395/2007. (XI. 27.) önkormányzati határozat
Tárgy: Kisújszállás Város Képviselő-testületének zártkörű önkormányzati kötvénykibocsát

 

Hatályon kívül helyezte a 32/2008. (II.7.) számú önkormányzati határozat.  

395/2007 (XI.27.) sz. önkormányzati határozat

Kisújszállás Város Képviselő-testületének zártkörű önkormányzati kötvénykibocsátásra

 

 

1.) A képviselő-testület a bankok által benyújtott ajánlatok alapján elvégzett elemzések ismeretében, a Kisújszállás Város Önkormányzata által tervezett 2 650 millió forint összegű, zártkörű kötvénykibocsátás lebonyolításával az indikatív ajánlatot adó Raiffeisen Bank Zrt. bankot bízza meg, amennyiben a pénzintézet az ajánlatát 2007. december 06-án 16 óráig megerősíti.

 

2.) Amennyiben a Raiffeisen Bank Zrt. az ajánlatban szereplő indikatív ajánlatát az 1. pontban meghatározott határidőig nem véglegesíti, a kötvénykibocsátás lebonyolításával a képviselő-testület Erste Bank Hungary Nyrt bankot bízza meg.

 

3.) A képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert arra, hogy a mellékelt ajánlatban foglalt feltételekkel a lebonyolításhoz szükséges szerződéseket megkösse.

 

Felelős: Kecze István polgármester

Határidő: 2007. december 31.

 

Erről értesül:

1. Kecze István polgármester

2. Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

3. Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztálya

4. Raiffeisen Bank Zrt.

 

Kmf.

 

Kecze István s.k. Dr. Kittlinger Ilona s.k.

polgármester címzetes főjegyző

 

 

A kivonat hiteléül:

Kisújszállás, 2007. november 28.

 

 

 

(: Kacsó Sándorné:)

aljegyző

  

 

 

395/2007 (XI.27.) sz. önkormányzati határozat melléklete 

INDIKATÍV AJÁNLAT

  

 

kisújszállás Város Önkormányzata hitelállományának konszolidálására, az Önkormányzat pénzügyi helyzetének diverzifikálására és a fejlesztési célok megvalósítására

 

 

 

 

 

2007. november 20.

 

Az Önkormányzat optimális gazdálkodásának további fenntartása, mint jogos igényre, és az ajánlatkérésükben megfogalmazott elvárásokra tekintettel, Bankunk a Multicurrency kötvény programot ajánlja.

 

A Multicurrency kötvény program előnye, hogy az Önkormányzat csökkentheti az eredetileg fennálló adósságállományát, illetve az euró zónához történő csatlakozás esetén a kötvény devizaneme átváltható euróra a további árfolyamkockázatok elkerülése céljából.

 

 

t A multicurreny kötvény lehetséges devizanemei a kötvény futamideje alatt:

 

Forint, Svájci frank, Euró

 

t A devizanemek közötti átváltás:

 

 

 Évente tetszőleges alkalommal van lehetőség a devizanemek közötti átváltásra.

 Az árfolyamváltozások függvényében, árfolyamnyereség realizálása érdekében az Önkormányzatnak lehetősége van évente több alkalommal azonnali, határidős és opciós ügyleteket kötni a Bank Treasury Főosztály ügyfélreferensével folytatott előzetes konzultációja alapján.

 Évente egy alkalommal a fordulónapon (kötvény kibocsátásának napján) van lehetőség a kötvény devizanemének tényleges módosítására, mely a kötvény visszaváltását és új kibocsátást jelent. Az átváltást a fordulónap előtt legalább 30 nappal jelezni szükséges.

 

A devizanem módosítása mindaddig díjmentes az önkormányzat számára, amíg a kötvényből eredő tőketartozás meghaladja az 500 millió Ft-ot.

 

t Árfolyam meghatározás 

A kibocsátáskor
A Forgalmazó által biztosított egyedi deviza-árfolyamon történik: · ha az Önkormányzat azonnal átváltja a HUF összeget, azonnali ügylettel · ha nem konvertálja a teljes összeget, akkor vagy azonnali, vagy határidős, vagy opciós ügylettel
A kötvény futamideje alatt: · a fordulónapok közötti periódusban, a fordulónapra · a fordulónapon esetleges kötvény devizanem váltáskor
A Forgalmazó által biztosított egyedi deviza-árfolyamon történik: · határidős, vagy opciós ügylettel · azonnali ügylettel

 

Az alábbiakban részletezzük Kisújszállás Város Önkormányzata részére készített egyedi ajánlatunkat, amely 2,650 milliárd forint összegű zártkörű kötvénykibocsátás esetén a következő:

 

2

 

Kibocsátó:Kisújszállás Város Önkormányzata
 
Forgalmazó és jegyzési garanciavállaló:
Raiffeisen Bank Zrt.
Jegyzési garancia tárgya:
A Raiffeisen Bank Zrt. a kötvénysorozat teljes mennyiségére jegyzési garanciát vállal
Kifizető és kamatszámító ügynök:
Raiffeisen Bank Zrt.
Kibocsátás jellege:
Zártkörű kibocsátás
Kötvények forgalomba hozatalának ütemezése:
A kibocsátás egy összegben történik.
Kibocsátási ár:
A kötvények névértéken kerülnek kibocsátásra
Kamatfizetés gyakorisága:
2008.évtől évente két alkalommal, március 31-én és szeptember 30-án
Tőketörlesztés:
A tőketörlesztés a türelmi időt követően évente két alkalommal, a kamatfizetéshez igazodóan mind a 20, mind a 23 éves futamidőre vonatkozóan az ajánlatkérésben rögzített időintervallumokhoz rendelt %-os megoszlás szerint történik
Türelmi idő:
3 év
Lejárat előtti visszavásárlás:
Bármikor lehetséges, az Információs Összeállításban szereplő feltételeknek megfelelően. A visszavásárlás díjmentesen, névértéken történik.
Kötvények formája:
Dematerializált
Irányadó jog:
A Magyar Köztársaság joga
Futamidő:
20 (húsz) vagy 23 (huszonhárom) év az Önkormányzat döntése szerint
Kötvény összege:
2.650.000.000,- HUF
Kötvény pénzneme:
CHF
Árfolyam meghatározása:
A Forgalmazó által biztosított egyedi deviza-árfolyamon történik

 

3

Kötvények kamatozásának módja:Változó kamatozású, az Információs Összeállításban meghatározott kötvényfeltételek szerint
 

 

Éves kamatláb:
6 havi BUBOR, CHF LIBOR, EURIBOR + 0,70 %
Szervezői díj:
Nincs
Letétkezelői díj:
Nincs
Jegyzési garanciavállalás díja:
4.500.000,- Ft egyszeri díj

 

t Tanácsadási szolgáltatás a kibocsátási időszakban:

 

· Bankunk - amennyiben felkérést kap a kötvény kibocsátására és lejegyzésére - a kibocsátás előtt közreműködik az önkormányzat devizapolitikájának összeállításában.

· A kibocsátás előtti időszakban a fentieknek megfelelően előrejelzést ad a kötvény devizanemének más devizával szembeni árfolyam-alakulásáról. Ennek alapján az Önkormányzat dönthet a rendelkezésére bocsátott összeg optimális elhelyezéséről.

· A fenti árfolyam-alakulások függvényében konkrét határidős ügyletekkel biztosítjuk az Önkormányzatnak a lehívásnál jelentkező devizapozíciójának optimális menedzselését.

 

t A tanácsadási szolgáltatás a futamidő alatt:

 

Bankunk által kifejlesztett Multicurrency Kötvény konstrukciójának alapját képezi a folyamatos tanácsadás a kötvény teljes futamideje alatt. Ez az alábbiakat jelenti:

· delegált treasury referens;

· napi hírlevél a devizapiacokról;

· folyamatos, napi, vagy akár naponta többszöri kapcsolattartás;

· határidős ügyletek ajánlása és megkötése mind a Multicurrency kötvény átváltására, mind pedig a kamatfizetésnél és visszavásárlásnál jelentkező esetleges árfolyamkockázatok kezelése;

· ún. „stop loss" ügyletek (veszteség minimalizálás) ajánlása és megkötése.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

« Vissza
Vissza a főmenübe