254/2007. (VI. 26.) önkormányzati határozat
Tárgy: az I. számú betöltetlen fogorvosi körzetre kiírt pályázat elbírálására

254/2007. (IV. 24.) sz. önkormányzati határozat

az I. számú betöltetlen fogorvosi körzetre kiírt pályázat elbírálására 

 

1./ Kisújszállás Város Önkormányzata úgy dönt, hogy a 318/2006. (XI. 30.) számú önkormányzati határozattal kiírt, az I. számú betöltetlen vegyes fogorvosi körzetre kiírt felhívásra benyújtott pályázat alapján a kisújszállási I. számú fogászati körzet működtetésére megállapodást köt Dr. Papp László fogorvossal.

 

2./ A képviselő-testület megbízza Kecze István polgármestert, hogy az 1. számú melléklet szerinti szerződés 4. pontját pontosítsa és a szerződés mellékleteit a HÖF CÉDE pályázat eredményének megfelelően egészítse ki.

 

3./ A testület felhatalmazza a polgármestert a 2./ pont szerint módosított 1. számú melléklet szerinti szerződés aláírására.

 

Felelős: Kecze István polgármester

 

Határidő: 2007. július 31.

 

Erről értesül:

1./ Kecze István polgármester

2./ Polgármesteri Hivatal intézményi referensei

3./ KÖSZIR

4./ Dr. Papp László

Kmf.

 

Kecze István s.k. Dr. Kittlinger Ilona s.k.

polgármester címzetes főjegyző

 

 

 

A kivonat hiteléül:

Kisújszállás, 2007. június 27.

 

 

 

(:dr. B. Kovács Sára:)

szervezési ügyintéző

 

 

 

 

 

 

 

 

Iktatószám:

254/2007. (VI. 26) sz. önk. hat. 1. sz. melléklete

  

M E G Á L L A P O D Á S

 

 

mely létrejött egyrészről Kisújszállás Város Önkormányzata (képviselője: Kecze István polgármester) mint működtető, (továbbiakban: Önkormányzat), másrészről Dr. Papp László egyéni vállalkozó (Bankszámlaszám: …………………, adószáma: …………………., címe:………………….. ), mint szolgáltató (továbbiakban: Szolgáltató) között az alábbi feltételekkel:

 

1./ Dr. Petkovits Mária, a RESPEKT '96 Kft. ügyvezető igazgatójaként a Kisújszállás Város Önkormányzatával fennálló 2002. október 4-én kötött szerződésének 8./ pontja alapján 2006. december 31-ével felmondta és az önálló orvosi tevékenységről szóló 2000. évi II. törvény 2.§ (8) bekezdése alapján a 283-24/2006. iktatószámban nyilvántartásba vett nyilatkozatban lemondott az I. számú fogorvosi körzetre vonatkozó működtetési jog (praxis tulajdonjoga) elidegenítési jogáról, így a működtetési jog 2006.december 31-én megszűnt. Az Önkormányzat pályázatot írt ki a praxis betöltésére, amely az Egészségügyi Közlöny 2007. január 9-ei számában jelent meg. Szolgáltató a praxis betöltésére kiírt pályázaton elnyerte a körzet működtetési jogát.

 

2./ Önkormányzat megállapodik a Szolgáltatóval, hogy a fogászati alapellátással kapcsolatos feladatát - területi ellátási kötelezettség vállalásával - az 1. számú mellékletben leírt működési területen Szolgáltató határozatlan időre átvállalja és ellátja. A Szolgáltató vállalja, hogy fogászati alapellátás körébe tartozó tevékenységét a vonatkozó jogszabályok, valamennyi szabályok, az egészségügyi szakmai szabályokban előírt szakmai színvonalon és a finanszírozásra vonatkozó jogszabályok alapján- folyamatosan végzi.

A szolgáltatás ellátásához szükséges működési engedélyt Szolgáltató az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattól megkéri.

Az Önkormányzat a Szolgáltató közvetlen társadalombiztosítási finanszírozásához hozzájárul.

A Szolgáltató e szerződés szerinti területi ellátási kötelezettsége: Kisújszállás Város közigazgatási területe.

 

3./ Önkormányzat a 2./ pontban írt területre és feladatra más fogorvossal a szerződés érvényességi ideje alatt megállapodást nem köt. 

4./ Önkormányzat ezen megállapodás keretében a fogászati alapellátáshoz térítésmentesen használatra átadja a működéshez szükséges a 2. számú melléklet szerinti helyiségeket és a helyiségekbe beépített berendezéseket, továbbá a 3. számú mellékeltben felsorolt eszközöket. A 3. számú mellékeltben felsorolt eszközök 5 év elteltével, illetve amennyiben az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács (továbbiakban: Tanács) 5 évnél hosszabb működtetési kötelezettséget ír elő az Önkormányzat által benyújtott kedvezően elbírált HÖF CÉDE pályázat esetében, akkor a Tanács által előírt határidő elteltével nulla forint értékben a Szolgáltató tulajdonába kerülnek.

 

5./. Önkormányzat mint tulajdonos - az önkormányzati támogatásból az éves költségvetésben biztosított kereten belül az önkormányzat egészségügyi feladatit ellátó intézményen keresztül gondoskodik:

- az ellátáshoz szükséges helyiségekről, épületről,

- az épülettel kapcsolatos fenntartási, felújítási és - kivéve a rendelőn belüli - karbantartási feladatokról,

- az épület környezetének rendben tartásáról,

- az épületre biztosítás kötéséről.

 

6./ Szolgáltató gondoskodik:

- a fogorvosi ellátáshoz szükséges rendelőhelyiségnek a mindenkor hatályos jogszabályi előírások szerinti berendezéséről, felszereltségéről, műszerezettségéről, azok működőképességének biztosításáról,

- a 4./ pont 3. számú melléklet alapján a használatába került dolgok pótlásáról, javításáról, karbantartásáról

- a rendelőhelyiséggel, annak takarításával, bútorzatával, karbantartásával, közüzemi költségeivel kapcsolatos személyi, anyagi és tárgyi feltételek biztosításáról,

- a textíliák mosásáról,

- minden egyéb, a praxis viteléhez szükséges feltétel biztosításáról, aminek biztosítása a 5. pont szerint Önkormánjyzatnak nem feladata,

- Szolgáltató köteles gondoskodni a tevékenysége során keletkező veszélyes hulladék elszállításáról és megsemmisítéséről.

 

7./ Az épület közüzemi költségeit (világítás, fűtés, víz- és csatorna, kommunális szemétszállítás) Szolgáltató a praxisra jutó költségnek megfelelően viseli. A közüzemi költségek viseléséről Szolgáltató megállapodást köt az önkormányzat egészségügyi feladataikat ellátó intézménnyel. A díjakat Szolgáltató az önkormányzat egészségügyi feladatit ellátó intézmény által havonta kiállított számlák alapján a számla kibocsátását követő nyolc napon belül átutalja.

 

8./ Szolgáltató a rendelés időkeretét a mindenkor hatályos jogszabályok és a MEP-el kötött finanszírozási szerződés szerint biztosítja. (A rendelési időt a 4. sz. melléklet tartalmazza.) A fogászati ellátás folyamatosságának biztosítása a Szolgáltató feladata. A 4. számú melléklet csak az Önkormányzat egyetértésével módosítható.

A helyettesítés megszervezésénél a folyamatos betegellátás szempontjai a döntőek, és a praxisok megállapodása szerint történik. A szakdolgozók helyettesítéséről a Szolgáltató gondoskodik. A rendelési időben történt változást Szolgáltató köteles haladéktalanul bejelenteni az Önkormányzatnak.

 

9./ A 2. pont szerinti, e szerződés tárgyát képező praxis vegyes típusú, és ennek megfelelően a heti rendelési időkeretből legalább egyszer 6 óra kijelölt gyermek-, iskolai, ifjúsági fogászati ellátás.

 

10./ Szerződő felek a megállapodást 180 napos felmondási idővel felmondhatják.

 

11./ Az Önkormányzat azonnali hatállyal felmondhatja a szerződést, ha a Szolgáltató működési engedélyét visszavonták, vagy ha a rendelés folyamatosságát nem biztosítja, vagy nem szerződésszerűen a mellékletben megjelölt rendelési időben biztosítja.

Az Önkormányzat jogosult ellenőrizni a szerződés szerinti teljesítést a polgármester által kijelölt személlyel vagy munkacsoporttal, és ez alapján kifogásait írásban közli a Szolgáltatóval. A Szolgáltató köteles 8 napon belül írásban választ adni, vita esetén a felek kikérik az ÁNTSZ és/vagy az Orvosi Kamara Etikai Bizottságának véleményét. Amennyiben az ÁNTSZ ill. az Orvosi Kamara Etikai Bizottsága által megerősített megalapozott kifogás okát a Szolgáltató nem szünteti meg az Önkormányzat azonnali hatállyal felmondhatja a szerződést.

 

12./ A szerződés megszűnése esetén Szolgáltató köteles a 2. számú melléklet szerint átadott helyiségeket és a helyiségekbe beépített berendezéseket és a 3. számú melléklet szerinti tárgyakat, felszereléseket és eszközöket - az átadáskori állapotnak megfelelően - hiánytalanul visszaadni, a helyiségeket üresen átadni, kivéve, ha azok a 4. pont szerint a Szolgáltató tulajdonába kerültek. A Szolgáltató köteles átadni az Önkormányzat által megjelölt szervezetnek az egészségügyi szolgáltatások teljesítéséhez szükséges egészségügyi adatokat, és köteles betartani ezen adatokra és kezelésükre vonatkozó rendelkezéseket.

 

13./ A megállapodást a szerződő felek csak közös megegyezéssel módosíthatják.

 

 

14./ Szerződő felek megállapodnak abban, hogy e megállapodás érvényességének feltétele, hogy a Szolgáltató a működési engedélyt megkapja.

 

15./ A Szolgáltató e szerződés szerinti tevékenységéről minden év márciusában beszámol a képviselő-testületnek.

 

16./ Szerződő felek megállapodnak abban, hogy a közöttük felmerült vitákat, illetve a megállapodásban nem rendezett kérdéseket elsősorban egymás között megállapodással rendezik, ennek hiányában kikérik az ÁNTSZ és vagy az Orvosi Kamara Etikai Bizottságának véleményét. Ha az előbbiek nem vezetnek eredményre a felek a Karcag Városi Bíróság illetékességét kötik ki.

 

17./ Jelen szerződést a felek elolvasás és értelmezés után mint akaratukkal mindenben egyezőt helybenhagyólag aláírják.

 

 

Kisújszállás, 2007. ………hó…..nap

 

……………………………………

 

 

………………………………….. ………………………………………

Szolgáltató Önkormányzat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
« Vissza
Vissza a főmenübe