198/2007. (V. 29.) önkormányzati határozat
Tárgy: mammográfiás szűrővizsgálat szervezése Kisújszálláson

198/2007. (V.29.) számú önkormányzati határozat

mammográfiás szűrővizsgálat szervezése Kisújszálláson

 

1./ Kisújszállás Város Önkormányzata úgy dönt, hogy a 45 és 65 év közötti nők körében az emlőrák korai stádiumban történő észlelése érdekében a Mamma Egészségügyi Zrt.nél kezdeményezi egy mammográfiai szűrőjármű Kisújszállásra települését 2008. június hónapban. A testület a kezdeményezéssel megbízza a polgármestert.

Határidő: 2007. július 31.

Felelős: Kecze István polgármester

 

 

2./ Az önkormányzat felhatalmazza a polgármestert, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat Kenderes Város Önkormányzatának képviselő-testületével az 1./ pont szerinti szűrés Kenderesre történő kiterjesztéséről és a költségek megosztásáról.

Határidő: 2007. június 8.

Felelős: Kecze István polgármester

 

 

3./ Az önkormányzat a Kisújszállás város egészségügyi feladatit ellátó Költségvetési Szolgáltatói Iroda intézmény 2008. évi költségvetésében biztosítja az 1. pont szerinti költségeket és megbízza az intézményvezetőt, hogy a védőnői szolgálat munkatársaival közösen vegyék fel a kapcsolatot a Jászfényszarui és a Jászárokszállási védőnői szolgálatokkal és tanulmányozzák a szűrést népszerűsítő módszereiket, majd a tapasztalatok birtokában kezdjék el Kisújszálláson népszerűsíteni a szolgáltatást a jármű kitelepülése előtt legalább 2 hónappal.

Határidő: a költségek tervezésére a 2008. évi költségvetés elkészítésének időpontja

Felelős: Kormos Lajos intézményvezető

 

 

4./ A testület az 1./ pont szerinti szűrés helyszínéül a Művelődési és Ifjúsági Központ udvarát jelöli meg, és megbízza az intézményvezetőt, hogy az intézmény 2008. évi költségvetésébe tervezze be a Mammográfiai Szűrőjármű elektromos áram és vízellátásának költségeit.

Határidő: a 2008. évi költségvetés elkészítésének időpontja

Felelős: Janó Lajos intézményvezető

 

 

Erről értesül: 1./ Kecze István polgármester

2./ Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztálya

3./ Polgármesteri Hivatal Intézményi referensei

4./ Költségvetési Szolgáltató Iroda

5./ Művelődési és Ifjúsági Központ

 
« Vissza
Vissza a főmenübe