353/2007. (X. 30.) önkormányzati határozat
Tárgy: a Költségvetési Szolgáltató Iroda feladatváltozásokkal összefüggő szervezeti áta

353/ 2007.(X.20.) számú önkormányzati határozat

a Költségvetési Szolgáltató Iroda feladatváltozásokkal összefüggő szervezeti átalakításáról, a személyi és tárgyi feltételek változásáról és a létszámcsökkentésről 

1./ Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testület úgy dönt, hogy a Költségvetési Szolgáltató Iroda létszámát:

a.) az általa üzemeltetett konyhák vállalkozásba adását követően összesen 24,75 fő konyhai alkalmazottal valamint 2 fő irodai alkalmazottal kívánja csökkenteni,

b.) a Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ Karcagi Többcélú Kistérségi Társuláshoz történő átadását követően 2 fő irodai alkalmazottal kívánja csökkenteni.

 

 

2./ A Költségvetési Szolgáltató Iroda intézményvezetője

a.) a konyhák tényleges vállalkozásba adásával egyidejűleg a szerződéskötés időpontjától az 1992. évi XXXVIII.tv.25/A§ és 25/B§-inak megfelelően tájékoztatja az érintett közalkalmazottakat az átvevő szerv általi továbbfoglalkoztatásáról, ha a közalkalmazott a továbbfoglalkoztatáshoz nem járul hozzá gondoskodik a munkaviszony megszüntetéséről, és elvégzi a konyhai alkalmazottak jogviszony változással összefüggő munkaügyi feladatokat, valamint az irodai alkalmazottak létszámcsökkentés miatti felmentését,

b.) a Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ Karcagi Többcélú Kistérségi Társuláshoz történő átadásával egyidejűleg elvégzi az irodai alkalmazottak létszámcsökkentés miatti felmentését.

Felelős: Kormos Lajos intézményvezető

Határidő: a konyhák tényleges vállalkozásba adásáról szóló, illetve a Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ megszüntetéséről szóló önkormányzati döntést követően azonnal

 

 

3./ A képviselő-testület a konyhák tényleges vállalkozásba adásáról, valamint a létszámcsökkentésről szóló döntését légkésőbb a tényleges átadás átvétel időpontja előtti 35. napig meghozza annak érdekében, hogy az intézmény vezetője a közalkalmazotti törvényben előírt tájékoztatási kötelezettségének eleget tudjon tenni.

Felelős: Kecze István polgármester

 

 

4./ A létszámcsökkentés és a költségvetést érintő feladatok végrehajtásával egyidejűleg - amennyiben szükséges - elő kell készíteni az önkormányzat 2008. évi költségvetésének módosítását.

Felelős: Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

 

 

5./ A konyhák vállalkozásba adásával egyidejűleg a Költségvetési Szolgáltató Iroda közreműködik az átadás-átvételi leltárak elkészítésében, a közüzemi fogyasztók átírásának elvégzésében, a közüzemi elszámolások, megállapodások elkészítésében.

Felelős: Kormos Lajos intézményvezető

Határidő: a konyhák üzemeltetésre történő átadásának szerződés szerinti időpontja

 

 

6./ A Költségvetési Szolgáltató Iroda a fentiekben írt feladatok átadás átvételét követően a feladatkörébe tartozó tevékenységét 19,45 fővel (központi iroda 8 fő, egészségügyi intézményi feladatok 10,75 fő, magyarhertelendi tábor 0,7 fő) kívánja ellátni.

A feladatváltozásoknak megfelelően az intézmény alapító okiratának módosítását elő kell készíteni, a Szervezeti és működési szabályzat módosítását jóváhagyásra a képviselő-testület elé kell terjeszteni.

 

2/2

 

Felelős: Kormos Lajos intézményvezető

Határidő az alapító okirat módosítására: a konyhák vállalkozásba adásával, illetve a Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ Karcagi Többcélú Kistérségi Társuláshoz történő átadásával egyidejűleg.

Határidő a Szervezeti és működési szabályzat módosításának fenntartói jóváhagyására: az alapító okirat módosítását követő 30 napon belül.  

 

Erről értesül: 1. Kecze István polgármester

2. Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

3. Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztálya

4. Valamennyi önkormányzati intézmény

  

« Vissza
Vissza a főmenübe