44/2008. (II. 26.) önkormányzati határozat
Tárgy: "Az együttnevelés feltételrendszerének megteremtése Kisújszállás alapfokú közokt
 

44/2008. (II.26.) számú önkormányzati határozat

„Az együttnevelés feltételrendszerének megteremtése Kisújszállás alapfokú közoktatási intézményeiben” című HEFOP-projekt megvalósításáról

 

1.) Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete figyelemmel kísérte „Az együttnevelés feltételrendszerének megteremtése Kisújszállás alapfokú közoktatási intézményeiben” című, 2.1.6. jelzésű HEFOP-projekt megvalósítását, és megtárgyalva a projekt egészéről szóló előterjesztést, ezúton fejezi ki elismerését mindazoknak, akik a projekt előkészítésében és megvalósításában szerepet vállaltak; intézmények szerint a következőknek: a Kádas György Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthonnak, a Városi Óvodai Intézménynek, az Arany János Általános Iskolának, a Kossuth Lajos Általános Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthonnak és a Városi Művelődési és Ifjúsági Központnak. Név szerint különösen is köszönetet mond: Oros Róza projektvezetőnek, Tatár Jánosné szakmai vezetőnek, valamint Csíkiné Regényi Éva, Erneszt Antal Pál, Janó Lajos, Szász Veronika és Szombath Zsoltné szakmai koordinátoroknak.

2.) A képviselő-testület úgy ítéli meg, hogy e projekt nemcsak a város közoktatási intézményeinek oktató-nevelő munkájában hozott új és remélhetően messze ható eredményeket, hanem a város életében is. A helyi közoktatásban példaszerű volt az az összefogás, amely a résztvevő intézmények együttműködésében valósult meg egy humánus cél - a felnőtt életre készülésben nagyobb hátrányokkal induló, sajátos nevelési igényű tanulók be- és elfogadása - érdekében. A képviselő-testület megköszöni a pedagógusok aktivitását, mely szakmai tanfolyamokon, képzéseken történő részvételekben, új pedagógiai módszerek, technikák befogadásában és alkalmazásában is megnyilvánult. Eredmény az is, hogy a résztvevő intézmények eszközparkja korszerű tan- és technikai eszközökkel bővült.

 

3.) Az önkormányzat elismeréssel és örömmel tapasztalta, hogy e cél megvalósításához sikerrel nyerték el a szülők támogatását is. A program megvalósításában résztvevő gyermek- és tanulócsoportok által a kompetencia alapú nevelés-oktatás programcsomagjainak bevezetése és a számtalan szabadidős program során átélt pozitív élmények megalapozzák azt a reményt, hogy e gyermekek segítőkészebbek és toleránsabbak lesznek problémákkal küzdő társaikhoz. 

4.) A képviselő-testület bízik abban, hogy a projekt megvalósítása során megfogalmazott elképzelések - mint pl. a jó tapasztalatok továbbadása érdekében forrásközponttá, ill. bázisiskolává válás, mentori/szakértői munka, helyi tapasztalatcserék; az inkluzív nevelési modellek gyakorlattá válása, a kompetencia alapú nevelési-oktatási programcsomagok további alkalmazása; a szülői klub, a létrejött szakmai munkaközösségek, szakmai teamek, valamint a fejlesztőeszköz-kölcsönző további működtetése - megvalósulnak. Az önkormányzat - mint a támogató környezet biztosításának egyik fontos szereplője - lehetőségeihez mérten továbbra is megbízható együttműködő partner kíván lenni mindazon tervek megvalósításában, amelyek a városban élő gyermekek és tanulók eredményesebb és hatékonyabb nevelését-oktatását, ezzel együtt remélhetően egy, a mainál toleránsabb, humánusabb társadalom alapjainak a megteremtését szolgálják.

 

Erről értesülnek:

1.) Kádas György Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon, Kisújszállás

2.) Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat, 5000 Szolnok, Kossuth út 2.

 

2/2

 

 

3.) Oros Róza projektvezető, Kádas György Általános Iskola

4.) Tatár Jánosné szakmai vezető, Kádas György Általános Iskola

5.) Szász Veronika szakmai koordinátor, Kádas György Általános Iskola

6.) Városi Óvodai Intézmény és Csíkiné Regényi Éva szakmai koordinátor

7.) Arany János Általános Iskola és Erneszt Antal Pál szakmai koordinátor

8.) Kossuth Lajos Általános Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthon, Szombath Zsoltné szakmai koordinátor

9.) Városi Művelődési és Ifjúsági Központ, Janó Lajos igazgató, szakmai koordinátor

10.) Kecze István polgármester

11.) Gönczi Károly bizottsági elnök

 

  

« Vissza
Vissza a főmenübe