145/2008. (IV. 29.) önkormányzati határozat
Tárgy: az alapellátásban tevékenykedő egészségügyi szolgáltatók vizidíj miatt kieső bevétleik pótlása iránti kérelméről

145/2008. (IV.29.) számú önkormányzati határozat
az alapellátásban tevékenykedő egészségügyi szolgáltatók vizitdíj miatt kieső bevételeik pótlása iránti kérelméről

1./ Kisújszállás Város Önkormányzatát megkeresték a város egészségügyi alapellátásában működő szolgáltatók a vizitdíj 2008. április 1-jei eltörléséből eredő működési nehézségeik miatt. A megkeresésben kérték, hogy az önkormányzat támogassa a rendelők növekvő fenntartási költségeit.

2./ Kisújszállás Város Önkormányzata fontosnak tartja a város lakosságának zavartalan egészségügyi ellátását, és az egészségügyi szolgáltatók biztonságos működését.

3./ Önkormányzatunk megérti a szolgáltatók nehézségeit, de tekintettel a jelentős működési hiányára nem tud támogatást nyújtani a szolgáltatók részére. Tekintettel arra, hogy a probléma országos képviselő-testületünk megbízza a polgármestert, hogy kezdeményezze a vizitdíj eltörléséből eredő bevételkiesés pótlását az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál, amely a média hírei alapján feladatul kapta a probléma megoldását, és a kezdeményezésről értesítse a Magyar Orvosi Kamarát.

4./ Amennyiben a probléma országosan nem rendeződik a képviselő-testület újra napirendre tűzi a kérdést, ezért megbízza a polgármestert, és felkéri az Egészségügyi Kerekasztalt, hogy kísérje figyelemmel a problémát.

Felelős: Kecze István polgármester
Határidő: a 3./ pont esetében 2008. május 7.
a 4./ pont esetében folyamatos

Erről értesül:
1./ Kecze István polgármester
2./ Egészségügyi alapellátásban tevékenykedő szolgáltatók
3./ Polgármesteri Hivatal Intézményi Osztálya

 

« Vissza
Vissza a főmenübe