60/2007. (II. 27.) önkormányzati határozat
Tárgy: a Kisújszállási Vízmű Kft. tevékenységének felügyeleti jellegű ellenőrzése során

60/2007. (II.27.) számú önkormányzati határozat

a Kisújszállási Vízmű Kft. tevékenységének felügyeleti jellegű ellenőrzése során feltárt hiányosságok megszüntetésére 

 

Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kisújszállási Vízmű Kft. tevékenységének felügyeleti jellegű ellenőrzésének lefolytatását követően jelen határozat szerint rendelkezik.

 

1. A képviselő-testület a Kisújszállási Vízmű Kft. tevékenységének felügyeleti jellegű ellenőrzését elvégző Szűcs és Társa Könyvvizsgáló, Gazdasági Tanács- ADÓ Kft. tárgyban elkészített és határidőre benyújtott jelentését tudomásul veszi, azzal egyetért és elfogadja.

 

2. A képviselő-testület felkéri a Vízmű Kft. ügyvezetőjét, hogy az ellenőri jelentésben és a vezetői levélben megfogalmazott valamennyi hiányosság megszüntetésére dolgozzon ki intézkedési tervet, és azt 2007. március 16-ig terjessze a Felügyelő bizottság elé. A Felügyelő-bizottság ezen határidő alapján beszámol a képviselő-testületnek az intézkedési terv megvalósulásáról.

 

3. A 2. pontban meghatározott intézkedési tervnek ki kell térnie különösen az alábbi hiányosságok felszámolására:

 

- Szükséges leszabályozni, hogy meghatározott értékhatárú kötelezettségvállalásnál, beruházásnál vagy felújításnál a felügyelő bizottságot előzetesen tájékoztatni kell, illetve javaslatát kell kérni.

- Szükségszerű a szabályzatok áttekintése, aktualizálása és kiegészítése a feladatellátás egységesítése és pontosítása érdekében.

- A strandfürdő tevékenység szabályozását minden szabályzatban végig kell vezetni. A díj beszedők elszámoltatása, pénzkezelésük rendje, ill. tevékenységük szabályozását a pénzkezelési szabályzatba javasolt beépíteni. A szervezeti változás nincs átvezetve a szabályzatokban, amely szerint a belvíz és a strand irányítására új vezetői beosztás létesült.

- A kiegészítő mellékletben szükséges bemutatni és a Képviselő-testületnek a beszámoló elfogadásakor előterjeszteni a tevékenységek kiadás és bevételi teljesülését, eredményességét az általános költségek felosztása után.

- Szükséges a szolgáltatási díjakra utókalkulációs kimutatásokat évente elkészíteni, a beszámoló kiegészítő mellékletének részévé tenni. A Képviselő-testület ez alapján információt kap, hogy az előkalkuláció alapján elfogadott árak mennyiben fedezik a tényleges költségek alapján meghatározott önköltséget.

- Az üzemi megállapodást aktualizálni kell az igazgatói utasításokkal szinkronban, az üzemi megbízottal egyeztetve.

- A strandfürdő üzemeltetési szabályzata a Vízmű Kft. üzemeltetési szabályzatból kiemelve, külön önálló szabályzatként is készüljön el.

- Szükséges a szolgáltatási díjak tervezésekor megadni az egyes juttatási lehetőségek kereteit, normáit, engedélyezett átlagbér emelést, 13 havi kifizetés lehetőségét. Az így engedélyezett bér és bérjellegű keret felhasználásakor képződő maradvány felhasználását tartósan lekötni, új létszámot felvenni csak beépített korláttal, jövő évi kihatásának kalkulálásával célszerű megoldani.

- A túlóra kifizetések előtt vizsgálni kell azok csúsztatási lehetőségét és ezt a megoldást kell elsősorban alkalmazni.

- A tanulmányi szerződés megkötését a nagy értékű szakmai képzések esetén is szükséges alkalmazni.

 

2/2

 

- Az anyagbeszerzés és készletbeszerzés tekintetében a raktári bevételezés szabályozás bevezetése szükséges.

- A tulajdonos és a használatba vevő részéről a használatba átvett eszközállomány érték nélküli átadásának pótlását a strandfürdő törzsvagyonnál is meg kell határozni, és tételes analitikus nyilvántartását biztosítani szükséges. A Vízmű Kft-nek valamennyi használatba adott eszközállományt mennyiségben és értékben is nyilvántartásba kell venni, évente leltározni kell és a leltár egy példányát a tulajdonosnak minden évben át kell adni.

- A saját eszközállomány fokozott fejlesztését javasoljuk, erre részbeni fedezetet adhat a működési költségek visszafogása.

- Szükséges két-három évre szóló fejlesztési terv összeállítását és elfogadását követően annak szigorú betartása.

- Szükséges a vagyon védelme érdekében az eszközök leltári számmal való ellátása, ezzel is segítve a beazonosíthatóságot.

- A kintlévőség állományának behajtására haladéktalanul meg kell tenni a szükséges jogi lépéseket.

 

4. A 2007. évi üzleti tervek elkészítése, a folyamatok szabályozottsága és leellenőrizhetősége érdekében szükséges a tervezési irányelvek kidolgozása mindkét Kft. gazdálkodására vonatkozóan, különösen a feladatellátás, a fejlesztés, üzleti eredmények meghatározása tekintetében.

Továbbá szükséges a tervezési irányelvek kidolgozásával egy időben a felügyelő-bizottságok ellenőrzési, számonkérési feladatainak és átruházott hatáskörben történő döntési jogkörének részletes meghatározása.

 

Határidő. 2007. március 14.

Felelős: Király Csaba ügyvezető igazgató

 

Erről értesül:

1. Kecze István polgármester

2. Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

3. Kisújszállási Vízmű Kft. Helyben

4. Polgármesteri Hivatal műszaki osztálya

5. Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztálya

 
« Vissza
Vissza a főmenübe