359/2007. (X. 30.) önkormányzati határozat
Tárgy: a strandfürdő területén található teniszpálya használatba adásáról

359/2007. (X.30.) számú önkormányzati határozat

a strandfürdő területén található teniszpálya használatba adásáról 

Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete úgy dönt, hogy  

1. az Erzsébet Gyógyvizű Strandfürdő területén található teniszpályák elhelyezésére szolgáló területet a Kisújszállási SE Tenisz Szakosztályának, az öltöző épület alatti területet Dr. Mile István ingyenes használatába adja a határozat mellékletét képező megállapodások szerint.

2. A képviselő-testület a megállapodás aláírására felhatalmazza a polgármester.

3. A képviselő-testület kötelezi az Erzsébet Gyógyvizű Strandfürdő üzemeltetőjét, hogy a mellékelt megállapodás 5./ pontjában megfogalmazottak részleteit a Kisújszállás SE-vel szerződésben rögzítse.

4. Jelen határozattal egyidejűleg a 114/2005. (IV.7.) számú önkormányzati határozat hatályát veszti

 

Felelős: Kecze István polgármester

Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

Határidő: 2007. november 30.

 

Erről értesül: 1. Kecze István polgármester

1. Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

2. Polgármesteri Hivatal építési és városüzemeltetési osztálya

3. Kisújszállási SE Tenisz Szakosztálya

4. Dr. Mile István, Kisújszállás, Vásár u. 15.

5. Kisújszállási Vízmű Kft.

A 359/2007. (X.30.) számú önkormányzati határozat melléklete

HASZONKÖLCSÖN SZERZŐDÉS

 

 

mely létrejött egyrészről Kisújszállás Város Önkormányzata, (törzsszám: 408714000, adószám: 15408710-2-16) Kisújszállás, szabadság tér 1. /képviselője: Kecze István polgármester/ mint haszonkölcsönadó (továbbiakban: Haszonkölcsönadó)

 

másrészről a Kisújszállási Sport Egyesület (képviselője: Majláth Antal ügyvezető és Molnár Imre a tenisz szakosztály vezetője), mint haszonkölcsönvevő (továbbiakban: Haszonkölcsönvevő) között a mai napon, az alulírott helyen, a következő feltételekkel:

 

 

1. A Kisújszállás 41, 42 és 44/4 hrsz-ú, természetben a Kisújszállás, Csatorna u. 1., Csatorna u. 3, és Rákóczi u. 12. szám alatt található ingatlanok 1/1 tulajdoni részarányban Kisújszállás Város Önkormányzatának tulajdonát képezik.

 

2. Haszonkölcsönadó az 1./ pontban megjelölt ingatlanok, jelen megállapodás mellékletét képező térképszelvényen feltüntetett részét sportcélú hasznosításra ingyenesen haszonkölcsönvevő használatába adja, mindaddig, amíg arra vagyongazdálkodási, városfejlesztési vagy egyéb okból szüksége nem lesz.

 

3. Szerződő felek megállapítják, hogy a használatba adott területen három teniszpálya és egy magántulajdonban lévő teniszpálya öltöző található.

 

4. A Haszonkölcsönvevő köteles az 2./ pont szerint használatba adott területet rendeltetésszerűen használni, üzemeltetni, saját költségén folyamatosan karbantartani, a fenntartással és vagyonvédelemmel járó terheket viselni.

 

5. A Haszonkölcsönvevő köteles legalább egy teniszpályáját biztosítani az Erzsébet Gyógyvizű Strandfürdő szezonális működési időszakában a fürdővendégek részére fürdővendégek által fizetendő használati díj ellenében. A használat részletes szabályait, a fürdővendégek által fizetendő használati díj megosztását, valamint a közüzemi díjak megosztását a Haszonkölcsönvevő és az Erzsébet Gyógyvizű Strandfürdő üzemeltetője külön megállapodásban rögzíti.

 

6. Haszonkölcsönvevő a 5./ pontban meghatározott alkalmi használatot kivéve, másnak bérbe, használatba nem adhatja.

 

7. Haszonkölcsönvevő az ingatlanrészen felépítményt csak a haszonkölcsönadó előzetes hozzájárulásával és a szükséges hatósági engedélyek beszerzésével emelhet, az ingatlanon történő értéknövelő beruházások megkezdéséhez szintén köteles a Haszonkölcsönadó engedélyét megkérni.

 

8. Szerződő felek megállapodnak abban, hogy - a kölcsönvevő jogutód nélküli megszűnése vagy a kölcsönvevő szerződés felbontására irányuló kezdeményezése kivételével - a jelen szerződés megszűnése esetén, a haszonkölcsönadó megtéríti a haszonkölcsönvevő részére az általa jogszerűen végzett értéknövelő beruházások értékét, a szerződés megszűnésekor kimutatható értéknövekménynek megfelelő értékben, amennyiben a beruházás nem állami vagy önkormányzati támogatásból valósult meg.

 

9. E megállapodást bármelyik fél felmondhatja 60 napos határidővel. Felmondás esetén a Haszonkölcsönvevő köteles a területet állag-megőrzött, rendeletetésszerű használatra alkalmas állapotában visszaszolgáltatni.

 

2/2

 

10. Jelen megállapodásban nem szabályozott kérdésekben a Ptk. ide vonatkozó rendelkezései irányadóak.

 

11. Szerződő felek megállapodnak abban, hogy esetleges jogvitáikat peren kívül, tárgyalással kísérlik meg rendezni.

 

Amennyiben a tárgyalás nem vezet eredményre, úgy jelen szerződéssel kapcsolatos jogviták rendezésére a Karcagi Városi Bíróság kizárólagos illetékességét kötik ki.

 

Alulírott felek jelen szerződést elolvasás és megértés után, mint akaratukkal mindenben egyezőt jóváhagyólag aláírják.

 

Kisújszállás, 2007. ……………

 

 

…………………………………………….. ……………………………………

Kisújszállás Város Önkormányzat Kisújszállási Sport Egyesület

Képviselője: Kecze István polgármester Majláth Antal ügyvezető

Haszonkölcsönadó Haszonkölcsönvevő

 

 

……………………………………..

Kisújszállási Sport Egyesület

Molnár Imre a tenisz szakosztály vezetője

Haszonkölcsönvevő

 

 

 

 

 

HASZONKÖLCSÖN SZERZŐDÉS

 

 

mely létrejött egyrészről Kisújszállás Város Önkormányzata, (törzsszám: 408714000, adószám: 15408710-2-16) Kisújszállás, szabadság tér 1. /képviselője: Kecze István polgármester/ mint haszonkölcsönadó (továbbiakban: Haszonkölcsönadó)

 

másrészről a Dr. Mile István Kisújszállás, Vásár u. 15. szám alatti lakos, mint haszonkölcsönvevő (továbbiakban: Haszonkölcsönvevő) között a mai napon, az alulírott helyen, a következő feltételekkel:

 

 

1. A Kisújszállás 41 hrsz-ú, természetben a Kisújszállás, Csatorna u. 1. szám alatt található ingatlan 1/1 tulajdoni részarányban Kisújszállás Város Önkormányzatának tulajdonát képezi.

 

2. Haszonkölcsönadó az 5250-5/2006. iktatószámú építési engedéllyel az 1./ pontban megjelölt ingatlanon felépített, haszonkölcsönvevő tulajdonát képező, 21,98 m2 nagyságú, teniszpálya öltöző épület alatti területet ingyenes használatra átadja haszonkölcsönvevő részére.

 

3. Haszonkölcsönvevő kötelezettséget vállal arra, hogy a tulajdonában lévő felépítményt továbbadja a Kisújszállási Sport Egyesület Tenisz Szakosztályának kizárólagos használatába, a használatért díjat nem szed.

 

4. Amennyiben a 3. pontban megjelölt szerv az ingatlanra nem tart igényt, illetve a haszonkölcsönadónak a telekrészre szüksége lesz, haszonkölcsönvevő az öltöző épület bontásáról és elszállításáról saját költségén köteles gondoskodni, a telekrészt a haszonkölcsönadónak üres állapotban visszaszolgáltatni.

 

5. Jelen megállapodást bármelyik fél 60 napos határidővel felmondhatja.

 

6. Haszonkölcsönadó jelen szerződést azonnali hatállyal felmondhatja, amennyiben haszonkölcsönvevő a felépítményt funkciójától eltérő célra használja, vagy a szerződés 3./ pontjában megfogalmazott szervtől eltérő személynek adja használatba vagy bérbe.

A felek a felmondást követő 30 napon belül az érintett ingatlanrészre bérleti szerződést kötnek, amennyiben erre a megadott határidőn belül nem kerül sor, a tulajdonos az öltöző épület bontásáról és elszállításáról saját költségén gondoskodik, a telekrészt a haszonkölcsönadónak üres állapotban visszaszolgáltatja.

7. Jelen megállapodásban nem szabályozott kérdésekben a Ptk. ide vonatkozó rendelkezései irányadóak.

 

Alulírott felek jelen szerződést elolvasás és megértés után, mint akaratukkal mindenben egyezőt jóváhagyólag aláírják.

 

Kisújszállás, 2007. ……………

…………………………………………….. ……………………………………

Kisújszállás Város Önkormányzat Dr. Mile István

Képviselője: Kecze István polgármester haszonkölcsönvevő

haszonkölcsönadó

 

 

 

 
« Vissza
Vissza a főmenübe