183/2007. (V. 29.) önkormányzati határozat
Tárgy: fürdőfejlesztéssel kapcsolatos befektető kereséséről

183/2007. (V.29.) számú önkormányzati határozat

fürdőfejlesztéssel kapcsolatos befektető kereséséről

 

 

1. Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete a fürdőfejlesztéssel kapcsolatos svájci székhelyű Simon + Partner GmbH fürdőfejlesztéssel kapcsolatos, befektető keresésére vonatkozó ajánlatát megismerte és úgy dönt, hogy az ajánlatról szóló szerződést a jelen határozat melléklete szerinti formában elfogadja.

 

2. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a tárgy szerinti megbízási szerződést kösse meg.

 

Határidő: 2007. június 30.

Felelős: Kecze István polgármester

 

3. A képviselő-testület továbbá úgy dönt, hogy akkor jöjjön létre a szerződés, ha a határozat 1. pontjában meghatározott cég Svájcban, vagy bármely EU-s országban be van jegyezve.

 

Erről értesül:

1. Kecze István polgármester

2. Polgármesteri Hivatal gazdálkodási osztálya

3. Polgármesteri Hivatal műszaki osztálya

 

 

Kmf.

Kecze István s.k. Dr. Kittlinger Ilona s.k.

polgármester címzetes főjegyző

 

 

A kivonat hiteléül:

Kisújszállás, 2007. május 30.

 

 

(:Kacsó Sándorné:)

aljegyző

 

A 183/2007. (V.29.) számú önkormányzati határozat melléklete

 

Megbízási szerződés 

 

 

amely létrejött egyrészről Kisújszállás Város Önkormányzata (Kisújszállás, Szabadság tér 1., adószáma: 15408710-2-16, bankszámlaszám: 11745080-15408710-00000000, képviselője: Kecze István polgármester), mint Megbízó (a továbbiakban: Megbízó)

 

másrészről SIMON + PARTNER GMBH (székhely: CH-4718 Holderbank, Rütteliweg 309, adószám: ……………….képviselője: Akos Simon), mint Megbízott (a továbbiakban Megbízott) között az alábbi feltételekkel.

 

I A Megbízás tárgya 

  1. A Megbízó megbízza a Megbízottat, hogy a Kisújszállási Erzsébet Gyógyvízű Strandfürdő (a továbbiakban: Strandfürdő) jövőbeni fejlesztéséhez keressen befektetőt a 2. pontban meghatározottak figyelembe vételével.

 

  1. Az 1. pontban meghatározott tevékenysége körében a Megbízott az alábbi feladatokat látja el:

 

2.1. A Megbízótól kapott adatok és információk alapján összeállítja a befektető felkutatásához szükséges dokumentumokat. A Megbízott köteles az így elkészített dokumentumoknak, egyéb anyagoknak a befektető vagy a nyilvánosság felé történő közvetítését, közzétételét megelőzően a Megbízó jóváhagyását beszerezni.

2.2. A Megbízó az érdeklődő befektetőnek általános tájékoztatást ad Kisújszállás Városról, valamint a fejlesztéssel érintett terület, létesítmény jellemzőiről. Ez az információ nyújtás azonban nem sértheti az önkormányzat üzleti és egyéb titkokhoz fűződő érdekét.

2.3. Elősegíti és ápolja a befektető és a Megbízó közötti kapcsolatok fejlődését, adott esetben fenntartását.

2.4. Megszervezi a Megbízó és a befektető közötti, beruházással kapcsolatos tárgyalásokat.

2.5. Elősegíti a befektetővel történő szerződés, vagy szerződések Kisújszállás Város érdekeit és igényeit szolgáló megkötését.

2.6. A lehetséges befektetők listáját a Megbízott továbbítja a Megbízónak.

2.7. A Megbízó és a befektető, vagy befektetők közötti tárgyalások összegezését, kiértékelését elvégzi és javaslat formájában a Megbízott elé terjeszti.

 

  1. A Felek kijelentik, hogy a következők nem tartoznak a Megbízott feladatkörèbe:

 

3.1.Az üzleti tervhez szükséges, az önkormànyzat rèszèröl szolgáltatandó azon bazisinformàciòk költsègei, amelyek az önkormányzat rendelkezésére állnak.

3.2. A Kisujszàllàsra làtogatò befektetök vendèglàtàsi költsegei.

3.3. Az önkormànyzat sajàt informàciòs anyagànak sokszorositàsi költsègei.

3.4. A Megbízott àltal elkèszitett nyomdakèsz anyag nyomdai költségei. 

  1. A Megbízott a befektető felkutatása érdekében üzleti tervet készít. A Megbízó az üzleti terv elkészítéséhez szükséges, rendelkezésére álló bázisinformációkat a Megbízottnak átadja.

Az igényelt bázisinformációk listáját a Megbízott jelen megállapodás aláírását követően összeállítja és írásban megküldi a Megbízó részére.

 

  1. A Megbízott köteles a rendelkezésére bocsájtott - bizalmas adatként külön megjelölt - bázisinformációkat üzleti titokként kezelni.

2/3

 

  1. A Megbízott köteles az üzleti tervet a befektető vagy a nyilvánosság felé történő közvetítését, közzétételét megelőzően a Megbízóval ismertetni, két eredeti példányt átadni és a Megbízó jóváhagyását beszerezni.

 

 

II. A Megbízás időtartama 

  1. A Felek jelen megállapodást határozatlan időre kötik, amelyet bármelyik fél jogosult indokolás nélkül, 15 napos felmondási idő biztosításával írásban felmondani.

III. A Megbízási díj 

  1. A Felek a tárgy szerinti munkáért nem kötnek ki Megbízási díjat.

 

  1. A Megbízott és az általa Kisújszállásra közvetített befektető külön megállapodása alapján a közvetítési tevékenységért a Simon+Partner Gmbh.-nak, mint Megbízottnak a megbízási díjat a befektető fizeti.

 

IV. Képviseleti jog

 
  1. A Megbízó jelen szerződéssel felhatalmazza a Megbízottat, hogy a tárgy szerinti megállapodás és a Kisújszállási Strandfürdő felújításának eredményessége érdekében a befektetők felkutatásakor Magyarországon és külföldön képviselje Kisújszállás Város Önkormányzatát.

 

  1. A Megbízott tudomásul veszi, hogy a képviseleti jogosultsága csak a jelen megállapodásban foglalt tevékenységekre terjed ki.

 

  1. A Megbízott a 10. és 11. pontokban meghatározottak alapján a Megbízó nevében nem vállalhat semmiféle - különösen pénzügyi - kötelezettséget.

 

V. Kölcsönös kötelezettségek

 
  1. A Felek a Strandfejlesztés modelljét - figyelembe véve a Megbízott ezirányú javaslatát - kölcsönösen dolgozzák ki.

 

  1. A Felek kijelentik, hogy a megbízási jogviszony alatt együttműködnek, a megbízás ellátásával kapcsolatban minden szükséges, lényeges információt, adatot közölnek, illetve átadnak egymásnak.

 

  1. A Felek megállapodnak, hogy az önkormànyzat és a befektetö között megszületett szerzödès kizàrja a Simon + Partner GmbH mindenfajta jogi következményének a lehetösègèt.

 
  1. A Megbízott köteles a 3.4. pontban meghatározott nyomdai munkák megrendelése előtt a kérdéses dokumentumot a Megbízónak átadni és annak formájával, tartalmával és terjedelmével összefüggésben a Megbízó hozzájárulását beszerezni. A Megbízott a nyomdai munkák várható költségéről - megkért árajánlatok alapján - a Megbízót tájékoztatja.

 

  1. A Felek kijelentik, hogy jelen megállapodás nem biztosít kizárólagos jogot Megbízott részére a lehetséges befektetők felkutatására. A Megbízó korlátozás nélkül jogosult a Strandfürdő fejlesztése érdekében akár pályáztatás útján is befektetőt keresni.

3/3

 

IV. Egyéb rendelkezések

 
  1. Jelen szerződés a Megbízó és a Megbízott cégszerű aláírásával lép hatályba, esetleges módosítása csak írásbeli formában érvényes.

 

  1. A Felek megállapodnak abban, hogy a jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekre a Polgári Törvénykönyv megbízási szerződésekre vonatkozó rendelkezéseit kell megfelelően alkalmazni.

 

 

  1. A jelen szerződést - amely négy egymással szó szerint megegyező eredeti példányban készült - a szerződő Felek elolvasták és mint akaratukkal egyezőt aláírták.

 

 

 

 

Kisújszállás, 2007. június 

 

 

 

 

Megbízó Megbízott

  

« Vissza
Vissza a főmenübe