239/2008. (VI. 24.) önkormányzati határozat
Tárgy: Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács által kiírt a decentralizált terület- és régiófejlesztési célelőirányzat (TRFC) 2008. évi támogatásának elnyerésére kiírt pályázaton történő részvételről

239/2008. (VI.24.) számú önkormányzati határozat
Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács által kiírt a decentralizált terület- és régiófejlesztési célelőirányzat (TRFC) 2008. évi támogatásának elnyerésére kiírt pályázaton történő részvételről
1. Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testület úgy dönt, hogy az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács által kiírt a decentralizált terület- és régiófejlesztési célelőirányzat (TRFC) 2008. évi támogatásának elnyerésére kiírt pályázaton részt vesz.
2. A képviselő-testület úgy dönt, hogy a közmunkaprogramot a hatósági szerződést követő 30 napon belül beindítja, 13 fő munkavállaló 8 hónapon át tartó, munkaviszonyban történő foglalkoztatásával, a munkavállalók két ütemben, 4-4- hónapban történő foglalkoztatása mellett. 

3. A képviselő-testület a pályázat során a következő feladatokat valósítja meg:
- az önkormányzat tulajdonában lévő, belterületi ingatlanok rendszeres kaszálása, rendbetétele,
- az Integrált Városfejlesztési Stratégia megvalósítása során felmerülő rendezési feladatok elvégzése,
- a belvíz elvezető csatornák rendbetétele, belvíz elvezetési feladatok végzése;
- az önkormányzat külterületi útjai mindkét oldalának cserjézése, fásítása,
- temetők körüli, önkormányzati tulajdonú területek rendezése, cserjézése.

A képviselő-testület úgy dönt, hogy a pályázati díjat 99.000,-Ft.tot, és a pályázat megvalósításához szükséges önerőt 1.100.000,-Ft-tot és a hulladék elszállításához szükséges 2.000.000,-Ft-tot – összesen 3.200.000 Ft.-tot – a 2008. évi költségvetésében a következő előirányzatokból biztosítja:
- 8 cím 3 alcím 4 szám önkormányzati egyéb feladat előirányzatból 1.000.000 Ft,
- 8 cím 4 alcím 5 szám, egyéb ápolási díj előirányzatból 400.000 Ft,
- 8 cím 5 alcím 2 szám rendkívüli gyermekvédelmi támogatás előirányzatból 300.000 Ft,
- 8 cím 5 alcím 4 szám köztemetés előirányzatból 400.000 Ft,
- 8 cím 5 alcím 5 szám, temetési segély előirányzatból 300.000 Ft,
- 8 cím 5 alcím 8 szám, helyi életkezdési támogatás előirányzatból 300.000 Ft,
- általános tartalékból 500.000 Ft-tot biztosít.

4. A képviselő-testület a pályázat benyújtásához a határozat melléklete szerinti nyilatkozatot teszi.
5. A képviselő-testület felhatalmazza Kecze István polgármestert a pályázat benyújtására, és sikeres pályázat esetén a szükséges megállapodások, szerződések megkötésére.
Felelős: Kecze István polgármester
Határidő: 2008. július 15.

Erről értesül:
1. Kecze István polgármester
2. Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző
3. Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya
4. Polgármesteri Hivatal humánpolitikai ügyintézője


A 239/2008. (VI.24.) számú önkormányzati határozat melléklete

1. sz. melléklet
BANKGARANCIA IGÉRVÉNY

Amely kibocsátásra került a Bank neve ( a továbbiakban: Garanciaígérvény-adó) részéről az Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (1055 Budapest, Honvéd u. 13-15.., a továbbiakban: Garancia jogosultja) javára az alábbiak szerint:

1. A Garanciaígérvény-adónak tudomása van arról, hogy a ………………………………
(továbbiakban: Támogatott) az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanácshoz benyújtotta támogatási igényét, amelynek pozitív elbírálása esetén a Támogatott maximum………… Ft, azaz ……….Forint összegű támogatást vehet igénybe az Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium által kezelt decentralizált Terület- és Régiófejlesztési célelőirányzatból.

2. A Garanciaígérvény-adó fentiekre tekintettel feltétel nélkül és visszavonhatatlanul kötelezettséget vállal a Garancia Jogosultja javára az 1. alapján kötendő támogatási szerződéshez kapcsolódó garancia szolgáltatására, amennyiben a Támogatott elnyeri az 1. pontban említett támogatást. A garancia ígérvény a szerződésben részletezett, max. …………………………Ft, azaz ………………forint összegű vissza nem térítendő támogatás megfizetésére terjed ki, a projekt megkezdésétől ……….év………………hótól, a támogatási szerződésben vállalt valamennyi kötelezettség végét követő 3. hónap végéig, … év …….. hóig.

3. Az ígért bankgarancia alapján a Garancia Jogosultja első írásbeli felszólítására 3 banki munkanapon belül a Garanciaígérvény-adó (a szerződésben meghatározott összeg erejéig) fizetést teljesít a Garancia Jogosultja javára a 2. pontban meghatározottak szerint, a Garancia jogosultja által megjelölt bankszámlára.

4. A fizetési kötelezettségek a szerződésben meghatározottak szerint, az ott meghatározott időpontokban esedékesek.

5 Jelen bankgarancia ígérvény az aláírás időpontjától a Garancia jogosultja a Regionális Fejlesztési Tanács által meghozott döntést követő 120 napig érvényes.


6. Jelen ígérvény alapján garanciaígérvény-adó a fenti tartalmú bankgarancia kiadására kötelezi magát.

Kelt:
…………………………………
Garanciaígérvény-adó


2. sz. melléklet: Nyilatkozatok

A nyilatkozatot az alábbi, megadott formában és tartalommal kérjük csatolni.

A pályázó nyilatkozatai

1. Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy
- a pályázat benyújtásának időpontjában 60 napnál régebben lejárt, nem vitatott adó, vagy adók módjára behajtható köztartozásom nincs (APEH, VPOP, környezetvédelmi, természetvédelmi és a vízügyi vagy egyéb hatósági határozatban előírt teljesítetlen kötelezettségek).

2. Tudomásul veszem, hogy
- lejárt esedékességű, meg nem fizetett köztartozás esetén a köztartozás megfizetéséig támogatás nem illet meg, az esedékes támogatás folyósítása a 217/1998. (XII. 30.) Kormány rendelet 92. § (5) bekezdése szerint felfüggesztésre kerül, illetve az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 13/A.§ (6) bekezdése alapján az esedékes támogatás a köztartozások megfizetése érdekében – a támogatás ellenében vállalt kötelezettségeket nem érintő módon – visszatartásra kerülhet,
- elnyert támogatás esetén a hátralék-mentességet a támogatási szerződés megkötéséhez a székhely, valamint a pályázat megvalósítási helye szerinti önkormányzati adóhatóság, az I. fokú adóhatóság, az illetékhivatal 30 napnál nem régebben kiállított igazolásával bizonyítom.

3. Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy:
- az államháztartás alrendszereiből folyósított támogatásból eredő lejárt és ki nem egyenlített tartozásom nincs,
- az adott előirányzatból vagy jogelődjétől a pályázat benyújtásának hónapját megelőző 3 évben elnyert támogatás felhasználásával kapcsolatban vállalt szerződéses kötelezettségeimet teljesítettem,
- a pályázat befogadását megelőzően a beruházás nem kezdődött meg,
- a pályázat benyújtásának időpontjában nem folyik a pályázatban szereplő vállalkozásom ellen csőd- felszámolási, illetve végelszámolási eljárás, továbbá amennyiben ilyen eljárás indul vállalkozásom ellen a pályázat elbírálásáig, illetve a támogatási szerződés lejártáig, annak tényét azonnal bejelentem,

4. Nyilatkozom, hogy beruházást a támogatási szerződésben meghatározott időpontban elkezdem és a támogatás felhasználására, a fejlesztés fenntartására, üzemeltetésére vonatkozó szabályokat magamra nézve kötelezőnek tekintem.

5. Hozzájárulok ahhoz, hogy elnyert támogatás esetén a támogatási szerződésben vállalt kötelezettségeim nem teljesítése, vagy a szerződéstől való elállás miatt visszavont támogatás – jegybanki alapkamatnak megfelelő mértékkel növelt – összegének megfizetésére irányuló követelés érvényesítése azonnali beszedési megbízás alkalmazásával történjen.
Az inkasszó érvényesítésére jogosult a Magyar Államkincstár.

6. Kijelentem, hogy a támogatást kizárólag a pályázati célnak megfelelően használom fel.

7. Kijelentem, hogy amennyiben körülményeimben a pályázati célok megvalósításában akadályozó változás történik, úgy az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanácsot és a Magyar Államkincstárat haladéktalanul értesítem.

8. Hozzájárulok ahhoz, hogy támogatás esetén a kedvezményezett neve, székhelye, a támogatás célja, a bekerülési költsége, a támogatás összege, a támogatott program megvalósítási helye, és a célelőirányzat megnevezése nyilvánosságra hozható, továbbá az interneten megjelentethető.

9. Hozzájárulok ahhoz, hogy a Magyar Államkincstár keretében működő Monitoring Rendszer (MR) a jogszabályban meghatározott jogosultak (döntéshozók, előirányzat-kezelők, Monitoring Bizottságok) számára hozzáférési lehetőséget biztosíthasson a pénzügyi adatbázishoz.

10. Hozzájárulok ahhoz, hogy
- a köztartozások – az Áht. 13/A§ (4) bekezdésében és a 217/1998. (XII. 30.) Korm. Rendelet 92§ (4) bekezdésében foglaltak szerint – figyelemmel kisérése céljából az adószámomat és a társadalombiztosítási azonosító jelem, a társadalombiztosítási folyószámlaszámomat a Magyar Államkincstár, illetve a támogatást nyújtó szerv felhasználja a lejárt köztartozások teljesítése, illetve az adósság bekövetkezése tényének és összegének megismeréséhez.
- a Korm. rendelet 92.§-ának (4) bekezdése értelmében az APEH, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága és szervei, valamint az ONYF megyei igazgatási szervei az ÁHH b) pont szerinti tájékoztatása alapján számszerű adatot szolgáltassanak az utalványozónak, az MR-nek és a Kincstárnak, amikor 60 napot meghaladó, esedékessé vált és meg nem fizetett köztartozásom alakul ki, illetőleg azt megfizettem, vagy arra időközben fizetési könnyítést (halasztást, részletfizetést) kaptam. Az MR-nek és a Kincstárnak nyújtott tájékoztatás elektronikus módon és folyamatosan történik.

11. Elfogadom azt, hogy jelen támogatás odaítélése esetén az Állami Számvevőszéknek, valamint a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalnak a költségvetési pénzeszközök felhasználására vonatkozóan ellenőrzési jogosultsága van, továbbá kötelezettséget vállalok arra, hogy a költségvetési pénzeszközök felhasználásának nyilvánosságára tekintettel a támogatási szerződés lényeges tartalmáról a tájékoztatást üzleti titok címén nem tagadom meg.

12. Kijelentem, hogy a létesítmény kialakításához szükséges hatósági engedélyekkel rendelkezem, és hiteles másolatukat csatolom.

13. Hozzájárulok ahhoz, hogy támogatás esetén a pályázatban szereplő beruházás megvalósításának szakszerűségét és a támogatás rendeltetésszerű felhasználását a jogszabályban megjelölt ellenőrző szervezetek, az RFT, a minisztérium, vagy az általuk felhatalmazott szervezetek ellenőrizzék.

14. Hozzájárulok ahhoz, hogy az Tanács, a Minisztérium, vagy az általuk felhatalmazott szervezetek a pályázatban szereplő valamennyi adatot, információt a vállalkozásom székhelyén és telephelyein ellenőrizhesse, amely magába foglalja a beruházás kiviteli terveinek, tervezett helyszínének ellenőrzését, valamint a vállalkozásom pénzügyi átvilágítását is.

15. Tudomásul veszem, hogy a támogatás felhasználása során a közbeszerzésről szóló 2003. évi CXXIX. törvény, valamint a közpénzek felhasználásának ellenőrzésével és nyilvánosságra hozatalával kapcsolatos jogszabályok előírásai szerint kell eljárnom.

16. Kijelentem, hogy a pályázatban foglalt adatok, információk és dokumentumok teljes körűek, valódiak és hitelesek.


17. Nyilatkozom, hogy a pályázat tárgyában korábban, illetve egyidejűleg nyújtottunk be pályázatot
igen  nem ,
ha igen
mikor:.............................................................hová:.......................................................................................
ez a fejlesztés részesült-e támogatásban: ......................................................., ha igen, akkor támogatási összeg:..................................... felhasználási határidő: ......................................

18. Kijelentjük, hogy megfelelünk a rendezett munkaügyi kapcsolatok Áht. 15. §-ban megfogalmazott követelményeinek, valamint az Áht. 15. § (11) bekezdés szerint vizsgálandó jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet adatait rendelkezésre bocsátjuk.

 

Kelt: ……………………………. PH ….………………………….
a pályázó cégszerű aláírás

.

Megjegyzés: Gesztorsággal benyújtott pályázat esetén fenti nyilatkozatok (az 5. sz. hozzájáruló nyilatkozatot kivéve) a gesztor önkormányzaton kívül a többi pályázó partner részéről is szükséges .

 

3. sz. melléklet: ÁFA nyilatkozat

Az alábbi ÁFA nyilatkozatból az adójogi helyzetnek megfelelően csak egyet lehet aláírni.

ÁFA nyilatkozat

Az adóügyi helyzettől függően csak egy nyilatkozat tölthető ki!

1. A pályázó nem alanya az ÁFÁ-nak. Az elszámolásnál az ÁFA-val növelt (bruttó) összeg kerül figyelembevételre.

Kelt: 2008. ............ P.h.
a pályázó (cégszerű) aláírása

2. A pályázó alanya az ÁFA-nak, a pályázatban megjelölt tevékenységgel kapcsolatban felmerült költségeihez kapcsolódó ÁFA-t visszaigényli. Az elszámolásnál az ÁFA-val csökkentett (nettó) összeg kerül figyelembevételre.


Kelt: 2008. ............ P.h.
a pályázó (cégszerű) aláírása

2.a. A pályázó alanya az ÁFA-nak, de azt a jelen szerződéshez kapcsolódóan nem igényelheti vissza. A pályázó vállalja, hogy a pályázatban megjelölt tevékenységgel kapcsolatban felmerült költségeit tételesen elkülöníti a 2007. évi CXXVII. törvény 85-86. § alapján és az ezekhez kapcsolódó ÁFA-t nem igényli vissza, sem a tevékenység megkezdésekor, sem a szerződés érvényességi időtartamán belül. Az elszámolásnál az ÁFA-val növelt (bruttó) összeg kerül figyelembevételre.

Kelt: 2008. ............ P.h.
a pályázó (cégszerű) aláírása

2.b. A pályázó alanya az ÁFÁ-nak és a jelen szerződéshez kapcsolódóan arányosítással állapítja meg az ÁFA visszaigénylését a 2007. évi CXXVII. törvény 85-86. § alapján. Az elszámolásnál az ÁFA-val csökkentett (nettó) összeg kerül figyelembevételre.

Kelt: 2008. ............ P.h.
a pályázó (cégszerű) aláírása

3. A pályázó az egyszerűsített vállalkozói adóról szóló 2002. évi XLIII. (XI.15.) törvény hatálya alá tartozik. Az elszámolásnál az ÁFA-val növelt (bruttó) összeg kerül figyelembevételre.

Kelt: 2008. ............ P.h.
a pályázó (cégszerű) aláírása

 

4. sz. melléklet: Nyilatkozat (2007. évi CLXXXI. tv. szerinti)

NYILATKOZAT

a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény szerinti összeférhetetlenség, illetve érintettség fennállásáról, vagy hiányáról

A Pályázó neve:

Természetes személy lakcíme:
Születési helye, ideje:

Gazdasági társaság esetén székhelye:
Cégjegyzékszáma:
Adószáma:
Képviselőjének neve:

Egyéb szervezet esetén székhelye:
Képviselőjének neve:
Nyilvántartásba vételi okirat száma:
Nyilvántartásba vevő szerv megnevezése:


Kijelentem, hogy személyemmel, illetve a pályázóként megjelölt szervezettel szemben a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény (Knyt.)

– 6. § (1) bekezdése szerinti összeférhetetlenség
1. nem áll fenn vagy
2. fennáll az …pont alapján

– 8. § (1) bekezdése szerinti érintettség
1. nem áll fenn vagy
2. fennáll az …pont alapján

Az összeférhetetlenség vagy az érintettség alapjául szolgáló körülmény leírása:
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Kijelentem, hogy az összeférhetetlenség megszüntetésére az alábbiak szerint intézkedtem:
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Kijelentem, hogy az érintettség közzétételét külön űrlap csatolásával kezdeményeztem.

Kelt:

Aláírás/Cégszerű aláírás


5. sz. melléklet: Közzétételi kérelem

KÖZZÉTÉTELI KÉRELEM

a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény 8. § (1) bekezdés szerinti érintettségéről

A Pályázó neve:

Természetes személy lakcíme:
Születési helye, ideje:

Gazdasági társaság esetén székhelye:
Cégjegyzékszáma:
Adószáma:
Képviselőjének neve:

Egyéb szervezet esetén székhelye:
Képviselőjének neve:
Nyilvántartásba vételi okirat száma:
Nyilvántartásba vevő szerv megnevezése:
___________________________________________________________________________

Kijelentem, hogy a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény 8. § (1) bekezdés szerinti érintettség személyemmel, illetve a pályázóként megjelölt szervezettel szemben fennáll, mert

a) A pályázati eljárásban döntés-előkészítőként közreműködő vagy döntéshozó szervnél munkavégzésre irányuló jogviszonyban állok, de a törvény értelmében nem minősülök döntés-előkészítőnek vagy döntéshozónak. (Kizárólag természetes személy pályázó esetén!).

Indoklás:
Munkavégzésre irányuló jogviszonyban állok az alábbi szervezettel (a szervezet neve, székhelye beírandó): ……………………...……………………...……….……………………………………………………………………………………………………………………………..……………….…

b) Nem kizárt közjogi tisztségviselő vagyok (Kizárólag természetes személy pályázó esetén!)

Indoklás:
Az alábbiakban felsorolt tisztségek valamelyikével rendelkezem (a kívánt rész aláhúzandó):

köztársasági elnök, Országgyűlés által választott vagy a köztársasági elnök által kinevezett tisztségviselő, országgyűlési és az európai parlamenti képviselő, polgármester, alpolgármester, főpolgármester, főpolgármester-helyettes, helyi önkormányzati képviselő, helyi önkormányzat képviselő-testülete bizottságának tagja, központi államigazgatási szerv - a Knyt. 2. § (1) bekezdés d) pont alá nem tartozó - vezetője és helyettesei, regionális fejlesztési tanács tagja

c) Az a)-b) pont alá tartozó személy közeli hozzátartozója vagyok (Kizárólag természetes személy pályázó esetén!)

Indoklás:
- Közeli hozzátartozóm pályázati eljárásban döntés előkészítőként közreműködő, vagy döntéshozó szervnél munkavégzésre irányuló jogviszonyban áll, de a törvény értelmében nem minősül döntés-előkészítőnek vagy döntéshozónak.
- Közeli hozzátartozóm nem kizárt közjogi tisztségviselő.
(A kívánt rész aláhúzandó!)

A közeli hozzátartozói kapcsolat megjelölése (a kívánt rész aláhúzandó):
házastárs, egyeneságbeli rokon, örökbefogadott, mostoha- és neveltgyermek, örökbefogadó-, mostoha- és nevelőszülő, testvér


d) A pályázóként megjelölt szervezet olyan gazdasági társaság, amely az a)-c) pontban megjelölt személy tulajdonában áll (Kizárólag gazdasági társaság pályázó esetén!).

Indoklás:
Az érintett tulajdonos. Szervezet megnevezése, amellyel munkavégzésre irányuló jogviszonyban áll (a szervezet neve, székhelye beírandó):
………………………………………………………………………………………………...…
………………………………………………………………………………………………...…
Közjogi tisztségének megjelölése (a tisztség beírandó):
……………………………………………………………………………...…………………...
A közeli hozzátartozói kapcsolat megjelölése (a kívánt rész aláhúzandó):
házastárs, egyeneságbeli rokon, örökbefogadott, mostoha- és neveltgyermek, örökbefogadó-, mostoha- és nevelőszülő, testvér


e) A pályázóként megjelölt gazdasági társaság, alapítvány, társadalmi szervezet, egyház, vagy szakszervezet tekintetében az érintettség fennáll, mert
o vezető tisztségviselője
o az alapítvány kezelő szervének, szervezetének tagja, tisztségviselője,
o vagy társadalmi szervezet ügyintéző, vagy képviseleti szervének tagja
a pályázati eljárásban döntés előkészítőként közreműködő szervnél, vagy döntést hozó szervnél munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy, nem kizárt közjogi tisztségviselő, vagy e személyek közeli hozzátartozója


Indokolás:
Az érintettséget megalapozó személy társaságban betöltött pozíciója (a pozíció beírandó):
……………………………………………………………………………….………………….
A szervezet megnevezése, amellyel munkavégzésre irányuló jogviszonyban áll (a szervezet neve, székhelye beírandó):
.…………………………………………………………………………………………………..

Közjogi tisztség megjelölése (a kívánt rész aláhúzandó):
köztársasági elnök, Országgyűlés által választott vagy a köztársasági elnök által kinevezett tisztségviselő, országgyűlési és az európai parlamenti képviselő, polgármester, alpolgármester, főpolgármester, főpolgármester-helyettes, helyi önkormányzati képviselő, helyi önkormányzat képviselő-testülete bizottságának tagja, központi államigazgatási szerv - a 2. § (1) bekezdés d) pont alá nem tartozó - vezetője és helyettesei, regionális fejlesztési tanács tagja

A közeli hozzátartozói kapcsolat megjelölése (a kívánt rész aláhúzandó):
házastárs, egyeneságbeli rokon, örökbefogadott, mostoha- és neveltgyermek, örökbefogadó-, mostoha- és nevelőszülő, testvér

Kijelentem, hogy a fenti nyilatkozat kitöltésével eleget tettem a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény rendelkezéseinek az érintettségemet illetően. A nyilatkozatban szereplő adatok a valóságnak mindenben megfelelnek.

Kelt:

 

Aláírás/Cégszerű aláírás

 


 

« Vissza
Vissza a főmenübe