324/2008. (IX. 30.) önkormányzati határozat
Tárgy: a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2009. évi fordulójához való csatlakozásról

324/2008. (IX.30.) számú önkormányzati határozat
a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2009. évi fordulójához való csatlakozásról

Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete az Oktatási és Kulturális Minisztérium Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2009. évre vonatkozó csatlakozási felhívását megismerte, és azzal kapcsolatban az alábbi döntést hozza: 

1.) Kisújszállás Város Önkormányzata csatlakozik az Oktatási és Kulturális Minisztérium Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatának 2009. évi fordulójához, és kötelezettséget vállal arra, hogy az ösztöndíjrendszer 2009. évi fordulója keretében a beérkezett pályázatokról hozott döntését az OKM Támogatáskezelő által üzemeltetett https://www.bursa.hu/telepules Internet honlapon on-line adatbázisban rögzíti. Az önkormányzat felhatalmazza a polgármestert az ezekről szóló, e határozat 1. sz. mellékletében szereplő „Csatlakozó nyilatkozat” és „Nyilatkozat az on-line adatbázis használatáról” aláírására. (E nyilatkozatok az Általános Szerződési Feltételek 1. sz. mellékletét képezik.)
 

A nyilatkozatok aláírására:
         Határidő:    2008. szeptember 30.
         Felelős:      Kecze István polgármester
 

Az elektronikus adatrögzítésre:
         Határidő:    2008. november 28.
         Felelős:      Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

2.) Az önkormányzat a csatlakozáshoz a 2009. évi költségvetésében 500.000 forintot biztosít. 
        Határidő:    2009. évi költségvetés tervezése
        Felelős:      Kecze István polgármester

3.) Az Általános Szerződési Feltételek 7. §-a alapján az önkormányzat a pályázati kiírásokat az alábbiakkal egészíti ki:

a) „A pályázat kötelező mellékletei” c. részben az „Igazolás a pályázó és a vele egy háztartásban élők egy főre jutó havi nettó jövedelméről” alcím így folytatódik: „…a mellékelt, ugyanezen című adatlap szerint”, a pályázati űrlap pedig magával a megnevezett adatlappal egészül ki. Ez az adatlap e határozat 2. sz. melléklete.

b) „A pályázat kötelező mellékletei” c. rész „A szociális rászorultság igazolására az alábbi okiratok” alcím kiegészül a következőkkel:
        • „Az egy főre eső jövedelem igazolására szolgáló hiteles dokumentumok (pl.: munkáltatói igazolás az utolsó három havi jövedelem egyhavi átlagáról, utolsó havi nyugdíjszelvény, egyéb, jövedelemnek minősülő pénzbeli ellátás igazolására szolgáló dokumentumok.
        • Iskolalátogatási igazolás azon testvérekről, akik a pályázóval egy háztartásban élnek.
        • Amennyiben a családban tartósan beteg vagy rokkant van, annak igazolása (a betegséget vagy rokkantságot megállapító okirat fénymásolatban megfelelő).
        • Vagyonnyilatkozat (formanyomtatványon) azoknak, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre nem jogosultak”.

c) „A települési önkormányzat 2008. november 24-ig saját maga bírálja el a beérkezett pályázatokat” szövegrész alatt harmadik bekezdésként épül a szövegbe: „Az önkormányzat előnyben részesíti azon pályázókat, akiknél az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum összegének 150 %-át, azaz 42.750 forintot.”

4.) Az önkormányzat a beérkezett pályázatok elbírálásával, illetve az ehhez szükséges szabályzat kidolgozásával az Egészségügyi, Szociális és Sport, valamint a Művelődési, Oktatási és Ifjúsági Bizottságot bízza meg. Ennek megfelelően módosítani kell a 2008. évi költségvetésről szóló 5/2008. (II. 27.) önkormányzati rendelet 3. § (2) bekezdésének b) pontját.
             Határidő:    a szabályzat kidolgozására: 2008. október 31.
                               az elbírálásra: 2008. november 24. 
             Felelősök:   bizottsági elnökök

5.) A képviselő-testület a pályázati rendszerrel kapcsolatos adminisztratív és pénzügyi feladatok ellátásával a Polgármesteri Hivatalt bízza meg. 
                Határidő:    folyamatos
                Felelős:      Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző


Erről értesül:
1. Kecze István polgármester
2. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat, 5000 Szolnok, Kossuth u. 2.
3. Egészségügyi, Szociális és Sportbizottság elnöke
4. Művelődési, Oktatási és Ifjúsági Bizottság elnöke
5. Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya
6. Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztálya
7. Polgármesteri Hivatal Intézményi Osztálya
 

« Vissza
Vissza a főmenübe