82/2007. (III. 27.) önkormányzati határozat
Tárgy: önkormányzati állásfoglalás kialakítására a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormán
 

82/2007.(III.27.) számú önkormányzati határozat

önkormányzati állásfoglalás kialakítására a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat fenntartásában működő közoktatási intézmények átszervezéséről

 

1.) Kisújszállás Város Önkormányzata - a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 10. § 1) bek. k) pontja értelmében - a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat fenntartásában működő kisújszállási Kádas György Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Diákotthon, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon, valamint a karcagi Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Diákotthon összevonásáról szóló előterjesztést megismerte, az abban foglaltakat, nevezetesen a két intézmény összevonását tudomásul veszi.

 

2.) Önkormányzatunk úgy ítéli meg, hogy az összevonást jelentő intézményátszervezések révén a feladatellátás továbbra is megfelelő színvonalon biztosítható.

 

3.) Önkormányzatunk - helyzetéből adódóan - a kisújszállási intézmény munkájáról rendelkezik több információval. Ezzel az intézménnyel önkormányzatunk együttműködő kapcsolatot alakított ki. Személyi, épület- és egyéb tárgyi feltételit, valamint szervezeti és vezetői kultúráját alkalmasnak tartjuk arra, hogy nagyobb szervezetet is optimálisan működtessen. Az intézmény szakmai innovativitását, a korszerű nevelési-oktatási kultúra iránti fogékonyságát és a különböző munkacsoportok tevékenységének összehangolását nemcsak az intézmény általános működése során tapasztalhattuk meg, hanem abban a jelentős HEFOP-projektben is, amely az intézmény konzorciumi vezetésével valósult meg önkormányzatunk négy intézményének bevonásával a sajátos nevelési igényű gyermekek együttnevelése érdekében.

 

 

Erről értesül:

1. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke

2. Kádas György Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Diákotthon, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon, Kisújszállás

3. Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Diákotthon, Karcag

4. Gönczi Károly bizottsági elnök

5. Polgármesteri Hivatal intézményi referensei

 

 
« Vissza
Vissza a főmenübe