232/2008. (VI. 24.) önkormányzati határozat
Tárgy: a Kossuth Ljaos Általános Iskola, Pedagógiai Szakszolgálta és Diákotthonban elrendelt létszámcsökkentésről


232/2008. (VI.24.) számú önkormányzati határozat
a Kossuth Lajos Általános Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthonban elrendelt létszámcsökkentésről


1.) Kisújszállás Város Önkormányzata a tanulólétszám csökkenéséből fakadó feladatcsökkenés miatt, a feladatellátás racionalizálása érdekében a Kossuth Lajos Általános Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthonban 2008. augusztus 01. napjától 1fő létszámcsökkentést rendel el. A létszámcsökkentéssel a feladat változatlan színvonalú ellátása biztosított.


2.) Az önkormányzat a 2008. évi költségvetésének R/9/a sz. mellékletében a 2008. évre a Kossuth Lajos Általános Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthonra 2008. március 01. napjától meghatározott 50,98 álláshely 49,98-ra változik. Az önkormányzat 1 fő szakmai álláshelyet szüntet meg.


3.) Az önkormányzat utasítja a Kossuth Lajos Általános Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthon vezetőjét, hogy a foglalkoztatási jogviszony megszüntetésével kapcsolatos munkáltatói intézkedéseket tegye meg, és tájékoztassa erről a Polgármesteri Hivatalt, az ezen határozat 4.) pontjában szereplő pályázat benyújtása érdekében.
Felelős: Varga Vincéné intézményvezető
Határidő: 2008. augusztus 01.


4.) Az önkormányzat az elrendelt létszámcsökkentés miatti végkielégítési, illetve a felmentési igény ismeretében - a Magyar Köztársaság 2008. évi költségvetéséről szóló 2007. évi CLXIX. tv. 5. sz. mellékletének 9. pontjában foglaltak alapján - pályázatot nyújt be, a helyi szervezési intézkedésekhez kapcsolódó többletkiadások fedezetének támogatására.
Felelős: Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző
Határidő: 2008. szeptember 30.


5.) Az önkormányzat nyilatkozik arról, hogy

a) A költségvetési szerveinél a meglévő üres álláshelyeken, az előreláthatólag megüresedett álláshelyeken, vagy a tervezett új álláshelyeken, illetve szervezeti változás, feladatátadás következtében az önkormányzat fenntartói körén kívüli munkáltatónál, az érintett munkavállaló - munkaviszonyban töltött ideje folyamatosságának megszakítása nélkül - foglalkoztatására nincs lehetőség,

b) A megszüntetett álláshelyet legalább 5 évig nem állítja vissza, kivéve ha - önkormányzati rendeleten kívüli - jogszabályból adódó többletfeladatok ezt indokolttá teszik.

Erről értesül:
1.) Kecze István polgármester
2.) Varga Vincéné intézményvezető
3.) MÁK Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Igazgatósága
4.) Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

2/2

5.) Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya
6.) Polgármesteri Hivatal Szervezési Osztálya
7.) Polgármesteri Hivatal Intézményi Osztálya
 

« Vissza
Vissza a főmenübe