245/2008. (VI. 24.) önkormányzati határozat
Tárgy: a Környezetvédelmi, Vízgazdákodási és Mezőgazdasági Bizottság határbejárásnak tapasztalatairól


245/2008. (VI.24.) számú önkormányzati határozat
a Környezetvédelmi, Vízgazdálkodási és Mezőgazdasági Bizottság határbejárásnak tapasztalatairól

Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete úgy dönt, hogy

1.) A Környezetvédelmi, Vízgazdálkodási és Mezőgazdasági Bizottság Elnökének a 2008. június 17-én tartott határbejárás tapasztalataira szóló előterjesztését elfogadja.

2.) A határbejárás során tapasztalt hiányosságok miatt – miszerint a Szejkői sertéstelepet üzemeltető TRIAGRO Kft. nem végezte el a trágyakezelő csatornák és a digógödrök kitakarítását, illetve a csatornák eredeti állapotúra történő helyreállítását és a Faluszigeti sertéstelepet üzemeltető KARAHÁT Kft. nem végezte el a sertéstelep és a hígtrágya tározó medence környezetében lévő saját tulajdonú ingatlanain a véderdő létesítését – a TRIAGRO Kft. és a KARAHÁT Kft. ügyvezetőihez fordul, akiktől kéri a hiányosságok megszüntetését.

3.) Amennyiben a TRIAGRO Kft. és a KARAHÁT Kft. ügyvezetője nem intézkedik a hiányosságok megszüntetéséről, abban az esetben a Képviselő-testület a Közép-Tisza-Vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség felé fordul.

4.) Felhatalmazza a Polgármestert, hogy a TRIAGRO Kft. és a KARAHÁT Kft. ügyvezetőit a hiányosságok megszüntetése érdekében írásban megkeresse.

Határidő: 2008. július 4.
Felelős: Kecze István polgármester


Erről értesülnek:
1. Kecze István polgármester
2. Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző
3. Polgármesteri Hivatal Építési és Városüzemeltetési Osztálya


 

« Vissza
Vissza a főmenübe