15/2008. (I. 29.) önkormányzati határozat
Tárgy: Hagyó Miklós országgyűlési képviselő felhívásáról történő állásfoglalásról

15/2008. (I.29.) számú önkormányzati határozat

Hagyó Miklós országgyűlési képviselő felhívásáról történő állásfoglalásról 

 

 

Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete megismerte és megtárgyalta Hagyó Miklós országgyűlési képviselő Kiáltvány a demokrácia védelméért című felhívását, és nem kíván csatlakozni a felhíváshoz.

A működő magyar demokrácia alapelveit az Alkotmány és egyéb jogszabályok pontosan rögzítik, azok betartására és betartatására az országgyűlés jogalkotói tevékenysége során létrehozta a megfelelő szervezeteket. Az országgyűlési képviselő úr által megfogalmazott kiáltványban a „tobzódó erőszak” és a sírgyalázások erős és túlzó kifejezések használatával nem járul hozzá a politikai hullámok békés elsimításához, valamint a kiáltvány nem mutat túl a közmegegyezéssel elfogadott jogszabályi kereteken. Képviselő-testületünk felelősséget érző hozzáállása abban is megmutatkozik, hogy nem kíván csatlakozni politikai motivációktól átitatott pártpolitikusi magánakciókhoz.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy Hagyó Miklós országgyűlési képviselőt a határozati javaslat megküldésével tájékoztassa az önkormányzat állásfoglalásáról.

 

Határidő: 2008. február 15.

Felelős: Kecze István polgármester

 

 

Erről értesülnek:

1. Kecze István polgármester

2. Tatár Zoltán alpolgármester

3. Dr. Ducza Lajos alpolgármester

4. Hagyó Miklós országgyűlési képviselő

 

 
« Vissza
Vissza a főmenübe