231/2008. (VI. 24.) önkormányzati határozat
Tárgy: a kollégiumi férőhelyek kihasználtságának felülvizsgálatáról

231/2008. (VI.24.) számú önkormányzati határozat
a kollégiumi férőhelyek kihasználtságának felülvizsgálatáról

Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete a kollégiumi férőhelyek kihasználtságának felülvizsgálatáról szóló 193/2008. (V. 27.) sz. határozata alapján megtárgyalta az önkormányzati intézményekben működtetett két kollégium – Móricz Kollégium, általános iskolai diákotthon – kihasználtságáról szóló előterjesztést, és ez alapján a következőkről dönt:

1.) A Móricz Zsigmond Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégiumában törekedni kell a férőhelyek maximális kihasználására.
Felelős: Szabó Tamás igazgató
Határidő: folyamatos
A beiratkozások után a képviselő-testület megvizsgálja, hogy a Móricz Zsigmond Gimnázium Dózsa György úti kollégiumában elhelyezhetőek-e fiú és lánytanulók együttesen.
Határidő a vizsgálat elvégzésére: 2008. október 31.
Felelős: Szabó Tamás igazgató

2.) A Kossuth Lajos Általános Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthonban el kell érni, hogy valamennyi ellátott tanuló vegye igénybe a teljes diákotthoni ellátást. Diákotthonba azon tanulók vehetők fel, akik vállalják és betartják a kollégium házirendjét. A napközi ellátásnak megfelelő szolgáltatást igénylőket a napközis csoportokban kell elhelyezni.
Felelős: Varga Vincéné igazgató
Határidő: folyamatos

3.) A diákotthoni ellátás igénybe vételére kötelezett, védelembe vett gyermekek megfelelő ellátásának különösen az igazolatlan hiányzások elkerülésének érdekében az önkormányzat hatékonyabb munkát vár el a gyermekvédelemmel foglalkozó szervezetektől (családsegítő szolgálat, Polgármesteri Hivatal, Cigány Kisebbségi Önkormányzat az általa és az általános iskolákkal megkötött megállapodás alapján, általános iskolák).
Felelős: Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző
Határidő: folyamatos

4.) A képviselő-testület a 2008/2009-es tanévben a Kossuth Lajos Általános Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthona számára 1 kollégiumi csoport indítását engedélyezi, a közoktatási törvényben meghatározott maximális csoportlétszám (mely indokolt esetben húsz százalékkal növelhető) figyelembevételével. E döntésének következtében a következő intézkedéseket teszi:

a) A következők szerint módosítja az önkormányzat nevelési-oktatási intézményeiben a 2008/2009. tanévben indítható gyermek- és tanulócsoportok, valamint a pedagógus és nem pedagógus álláshelyek számának meghatározásáról szóló 192/2008. (V. 27.) sz. önkormányzati határozatának 1. pontjában szereplő táblázatot: a táblázatban a Kossuth Lajos Általános Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthon sorában a „2 kollégiumi csoport” 1-re, a táblázat összesítő sorában pedig a „6 kollégiumi csoport” 5-re módosul.

b) 2008. augusztus 1-jétől 1 álláshellyel csökkenti az iskola szakmai álláshelyeinek számát, így az iskola álláshelyeinek száma a 2008. március 1-jei időponthoz viszonyítva 50,98-ról 49,98-ra változik. Ezzel együtt az önkormányzat a következőképpen módosítja a Pedagógiai Szakszolgálat feladatbővítéséről szóló 191/2008. (V. 27.) sz. határozata 2.) pontjának utolsó mondatát:
„Így 2008. szeptember 1-jétől az Arany János Általános Iskola álláshelyeinek száma 50 főről 49-re, a Kossuth Lajos Általános Iskola Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthon álláshelyeinek száma pedig 49,98-ról 52,98-ra változik.”

5.) A 4.) pontban foglaltak alapján az önkormányzat 2008. évi költségvetéséről szóló 5/2008. (II. 27.) rendeletét módosítani kell.
Felelős: Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző
Határidő: 2008. augusztus 31.

Erről értesül:
1. Kecze István polgármester
2. Varga Vincéné igazgató
3. Nagy Lajos igazgató
4. Szabó Tamás igazgató
5. Tapasztó Szabolcs igazgató
6. Debreczeny Lajosné CKÖ-elnök
7. Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya
8. Polgármesteri Hivatal Intézményi Osztálya

 

« Vissza
Vissza a főmenübe