377/2006. (XII. 20.) önkormányzati határozat
Tárgy: a Kossuth Lajos Általános Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthonban végz

377/ 2006. (XII. 20.) számú önkormányzati határozat

a Kossuth Lajos Általános Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthonban végzett átfogó ellenőrzés nyomán tett megállapításokról és feladatokról

 

Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete

- a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. tv. 102. § (2) bek. d) pontja,

- az önkormányzat 28/2004. (II. 26.) számú határozattal elfogadott minőségirányítási programja,

- valamint az önkormányzat 371/2005. (X. 27.) sz. önkormányzattal elfogadott 2006. évi belső ellenőrzési terve alapján

elvégeztette a fenntartásában működő Kossuth Lajos Általános Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthon átfogó (gazdálkodási, törvényességi, hatékonysági és szakmai eredményességi) vizsgálatát. A vizsgálat elvégzésére a debreceni Commitment Pedagógiai Intézettel kötött megállapodást, mely alapján a vizsgálat a megállapodásban rögzített határidőre elkészült. Az önkormányzat a vizsgálat eredményeit összegző szakértői vélemény alapján a következő megállapításokat teszi: 

1. Az önkormányzat elismeri és megköszöni az intézményben folyó értékes, tervszerű, hatékony és jól tervezett feladatmegosztással működő, színvonalas nevelő-oktató munkát, melynek szerves része az intézményben folyó szakmai értékelés. Ez utóbbinak erőssége az országos és helyi mérések eredményeinek beépítése a tanulók egyéni fejlődését és az egyes osztályok teljesítményét értékelő rendszerbe. Az önkormányzat külön is elismeri a szakmailag jól felkészült, együttműködő intézményvezetés munkáját.

 

2. Az önkormányzat a szakértői véleményben javasolt feladatokat a 2007. évi költségvetés készítése, valamint a közoktatási intézkedési terv és a minőségirányítási program 2007-ben tervezett felülvizsgálata során megtárgyalja.

Felelős: Kecze István polgármester

Határidő: 2007. évi költségvetés készítése, valamint a közoktatási intézkedési terv és a minőségirányítási program elkészítésének határideje az önkormányzat 2007. évi munkaterve szerint

Erről értesül:

1.) Kossuth Lajos Általános Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthon

2.) Kecze István polgármester

3.) Gönczi Károly bizottsági elnök

4.) Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya

5.) Polgármesteri Hivatal belső ellenőre

6.) Polgármesteri Hivatal intézményi referensei

 
« Vissza
Vissza a főmenübe