50/2007. (II. 27.) önkormányzati határozat
Tárgy: a vízterhelési díj visszaigényléséről

50/2007.(II.27.) számú önkormányzati határozat

a vízterhelési díj visszaigényléséről

 

 

Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete úgy dönt, hogy

1. A környezetterhelési díjakról szóló 2003. évi LXXXIX. törvény vonatkozó előírásainak ismeretében - mint Beruházó - a 2006. évi - 1.875.000,- Ft-os összegű - vízterhelési díjkedvezményre igényt tart, ezért intézkedik annak igénybevételéről

 

2. A díjkedvezmény igénybevételével kapcsolatban megállapodást köt a Kisújszállási Vízmű Kft- vel - mint Közszolgáltatóval - aki ezáltal jogosulttá válik a díjkedvezmény érvényesítésére.

 

3. Felhatalmazza a polgármestert, hogy a díjkedvezmény igénybevételével kapcsolatban a megállapodást a Kisújszállás Vízmű Kft.- vel megkösse. A megállapodásban szerepeljen, hogy a Kisújszállás Vízmű Kft. közszolgáltató a visszaigényelt összeget befizeti a Környezetvédelmi Alapba.

 

4. A visszaigényelt vízterhelési díj a Környezetvédelmi Alapba kerüljön befizetésre, mely a városi szennyvízcsatorna-hálózat, illetve a szennyvíztisztító-telep rekonstrukcióját szolgálja.

 

5. Felkéri a Kisújszállási Vízmű Kft-t arra, hogy a díjvisszaigénylés érvényesítése érdekében 2007. március 31-ig tegyen bevallást az APEH felé.

Felelős: Király Csaba ügyvezető igazgató

Határidő: 2007. március 31.

 

6. A képviselő-testület kéri, hogy a Kisújszállási Vízmű Kft tegyen kísérletet a 2004-2005. évi vízterhelési díj 50%-ának visszaigénylésére.

 

Erről értesül:

1.) Kecze István polgármester

2.) Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

3.) Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztálya

4.) Polgármesteri Hivatal műszaki osztálya

 

 
« Vissza
Vissza a főmenübe