131/2008. (IV. 29.) önkormányzati határozat
Tárgy: a KisújszállásiRendőrőrs üzemanyagköltségeinek támogatására

131/2008. (IV.29.) számú önkormányzati határozat
a Kisújszállási Rendőrőrs üzemanyagköltségeinek támogatására

1./ Kisújszállás Város Önkormányzata 2008. évben 300.000.- Ft üzemanyag kerettel támogatja a Városi Rendőrőrs üzemanyag költségeit az 1. számú melléklet szerinti felhasználási megállapodás alapján az önkormányzat 2008. évi költségvetéséről szóló 5/2008. (II. 27.) számú önkormányzati rendelet 8. cím 3 alcím 4 szám alatti önkormányzati egyéb feladatok előirányzat terhére.

2./ A képviselő-testület az 1. számú mellékelt szerinti szerződés kiegészítésére, aláírására felhatalmazza a polgármestert.

Felelős: Kecze István polgármester
Határidő: 2008. május 15.

Erről értesül:
1./ Kecze István polgármester
2./ Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya
3./ Polgármesteri Hivatal Intézményi Osztálya
4./ Városi Rendőrőrs
5./ Karcagi Rendőrkapitányság


131/2008. (IV. 29.) sz. önkormányzati határozat 1. számú melléklete

Iktatószám: …../2008.

FELHASZNÁLÁSI MEGÁLLAPODÁS

mely létrejött egyrészről Kisújszállás Város Önkormányzata – 5310 Kisújszállás, Szabadság tér 1. (képviselője: Kecze István polgármester) mint Támogató (továbbiakban: Támogató), másrészről a Karcagi Rendőrkapitányság, 5300 Karcag, Kossuth tér 1. - (képviselője: Dr. Csík Róbert r.alezredes, rendőrkapitány) – mint Támogatott (továbbiakban Támogatott) között a mai napon az alábbi feltételekkel:

1./ Támogató a ……../2008. (IV. 29.) sz. önkormányzati határozat 1./ pontja alapján 300.000.- Ft, azaz háromszázezer forint vissza nem térintendő támogatást nyújt Támogatott részére MOL Teletankkártya formájában az önkormányzat 2008. évi költségvetéséről szóló 5/2008. (II. 27.) számú önkormányzati rendelet 8. cím 3 alcím 4 szám alatti önkormányzati egyéb feladatok előirányzat terhére. A támogatást kizárólag a Kisújszállási Rendőrőrs ………….. rendszámú gépjárművének üzemanyagköltségeire lehet felhasználni. A támogatás célja, hogy a Kisújszállási Rendőrőrs növelni tudja a város közbiztonsága érdekében (például: járőrözés, kiszállás intézkedés céljából) megtett kilométerek számát a rendőrség központi költségvetési finanszírozásából származó keretén felül.

2./ A támogatás feltétele, hogy a Támogatott a támogatással nem válthatja ki a központi költségvetési finanszírozásából származó üzemanyag keretét sem részben, sem egészében, mert ez esetben nem valósul meg a támogatási cél; a rendőri jelenlét 1./ pont szerinti növelése.

3./ Támogatott köteles útnyilvántartást vezetni, amelyben egyértelműen köteles megjelölni az e támogatásból származó üzemanyaggal megtett utakat, illetve amennyiben lehetséges Támogatott vezessen elkülönített útnyilvántartást a támogatás felhasználásáról. A Támogatott a következő időpontokban kíván részszámadást benyújtani:

2008. ……………………………

2008. …………………………….

2008. …………………………….

A részszámadás során Támogatott képviselőjének a felhasználást igazoló útnyilvántartáson fel kell tüntetnie a kifizetés forrását, célját, és a következő szöveget: ”Felhasználva az önkormányzat 2008. évi támogatásából”, és ezt az aláírásra jogosult aláírásával igazolnia kell. Az útnyilvántartásról egy kimutatást kell készítenie, amely a következő adatokat tartalmazza: az útnyilvántartó nyomtatvány számát, a támogatásból megtett kilométerek számát, és a részszámadással érintett időszakban felhasznált összeget. Az így záradékolt eredeti útnyilvántartásokat a kimutatással együtt a Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztályán kell bemutatni. A pénzügyi osztály munkatársa egyezteti az útnyilvántartást a kimutatással, ellenőrzi a támogatási megállapodásban foglaltaknak megfelel-e. Az ellenőrzés megtörténtét a pénzügyi osztály munkatársa az útnyilvántartáson aláírásával, dátumozással, és a Polgármesteri Hivatal bélyegzőjével igazolja. Az ellenőrzést követően az útnyilvántartások visszakerülnek a Támogatotthoz, és a továbbiakban a kimutatás képezi a támogatás kifizetési alapbizonylatát.

4./ A támogatás éves felhasználásáról Támogatottnak végszámadást kell készítenie, melyet a Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztályára kell leadnia 2008. december 31-ig. A végszámadással együtt az 1./ pont szerinti MOL teletankkártyát vissza kell adni a Polgármesteri Hivatal kincstárnokának.
A végszámadásnak tartalmaznia kell egy kimutatást, amely összesítve tartalmazza az összes a Pénzügyi Osztály munkatársa által ellenőrzött és aláírt részszámadás adatát (az útnyilvántartó nyomtatvány számát, a támogatásból megtett kilométerek számát, és a részszámadással érintett időszakban felhasznált összeget).

5./ Támogatott a támogatást elfogadja, vállalja annak cél szerinti felhasználását, illetve a megállapodásban foglaltak teljesítését. Tudomásul veszi, hogy az 1./ és 2./ pontban foglalt támogatási céltól eltérő felhasználás esetén köteles a támogatást a Támogató részére visszafizetni. Az esetleges visszafizetési kötelezettségről, annak módjáról és határidejéről Támogató írásban értesíti Támogatottat. Amennyiben Támogatott a támogatás felhasználásáról a 3./ és 4./ pontban foglaltak szerint nem számol el a Támogatótól nem részesülhet további támogatásban a következő évben mindaddig, amíg elszámolási kötelezettségének eleget nem tesz.

6./ Felek a megállapodást elolvasás után, mint akaratukkal mindenben megegyezőt, helybenhagyólag aláírják.


Kisújszállás, 2008. ………….. Karcag, 2008. ………………………


…………………………………. ……………………………………..
Támogató képviselője Támogatott képviselője

 

« Vissza
Vissza a főmenübe