126/2008. (IV. 15.) önkormányzati határozat
Tárgy: kérelem a Református Egyházközség Presbitériumához

126/2008. (IV.15.) számú önkormányzati határozat
kérelem a Református Egyházközség Presbitériumához


Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete az elhunyt személyek emlékének méltó megőrzése és ápolása, az elhunytnak még az életében erre vonatkozó végakarata, a temetkezés kegyeleti rendeltetésének érvényesítése érdekében - tiszteletben tartva a törvényi előírásokat és a Református Egyházközség Presbitériumának döntését – a lakosság részéről megfogalmazott igények alapján azzal a kéréssel fordul a Kisújszállási Református Egyházközséghez, hogy a 2008. március 31. napján életbe lépett döntését vizsgálja felül.

A Képviselő-testület kéri, hogy a Presbitérium a társadalmi temetés végzéséről szóló döntését vizsgálja felül abból a szempontból, hogy a nem egyházi szertartás szerinti búcsúztatáshoz szükséges szakképesítés megszerzésére a temetkezési szolgáltatást végző részére kellő idő álljon rendelkezésre.

A Képviselő-testület kéri továbbá, hogy a Presbitérum találjon és biztosítson lehetőséget a családtagok, barátok, ismerősök, civil szervezetek képviselői által – ellenszolgáltatás nélkül tartott –búcsúztatásra


Erről értesül:
1. Kecze István polgármester
2. Kisújszállási Református Egyházközség
3. Polgármesteri Hivatal Intézményi Osztálya

 

« Vissza
Vissza a főmenübe