302/2007. (VIII. 28.) önkormányzati határozat
Tárgy: az önkormányzat tulajdonában lévő víz- és szennyvízközmű vagyon üzemeltetőjének

302/2007. (VIII.28.) számú önkormányzati határozat

az önkormányzat tulajdonában lévő víz- és szennyvízközmű vagyon üzemeltetőjének kiválasztásáról 

 

1. Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a határozat mellékletét képező pályázati felhívást, valamint pályázati kiírást annak mellékleteivel együtt elfogadja és az önkormányzat tulajdonában lévő víz- és szennyvízközmű vagyon üzemeltetőjének kiválasztása érdekében a koncesszióról szóló 1991. évi XVI. törvény rendelkezéseinek figyelembe vételével a határozat mellékletét képező pályázati kiírás közzétételével a koncessziós pályázati eljárást megindítja.

 

2. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a koncessziós eljárás lefolytatására.

 

3. A polgármester 2. pontban meghatározott jogköre a - koncesszióról szóló 1991. évi XVI. törvény 6. §-a alapján - nem terjed ki az eljárásban benyújtott ajánlatok elbírálására.

 

4. A képviselő-testület elhatározza, hogy a koncessziós eljárás alapján a Koncesszor - nyertes ajánlattevő - által létrehozott koncessziós társaságban nem kíván tulajdonrészt betölteni.

 

5. A koncessziós eljárás lefolytatásának költségeire - különös tekintettel a pályázati felhívás közzétételének költségeire és a lebonyolítói díjra - az önkormányzat a 2007. évi költségvetéséből 1.500.000.- Ft-ot biztosít költségvetési rendeletének 8. cím 2. alcím 4. szám település építés és település fejlesztés előirányzat terhére.

 

6. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a koncessziós eljárás tekintetében a lebonyolítói szerződést legfeljebb nettó 200.000.- Ft összegben megkösse az Első Európai Térségfejlesztési Kft.-vel.

 

7. A képviselő-testület a tárgy szerinti koncessziós eljárást az Észak-Alföldi Ivóvízminőségjavító Projekt (I. ütem) elnevezésű beruházásra való tekintettel indítja meg a jelen pontban foglalt rendelkezések alapján.

7.1. A Képviselő-testület tudomásul veszi, hogy az Európai Unió Kohéziós Alapjából megvalósuló Észak-Alföldi Ivóvízminőségjavító Projekt (I. ütem) megvalósítása érdekében a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, mint Közreműködő szervezet és az Önkormányzati Társulás az Észak-Alföldi Régió Ivóvízminőségének Javításáért, mint Kedvezményezett között 2005. november 10-én létrejött támogatási szerződés VII. Tulajdonjog és üzemeltetés fejezete alapján a beruházás során megvalósított, - a képviselő-testület 323/2006. (XI. 30.) számú önkormányzati határozata szerinti - létesítmények és eszközök a Kedvezményezett Önkormányzati Társulás tulajdonába kerülnek a beruházás befejezését követő 5 éves időtartamra.

7.2. A képviselő-testület úgy dönt, hogy a 7.1. pontban meghatározott víziközmű vagyonnnal összefüggő üzemeltetési és hasznosítási jogról az Önkormányzati Társulással, mint Kedvezményezettel a koncessziós szerződés aláírását megelőzően megállapodás megkötését kezdeményezi.

7.3. A Képviselő-testület a 7.1. pontban meghatározott támogatási szerződés előírásaira való tekintettel a koncessziós pályázati kiírás közzététele előtt tájékoztatja Közreműködő Szervezetet és az Önkormányzati Társulást.

 

8. A képviselő-testület úgy dönt, hogy a koncessziós eljárás eredményére való tekintettel a koncessziós szerződés megkötésével egyidejűleg a Kisújszállási Vízmű Kft., mint jelenlegi üzemeltető koncesszió szerződés hatálya alá nem tartozó önkormányzati feladatainak - különös tekintettel a hó- és síkosságmentesítési, valamint a strandfürdő, illetve esetlegesen a csapadék- és belvízelvezető rendszer üzemeltetésével összefüggő feladatokra - ellátásával a Kisújszállási Városgazdálkodási Kft.-t bízza meg.

 

9. A képviselő-testület megbízza a polgármestert a 8. pont szerinti feladatátadás előkészítésével.

 

 

Határidő:

1. pont vonatkozásában 2007. szeptember 10.

2. pont vonatkozásában 2008. március 31.

6. pont vonatkozásában 2007. augusztus 31.

7.2. pont vonatkozásában 2007. szeptember 30.

7.3. pont vonatkozásban 2007. augusztus 31.

8.-9. pont vonatkozásában 2007. november 30.

Felelős: Kecze István polgármester

 

 

Erről értesül:

1. Kecze István polgármester

2. Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

3. Polgármesteri Hivatal műszaki osztálya

4. Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztálya 

 

A határozat melléklete a kézi nyilvántartásban található.  

« Vissza
Vissza a főmenübe