36/2008. (II. 26.) önkormányzati határozat
Tárgy: a kisújszállási gyermek és felnőtt lakosság elhalálozási, szűrési és egészségügy

36/2008. (II.26.) számú önkormányzati határozat

a kisújszállási gyermek és felnőtt lakosság elhalálozási, szűrési és egészségügyi statisztikájáról és az ebből eredő feladatokról

 

 

Kisújszállás Város Önkormányzat Képviselő-testülete megismerte a kisújszállási gyermek és felnőtt lakosság elhalálozási, szűrési és egészségügyi statisztikáját, és az adatok birtokában a következő döntéseket hozta:

 

 

1./ Kisújszállás Város Önkormányzata tájékoztatást kér a fenntartásában működő általános és középiskoláktól, valamint a Városi Óvodai Intézménytől egészségnevelési programjuk megvalósulásáról, az egészségnevelést szolgáló tanórai és tanórán kívüli tevékenységekről (az óvodában értelemszerűen), ezek eredményességekről, a fejlesztési elképzelésekről és lehetőségeikről.

 

Felelős: az általános és középiskolák, valamint a Városi Óvodai Intézmény vezetője

Határidő: 2008. május 27.

 

2./ Kisújszállás Város Önkormányzata úgy dönt, hogy a város lakosságának egészségügyi ellátását szakmailag koordináló, az önkormányzat egészségüggyel kapcsolatos döntéseit szakmailag előkészítő, véleményező szerveként létrehoz egy Egészségügyi Kerekasztalt (EK).

Az EK elnökét és tagjait a polgármester kéri fel.

 

Felelős: Kecze István polgármester

Határidő: az elnök felkérésére 2008. március 5.

a tagok felkérésére 2008. március 31.

 

 

3./ Az EK az első ülésének napján jön létre, megállapítja a működési szabályzatát. Az elnök és a tagok megbízatása a képviselő-testület megbízatásának időtartamára szól.

 

 

4./ Az önkormányzat megbízza a Polgármesteri Hivatalt az EK üléseinek előkészítésével, munkájának segítésével, az üléseken a jegyzőkönyvvezetéssel.

 

Felelős: Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

Határidő: folyamatos

 

5./ Az önkormányzat tekintettel a lakosság rossz egészségi állapotára úgy ítéli meg, hogy a lakosság egészséges életmóddal, egészségmegőrzéssel és egészségfejlesztéssel kapcsolatos ismeretei hiányosak. Az egészségnevelési, felvilágosító tevékenység szükséges mértékére tekintettel e célra az önkormányzat 2008. évben 2.000.000.- Ft forrást biztosít a 2008. évi költségvetés elfogadásakor.

A képviselő-testület az egészségnevelési, felvilágosító tevékenység támogatására biztosított 2.000.000 Ft felhasználásának hatáskörét átruházza az Egészségügyi, Szociális és Sportbizottságra.

Az önkormányzat 2008. évi költségvetési rendeletében dönt az előirányzat felhasználása hatáskörének átruházásról.

 

2/2

 

A képviselő-testület kéri, hogy az egészségnevelési, felvilágosító tevékenység támogatására biztosított 2.000.000 Ft felhasználásra készüljön egy tervezet, melyet a szakbizottság véleményezzen.

Határidő: 2008. márciusi bizottsági ülés

Felelős: Kecze István polgármester

 

Erről értesül: 1./ Kecze István polgármester

2./ Szabó Lajos bizottsági elnök

3./ Dr. Malatinszky András

4./ Valamennyi Kisújszálláson működő egészségügyi szolgáltató

5./ ÁNTSZ Karcagi, Tiszafüredi, Törökszentmiklósi Kistérségi Intézete

6./ Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya

7./ Polgármesteri Hivatal Intézményi Osztálya

8./ KÖSZIR

9./ Védőnői Szolgálat

 

  

« Vissza
Vissza a főmenübe