52/2008. (II. 26.) önkormányzati határozat
Tárgy: az önkormányzati PR-munkáról, különös tekintettel a Kisbíró és a városi honlap a

52/2008. (II.26.) számú önkormányzati határozat

az önkormányzati PR-munkáról, különös tekintettel a Kisbíró és a városi honlap arculatának megújításáról 

 

1. A Képviselő-testület támogatja az önkormányzati kommunikáció hatékonyságának javítását célzó intézkedéseket. A különböző korosztályok információszerzési szokásaihoz igazodva többrétű tájékoztatási módozat fenntartása indokolt.

 

2. A meglévő önkormányzati hirdetőtáblák (a Városháza bejáratának két oldalán, a mozi épülete és a vásárcsarnok előtt, a Kálvin téren) felújítását el kell végezni.

Ezeken túl az önkormányzat a város három forgalmasabb pontján - a Béla Király úti Óvodánál, a Győri út és Kossuth út kereszteződésénél lévő boltnál, valamint a Penny Marketnél - egy-egy zárható hirdetőtáblát helyez el. További hirdetőtáblák elhelyezéséről a képviselő-testület az előbbi három hirdetőtábla lakossági fogadtatásának ismeretében, a 2009. évi költségvetési koncepció tárgyalásakor dönt.

A költségeket a 2008. évi költségvetési rendelet R/3-as melléklet 8. cím 1. alcím 1. szám igazgatás szakfeladat dologi kiadásaiban tervezett összeg biztosítja.

Határidő: - hirdetőtáblák felújítása: 2008. március 31.

- hirdetőtáblák elhelyezése: 2008. április 15.

- további hirdetőtáblákról döntés: 2008. november 25.

Felelős: Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

 

3. A hirdetőtáblákon megjelenő híranyag összegyűjtését és elhelyezését a Polgármesteri Hivatal végzi. A képviselő-testület megbízza az Arany János Városi Könyvtár és a Művelődési és Ifjúsági Központ igazgatóit a feladatban történő közreműködésre.

Határidő: folyamatos

Felelős: Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

Gubuczné Tomor Mária, az Arany János Városi Könyvtár igazgatója

Janó Lajos, a Művelődési és Ifjúsági Központ igazgatója

 

4. A képviselő-testület pályázatot ír ki a városi honlap megújítására, ennek érdekében megbízza a polgármestert, hogy a pályázati kiírás előkészítésére munkacsoportot hozzon létre. A munkacsoport az EU-ajánlás 2. szintje (dinamikusan frissíthető, e-ügyintézés nélkül; nyomtatványok letöltése, kitöltése, nyomtatása és továbbítása lehetséges) szerint készítse el a pályázati kiírást, melynek része a honlap tervezett menütérképe is. A pályázati kiírás elkészítésekor figyelembe kell venni az önkormányzat 2006-2010 közötti évekre szóló gazdasági programjában meghatározottakat.

Határidő: 2008. március 25.

Felelős: Kecze István polgármester

 

5. A Kisbíró hírlevél tartalmi megújulását a képviselő-testület támogatja, a szerkesztést és tördelést biztosító szoftver beszerzését a 2008. évi költségvetési rendelet R/3-as melléklet 8. cím 1. alcím 1. szám Igazgatás szakfeladat felhalmozási kiadásai terhére engedélyezi.

Határidő: 2008. március 25.

Felelős: Kecze István polgármester

Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

 

2/2

 

6. A képviselő-testület az alábbi javaslatokat fogalmazza meg a TV Kisúj szerkesztő-bizottságának.

- Az adásba kerülés előtt a szerkesztett (megvágott) anyagot az önkormányzati képviselő-testületi döntésről nyilatkozó, azt kommentáló települési képviselővel egyeztessék, megtekinthetőségét biztosítsák, amivel a félreérthető tájékoztatások elkerülhetők.

- Fontolják meg a plurális tájékoztatást megcélzó vitaműsorok indítását.

- Rendszeres időközönként biztosítsanak lehetőséget a képviselői beszámolók, értékelések műsorba kerülésének.

 

7. A városi tisztségviselők és a Polgármesteri Hivatal segítse a TV Kisúj szerkesztőbizottságának munkáját a heti önkormányzati rendezvények, valamint az érdeklődésre számot tartó események jegyzékének eljuttatásával.

Határidő: folyamatos

Felelős: Kecze István polgármester

Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

 

8. A városi rendezvényekre és egyéb - közérdeklődésre, turistaforgalomra hatással bíró - eseményekről a megyei, regionális és országos média figyelmét előzetesen fel kell hívni meghívók és egyéb híranyag megküldésével.

Határidő: folyamatos

Felelős: Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

 

 

Erről értesül:

Kecze István polgármester

Tatár Zoltán alpolgármester

Dr. Ducza Lajos alpolgármester

Települési képviselők

Polgármesteri Hivatal valamennyi osztálya

Gubuczné Tomor Mária, az Arany János Városi Könyvtár igazgatója

Janó Lajos, a Művelődési és Ifjúsági Központ igazgatója

TV Kisúj szerkesztőbizottsága

 
« Vissza
Vissza a főmenübe