233/2007. (VI. 26.) önkormányzati határozat
Tárgy: a Városháza parkjában kialakítható és kialakítandó országzászló, kunkapu, zenepa

233/2007 (VI.26.) számú önkormányzati határozat

a Városháza parkjában kialakítható és kialakítandó országzászló, kunkapu, zenepavilon felállításának és rendezvényterület kialakításának lehetőségeiről 

Kisújszállás Város Önkormányzatának képviselő testülete a városháza parkjában kialakítható és kialakítandó országzászló, kunkapu, zenepavilon felállításának és rendezvényterület kialakításának lehetőségeiről szóló előterjesztést megtárgyalta, és Városháza körüli park,(főtér) parkrekonstrukciós tervére is kihatással, a következő határozatot hozza:

 

1.) Az önkormányzat képviselő-testülete egyet ért a városháza körüli parkban, a parkon keresztül vezető „Dr. Csányi József sétány”, művészeti iskola felőli végénél tervezett úgynevezett kunkapu elhelyezésének javaslatával, a kijelölt helyet megfelelőnek tartja.

 

2.) Az országzászló a városháza előtt, a fejlesztési javaslaton feltüntetett helyen a régi formájában lépcső nélkül legyen felállítva és pontosan fogalmazódjon meg a felállítandó országzászló leírása.

Az országzászló, és a park kialakításának megtervezése során, (a közintézmények akadálymentes megközelíthetőségével is összefüggésben) a városháza bejárata előtti félkör alakú tér bejárai pihenő szintjére történő felemelését, illetve a hozzá felvezető út rámpás kialakítását kell

figyelembe venni.

 

3.) Az önkormányzat képviselő-testülete támogatja egy a régi hagyományokat is felelevenítő zenepavilon felállítását a városháza körüli parkban. Ezt a fejlesztési javaslaton feltüntetett 3a) változat szerint, a parkban keresztül vezető gyalogos sétányok kereszteződésében kialakuló teresedésben tartja megfelelőnek elhelyezni. 

4.) A városháza mögötti területen, az extrém sportpálya funkciójának más alkalmasabb helyre (például Erzsébet-ligetbe) történő megnyugtató áthelyezését követően rendelkezésre álló, egységes szabad területen kell rendezvények számára szolgáló területet kialakítani.

 

5.) Az önkormányzat képviselő-testülete egyet ért azzal a fejlesztési javaslattal, mely a park rekonstrukciója során az egységes anyaghasználatot, az elegánsan díszített-faragott, markáns fa elemek beépítését, alkalmazását ajánlja. A park bejárata mellett lévő játszótér felújítását is ehhez igazodva szükséges megterveztetni. A fentiekben foglaltakat a parkrekonstrukciós terv készítése során is figyelembe kell venni. A park megvalósulását segítő pályázaton (pályázatokon) való eredményes indulás érdekében árajánlatokat kell beszerezni, a tervezett parkrekonstrukciós elemek megvalósítására. (kun kapu, országzászló + városháza bejárati rész akadálymentesítése, zenepavilon,

játszótér, rendezvény tér.) 

Erről értesül:

1. Kecze István polgármester

2. Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

3. Zsemberi István városi főépítész

4. Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztálya

5. Polgármesteri Hivatal műszaki osztálya

 

 

« Vissza
Vissza a főmenübe