335/2007. (IX. 25.) önkormányzati határozat
Tárgy: Szabályzat az Önkormányzat által alapított gazdálkodó szervezet vezető tisztségv

335/2007. (IX. 25.) számú önkormányzati határozat

Szabályzat az Önkormányzat által alapított gazdálkodó szervezet vezető tisztségviselői, felügyelő bizottsági tagjai és más, az alapító által meghatározott vezető állású munkavállalói javadalmazása módjának, mértékének főbb elveiről, annak rendszeréről szóló 101/2004. (V.27.) számú önkormányzati határozat módosításáról

 

 

1. Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete a Szabályzat az Önkormányzat által alapított gazdálkodó szervezet vezető tisztségviselői, felügyelő bizottsági tagjai és más, az alapító által meghatározott vezető állású munkavállalói javadalmazása módjának, mértékének főbb elveiről, annak rendszeréről szóló 101/2004. (V.27.) számú önkormányzati határozat I./ Vezeti tisztségviselőről szóló pontja helyébe - 2007. október 1. napjától - a következő I./ pontot hozza:  

„I/ Vezető tisztségviselő

1/ A gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV tv. 21. §-a és a gazdasági társaságok alapító okirata alapján a társaságnál vezető tisztségviselőnek az ügyvezető igazgató minősül. 

2/ Az ügyvezető tisztségét munkaviszony keretében látja el.

 

3/ A vezető tisztségviselő munkabére legalább a mindenkori köztisztviselői illetményalap hatszorosa és legfeljebb tizenötszöröse közötti összegben állapíthatja meg a legfőbb szerv.

A munkabér a tárgyhót követő hó 10-ig esedékes.

 

4/ A vezető tisztségviselővel a munkaszerződést és a vezetői megbízást az alapító nevében a polgármester köti meg.

 

5/ A vezető tisztségviselőnek az alapító a 4/ pont szerint megállapított munkabér legfeljebb 100 %-áig terjedő összegig prémiumot tűzhet ki, a prémiumfeltételek közlésével egyidejűleg.

A prémiumfeltételeket minden év április 30-ig kell kitűzni. A prémiumfeladat teljesítését a polgármester értékeli a mérlegbeszámoló leadásakor, és javaslatot tesz a prémium kifizetésére.

 

6/ Az ügyvezető igazgatót megilletik mindazon juttatások, kedvezmények, amelyek a társaság alkalmazottjaira vonatkoznak.

 

7/ Az ügyvezető igazgatót költségtérítés illeti meg, amelynek havi összege legalább a mindenkori köztisztviselői illetményalap összegével azonos, azonban annak havi összege a mindenkori köztisztviselői illetményalap háromszorosát nem haladhatja meg.

 

8./ Az ügyvezető igazgatót megilleti a saját gépjármű használata, melynek költségeit a költségtérítés tartalmazza. A saját gépjármű használatról az ügyvezető igazgató útnyilvántartást köteles vezetni.

 

9./ Az ügyvezető részére a társaság cégautót is biztosíthat, ez esetben a saját gépjármű használata nem illeti meg. „

 

2. A határozat többi pontja változatlan marad.

 

2/2

 

3. A képviselő-testület megbízza a gazdasági társaságok ügyvezetőit, hogy a szabályzat módosításával kapcsolatos intézkedéseket tegyék meg.

 

4.A képviselő-testület a Szabályzat az Önkormányzat által alapított gazdálkodó szervezet vezető tisztségviselői, felügyelő bizottsági tagjai és más, az alapító által meghatározott vezető állású munkavállalói javadalmazása módjának, mértékének főbb elveiről, annak rendszeréről szóló 101/2004. (V.27.) számú önkormányzati határozat módosítására vonatkozó 250/2007. (VI.26.) számú önkormányzati határozatot 2007.október 1. napjától hatályon kívül helyezi.   

Erről értesül:

1. Kecze István polgármester

2. Gazdasági társaságok ügyvezetői

3. Polgármesteri Hivatal szervezési osztálya

 

« Vissza
Vissza a főmenübe