190/2008. (V. 27.) önkormányzati határozat
Tárgy: a kollégiumi ellátás városi szintű költségtakarékosabb biztosítására, különös tekintettel az általános iskolai kollégium férőhelyeinek éjszakai kihasználtaságára, a fenntartott épületek gazdaságosságára

190/2008. (V. 27.) számú önkormányzati határozat
a kollégiumi ellátás városi szintű költségtakarékosabb biztosítására,különös tekintettel az általános iskolai kollégium férőhelyeinek éjszakai kihasználtságára,a fenntartott épületek gazdaságosságára

Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete a kollégiumi ellátás városi szintű költségtakarékosabb biztosítása, különös tekintettel az általános iskolai kollégium férőhelyeinek éjszakai kihasználtságának javítása és a fenntartott épületek gazdaságosságának érdekében a következőkről határoz:

1.) A Kossuth Lajos Általános Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthon kollégiumához kapcsolódóan, az általános iskolai tanulók esélyegyenlőségének javítása érdekében:

a) A gyermekvédelmi szempontból indokolt esetekben, a kisújszállási tanulók vonatkozásában az általános iskolai diákotthon kínálta lehetőségekkel továbbra is élni kell.
Felelősök: Varga Vincéné, Nagy Lajos iskolaigazgatók
Határidő: folyamatos

b) Meg kell vizsgálni annak lehetőségét, - amennyiben a két lakás kialakítására a HOLCIM Hungária Alapítvány pályázatán nem nyer az önkormányzat, - hogy az épülethez tartozó, jelenleg kihasználatlan szolgálati lakás bevonható-e, és ha igen, milyen módon a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekekkel való foglalkozások megvalósításába (pl. tanoda, szülőkkel való közös foglalkozások, konyha kialakítása stb.). A tervek megvalósítására a lehetőségek függvényében pályázatot kell benyújtani.
Felelős: Varga Vincéné igazgató
Határidő a tervkészítésre: 2008. augusztus 31.

2.) A Móricz Zsigmond Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola kollégiuma esetében:

a) Az önkormányzat az intézmény kollégiumi férőhelyeinek számát 140 főről 120 főre csökkenti (Móricz Koll. 80 fő, Széchenyi úti koll. 40 fő). Emiatt az iskola alapító okiratát módosítani kell.
Felelős: Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző
Határidő: 2008. május 27.

b) Az önkormányzat a középiskolai kollégiumok, elsődlegesen a Széchenyi úti kollégium korszerű, vonzó diákotthonná történő átalakítását, illetve felújítását továbbra is napirenden tartja, tervét és kedvező pályázati lehetőség esetén megvalósítja.
Felelős: Kecze István polgármester
Határidő: folyamatos

3.) A képviselő-testület kéri továbbá, hogy e határozat 1. b.) pontja értelmében a LAJ keretről szóló, 2008. évi önkormányzati határozat is kerüljön felülvizsgálatra.


Erről értesülnek:
1. Kecze István polgármester
2. Gönczi Károly bizottsági elnök
3. Arany János Általános Iskola

2/2


4. Kossuth Lajos Általános Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthon
5. Illéssy Sándor Szakközép- és Szakiskola
6. Móricz Zsigmond Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium
7. Kisújszállási Református Általános Iskola
8. Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési Osztálya
9. Polgármesteri Hivatal Intézményi Osztálya


 

« Vissza
Vissza a főmenübe