180/2008. (V. 13.) önkormányzati határozat
Tárgy: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyi Közoktatási Közalapítvány pályázatain való részvételről

180/2008. (V.13.) számú önkormányzati határozat
a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közoktatási Közalapítvány pályázatain való részvételről


Kisújszállás Város Önkormányzata a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közoktatási Közalapítvány által 2008 áprilisában meghirdetett pályázatain az alábbiak szerint vesz részt:

1. Az önkormányzat mint fenntartó pályázatot nyújt be a közoktatási intézmények taneszköz-ellátottsága javításának támogatására kiírt 1. sz. pályázati témában. Az önkormányzat pályázatát a fenntartásában működő nevelési-oktatási intézmények hiányzó, a 319/2003. (XII. 18.) sz. önkormányzati határozattal jóváhagyott ütemtervben szereplő eszközök és felszerelések, beszerzésének támogatására, a pályázatban szereplő prioritások figyelembevételével nyújtja be.
Felelős: Kecze István polgármester
Határidő: 2008. május 25.

2. Az önkormányzat a pályázati felhívásra maximum 5.000.000 Ft-os pályázati projektet nyújt be, melyhez maximum 30%-os önerőt biztosít a 319/2003. (XII. 18.) sz. önkormányzati határozat 5/c pontja, valamint a 2008. évi költségvetésről szóló 5/2008. (II. 27.) sz. rendeletének 2. § (1) bek. d) pontjában szereplő 3 millió Ft-os forrás terhére, az intézményi programok alapján.
Felelős: Kecze István polgármester
Határidő: 2008. május 25.

3. A 3%-os bírálati díjat az önkormányzat az e határozat 2. pontjában megnevezett önkormányzati határozatban szereplő 3 millió Ft-os taneszközfejlesztési önkormányzati forrás terhére biztosítja, az intézményi pályázati igények arányában.
Felelős: Kecze István polgármester
Határidő: 2008. május 25.

4. Az 1. pontban szereplő pályázat benyújtásához a közoktatási intézmények adjanak tájékoztatást a pályázati kiírás III/1. pontjának 7. bekezdése szerint.
Felelősök: intézményvezetők
Határidő: 2008. május 25.

5. Elnyert pályázati támogatás esetén a támogatásból az intézmények olyan arányban részesülnek, mint amilyen arányban a saját erőt vállalták.

6. Az önkormányzat támogatja a fenntartásában működő közoktatási intézményeknek a közalapítvány egyéb pályázatain való szereplését, és ezúton nyilatkozik az utófinanszírozás tudomásulvételéről, a pénzügyi feltételek, a saját erő forráshiány esetén is történő biztosításáról.

7. Az önkormányzat felhívja a pályázó intézmények vezetőinek figyelmét arra, hogy az önkormányzat az e határozat 6. pontja szerinti pályázatokhoz saját forrást az egyes intézményekre a 2. pontban szereplő 3 millió Ft-ból eső összeg terhére biztosít. Ha a pályázó közoktatási intézmény ezen túl saját erőt ajánl fel, a pályázat fenntartói aláíratása előtt a saját erő meglétéről, annak forrásáról a fenntartó részére írásban nyilatkoznia kell. Az intézményi pályázatok benyújtásához szükséges pályázati bírálati díj összegét az intézményeknek saját forrásból (beleértve a 3 millió Ft-os önkormányzati taneszközfejlesztési keretből az intézményre eső részt) kell biztosítaniuk.
8. Az önkormányzat nyilatkozik, hogy a 9/2002. (I. 31.) sz. határozatával csatlakozott a 2001. december 16-án elfogadott és 2005. december 16-án felülvizsgált megyei közoktatás-fejlesztési tervhez.

9. Az önkormányzat kéri a Kossuth Lajos Általános Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthont, hogy nyújtson be pályázatot a Közoktatási Közalapítványhoz a pedagógiai szakszolgálatok fejlesztésére, működtetésére kiírt pályázati felhívásra. A pályázatban a működtetésre és a fejlesztésre egyaránt fordítsanak figyelmet. Ehhez az önkormányzat – a pályázati kiírás alapján – a következő nyilatkozatot teszi:

Kisújszállás Város Önkormányzata nyilatkozik és garanciát vállal arra nézve,
- hogy a 2008. évi költségvetési törvény 8. sz. melléklete I. része 3. pontja szerinti igényét benyújtotta, melynek keretében 4,6 fő, azaz kerekítve 5 fő szakmai alkalmazott után 5.100.000 Ft állami normatív támogatást igényelt,
- 2008-ban a pedagógiai szakszolgálat működtetéséről a közalapítvány pályázati támogatása esetén gondoskodik,
- az elnyert támogatást és a működtetéshez még szükséges saját erőt még forráshiány esetén is biztosítja a pedagógiai szakszolgálat számára.
Felelős: Varga Vincéné igazgató
Határidő: 2008. május 12.

10. Az önkormányzat felhatalmazza a polgármestert az önkormányzati és intézményi pályázatok fenntartói aláírására.
Felelős: Kecze István polgármester
Határidő: 2008. május 25.

11. Az önkormányzat a JNSZ Megyei Közoktatási Közalapítvány felhívása alapján
„Az év pedagógusa” címre Szénási László igazgatóhelyettest,
„Az év nevelőtestülete” címre pedig a Városi Óvodai Intézmény nevelőtestületét
javasolja.
Felelős: Kecze István polgármester
Határidő a javaslat elküldésére: 2008. június 20.

Erről értesülnek:
1. Kecze István polgármester
2. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közoktatási Közalapítvány, Szolnok
3. Városi Óvodai Intézmény
4. Arany János Általános Iskola
5. Kossuth Lajos Általános Iskola
6. Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
7. Móricz Zsigmond Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium
8. Illéssy Sándor Szakközép- és Szakmunkásképző Iskola
9. Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya
10. Polgármesteri Hivatal Intézményi Osztálya

 

« Vissza
Vissza a főmenübe