41/2007. (II. 27.) önkormányzati határozat
Tárgy: a Költségvetési Szolgáltató Irodában (KÖSZÍR) elrendelt létszámcsökkentésről
 

41/2007. (II.27.) számú önkormányzati határozat

a Költségvetési Szolgáltató Irodában (KÖSZÍR) elrendelt létszámcsökkentésről 

1.) Kisújszállás Város Önkormányzata a tanulólétszám csökkenéséből fakadó feladatcsökkenés miatt, a feladatellátás racionalizálása érdekében a Költségvetési Szolgáltató Irodában 2007. július 01. napjától 5 fő, létszámcsökkentést rendel el. A létszámcsökkentéssel a feladat változatlan színvonalú ellátása biztosított.

 

2.) Az önkormányzat a 2007. évi költségvetésének R/9 sz. mellékletében a 2007 évre a Költségvetési Szolgáltató Irodára megállapított 53.20 fő álláshelyet 2007. július 01. napjától 48.20 főre csökkenti. Az önkormányzat 0.5 fő szakmai és 4.5 fő intézményi üzemeltetési álláshelyet szüntet meg.

 

3.) Az önkormányzat utasítja a Költségvetési Szolgáltató Iroda vezetőjét, hogy a foglalkoztatási jogviszony megszüntetésével kapcsolatos munkáltatói intézkedéseket tegye meg, és tájékoztassa erről a Polgármesteri Hivatalt, az ezen határozat 4.) pontjában szereplő pályázat benyújtása érdekében.

Felelős: Kormos Lajos intézményvezető

Határidő: 2007. július 01.

 

4.) Az önkormányzat az elrendelt létszámcsökkentés miatti végkielégítési, illetve a felmentési igény ismeretében - a Magyar Köztársaság 2007. évi költségvetéséről szóló CXXVII. tv. 5. sz. mellékletének 9. pontjában foglaltak alapján - pályázatot nyújt be, a helyi szervezési intézkedésekhez kapcsolódó többletkiadások fedezetének támogatására.

Felelős: Dr.Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

Határidő: 2007. július 10.

 

5.) Az önkormányzat nyilatkozik arról, hogy

a. A költségvetési szerveinél a meglévő üres álláshelyeken, az előreláthatólag megüresedett álláshelyeken, vagy a tervezett új álláshelyeken, illetve szervezeti változás , feladatátadás következtében az önkormányzat fenntartói körén kívüli munkáltatónál, az érintett munkavállaló - munkaviszonyban töltött ideje folyamatosságának megszakítása nélkül- foglalkoztatására nincs lehetőség,

b. A megszüntetett álláshelyet legalább 5 évig nem állítja vissza, kivéve ha - önkormányzati rendeleten kívüli - jogszabályból adódó többletfeladatok ezt indokolttá teszik.

 

Erről értesül: 1.)Kecze István polgármester

2.) Kormos Lajos intézményvezető

3.) MÁK Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Igazgatósága

4.) Dr.Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

5.) Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztálya

 

 
« Vissza
Vissza a főmenübe