április
 
 
 
Május
 
 
 
Június
 
 
 
Július
 
 
 
Augusztus
 
 
 
 

 

 

Kérem, hogy a ………………/2006. (XII. 14.) sz. határozattal/rendelettel megállapított önkormányzati támogatást a fenti ütemezésben szíveskedjenek készpénzben vagy …………………………… sz. számlára átutalni.

 

 

 

Kisújszállás, 2006. december ……….

 

 

 

……………………………

aláírás

 

 

 

 

 

   
« Vissza
Vissza a főmenübe