2/2008. (I. 29.) önkormányzati határozat
Tárgy: a képviselő-testület Szervezeti és működési szabályzatáról szóló önkormányzati r

2/2008. (I.29.) számú önkormányzati határozat

a képviselő-testület Szervezeti és működési szabályzatáról szóló önkormányzati rendelet módosításának kezdeményezéséről

 

 

Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a Szervezeti és működési szabályzatról szóló 37/2006. (XII.14.) önkormányzati rendelet 1. számú mellékletének módosítását - mely az önkormányzati bizottságok feladat- és hatáskörét tartalmazza a képviselő-testület 2008. márciusi ülésére elő kell készíteni a következők figyelembe vételével:  

1. Az önkormányzati társulásokkal kapcsolatos bizottsági feladat- és hatáskört az általános bizottsági feladat- és hatáskörben kerüljön szabályozásra.

2. A köztisztviselők adott évi egyéni teljesítménykövetelményének alapját képező célok meghatározásáról szóló előterjesztés véleményezésével egészüljön ki az Ügyrendi és Jogi Bizottság sajátos feladat- és hatásköre.

3. Az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról és költségtérítéséről beterjesztett rendeletmódosítás véleményezésével egészüljön ki az Ügyrendi és Jogi Bizottság sajátos feladat- és hatásköre.

4. A szakmai jellegű kitüntetések adományozásáról szóló előterjesztések véleményezését az adott szakbizottsághoz kell sorolni, ennek megfelelően módosuljon a kitüntetés adományozásáról szóló önkormányzati rendelet.

5. Az Ügyrendi és Jogi Bizottság kegyeleti feladatait a sajátos feladat- és hatáskörök között pontosítani kell.

6. A városi rendezvény- és kiadványterv kapcsán az eddigi gyakorlat szerint módosuljon a Művelődési, Oktatási és Ifjúsági Bizottság és az Ügyrendi és Jogi Bizottság sajátos feladat- és hatásköre a következők szerint „Véleményezi az éves városi rendezvény- és kiadványtervre készült javaslatot.”. 

Erről értesül:

1./ Kecze István polgármester

2./ dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

3./ Szepesi Gyula Bizottsági elnök

 

 

 
« Vissza
Vissza a főmenübe