407/2008. (XII. 19.) önkormányzati határozat
Tárgy: a fényképezés örömei című kiállítás támogatásáról


407/2008. (XII.19.) számú önkormányzati határozat
a fényképezés örömei című kiállítás támogatásáról 


1. Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 20.000 - Ft összeggel támogatja a kisújszállási Kossuth Fotóklub A fotózás örömei című, 2009..január 22-én megnyíló kiállítását a 2009. évi költségvetése, illetve azon belül a 2009. évi rendezvénykeret terhére.
Felelős: Kecze István polgármester
Határidő: 2009. január 22.

2. A képviselő-testület felhatalmazza Kecze István polgármestert az 1. számú melléklet szerinti támogatási szerződés megkötésére.
Felelős: Kecze István polgármester
Határidő: 2008. december 31.


Erről értesül:
1. Kecze István polgármester
2. Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző
3. Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya
4. Polgármesteri Hivatal Intézményi Osztálya
5. Papi Lajos, a Kossuth Fotóklub elnöke

Kmf.

Kecze István s.k. Dr. Kittlinger Ilona s.k.
polgármester címzetes főjegyző

 

A kivonat hiteléül:
Kisújszállás, 2008. december 20.


(: Kacsó Sándorné:)
aljegyző
 

a 407/2008. (XII. 19.) sz. önkormányzati határozat 1. számú melléklete

Iktatószám: 16034-…/2008.

MEGÁLLAPODÁS

mely létrejött egyrészről Kisújszállás Város Önkormányzata – Kisújszállás, Szabadság tér 1. (képviselője: Kecze István polgármester) mint Támogató (továbbiakban: Támogató), másrészről a Kossuth Fotóklub – Kisújszállás, Nyár út 8. (képviselője: Papi Lajos) mint Támogatott (továbbiakban Támogatott) között a mai napon az alábbi feltételekkel:

1./ Támogató a ……./2008. (XII. 16.) számú önkormányzati határozat alapján a 2009. évi költségvetés rendezvénykerete terhére ………… Ft, azaz ………………..forint vissza nem térintendő támogatást nyújt Támogatott részére A fényképezés örömei című fotókiállítás megrendezéséhez, az alábbi célokhoz:
- meghívók és emléklapok készítésére,
- a kiállításhoz szükséges kellékek beszerzésére (képkeretek, kartonok stb.),
- a kiállítás díjaira.

A kérelem iktatási száma: 16034/2008.

……………. .-Ft 2008. ……………………… időpontban.

……………. .-Ft 2009. ……………………… időpontban.

A támogatás összegét a ………………………….. sz. számlára vagy készpénzben kéri Támogatott.

2./ Támogatott az 1./ pontban szereplő ütemezésben veheti igénybe a támogatást azzal a kikötéssel, hogy a következő ütem folyósítása csak az előző ütem céljellegű felhasználását igazoló részszámadás teljesítését követően történhet. A részszámadásnak tartalmaznia kell egy kimutatást, melyek a következő adatokat tartalmazzák: a számlák keltét, számát, kifizetés módját és időpontját, a kiadási pénztárbizonylat sorszámát, a számla tartalmát és összegét. A részszámadás során a Támogatott képviselőjének a felhasználást igazoló eredeti számlákon fel kell tüntetnie a kifizetés forrását, célját, az analitikus nyilvántartásba vétel hivatkozási számát és a következő szöveget: ”felhasználva az önkormányzat 2009. évi támogatásából”, és ezt az aláírásra jogosult aláírásával igazolnia kell. Az így záradékolt eredeti számlákat a kimutatással együtt a Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztályán kell bemutatni, melynek munkatársa egyezteti a számlákat a kimutatással, továbbá alaki és tartalmi szempontból ellenőrzi a következő szempontok szerint: a számviteli és a személyi jövedelemadóról szóló törvénynek megfelel-e, a támogatási megállapodásban foglaltaknak megfelel-e, és a támogatott költségvetésével összhangban van-e. Az ellenőrzés megtörténtét a pénzügyi osztály munkatársa a számlákon aláírásával, dátumozással, és a Polgármesteri Hivatal bélyegzőjével igazolja. Az ellenőrzést követően a számlák visszakerülnek a támogatotthoz, és a továbbiakban a kimutatás képezi a támogatás kifizetési alapbizonylatát.

3./ A támogatás éves felhasználásáról az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 13/A. § (2) bekezdése értelmében legkésőbb 2009. február 28-ig el kell számolni. Támogatottnak végszámadást kell készítenie, melyet a Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztályára kell leadnia 2009. február 28-ig. A végszámadásnak tartalmaznia kell a pénzügyi osztálynak bemutatott és általuk ellenőrzött számlákról készült kimutatást a következő tartalommal: számla kelte, számla száma, kifizetés időpontja, pénzfelvétel/átutalás időpontja, felhasználás összege, felhasználás célja.

2/2

4./ A támogatott vállalja, hogy a számviteli törvénynek megfelelően analitikus nyilvántartást vezet a kis - és nagy értékű tárgyi eszközökről.

5./ Támogatott vállalja, illetve tudomásul veszi, hogy:
- a Támogató, illetőleg szakbizottsága vagy az általuk megbízott személy jogosult a támogatás felhasználásának, illetőleg e megállapodásban foglalt feltételek megvalósulásának ellenőrzésére,
- a Támogató által biztosított támogatásból TB-bírság, késedelmi pótlék, egyéb büntetés, köztartozás nem finanszírozható,
- a Támogató által biztosított támogatás felhasználása során minden esetben betartja a takarékos, tervszerű gazdálkodás elvét,
- a Támogató által biztosított támogatást elkülönítetten kezeli, annak felhasználásáról ellenőrizhető nyilvántartást vezet,
- valamennyi, kifizetéshez kapcsolódó alapokmányt a számviteli törvény előírásainak megfelelően vezet és kezel,
- haladéktalanul, írásban értesíti Támogató képviselőjét a támogatás felhasználását érintő, annak megvalósítását befolyásoló, illetve a jelen megállapodás módosítását igénylő körülményekről, illetve ha a támogatás felhasználása ellehetetlenül (a szervezet megszűnik, átalakul, vagy a támogatott célt a szervezet elveti), azt a tudomására jutását követően azonnal, de legkésőbb 8 napon belül jelzi Támogató felé.

6./ Támogatott a támogatást elfogadja, vállalja annak cél szerinti felhasználását, illetve a megállapodásban foglaltak teljesítését. Tudomásul veszi, hogy a 1./ pontban foglalt támogatási céltól eltérő felhasználás esetén köteles a támogatást a Támogató részére visszafizetni. Az esetleges visszafizetési kötelezettségről, annak módjáról és határidejéről Támogató írásban értesíti Támogatottat. Amennyiben Támogatott a támogatás felhasználásáról a 3./ és 4./ pontban foglaltak szerint nem számol el, a Támogató által a következő évben nem támogatható.

7./ Felek a megállapodást elolvasás után, mint akaratukkal mindenben megegyezőt, helybenhagyólag aláírják.


Kisújszállás, 2008. ………………………

 

…………………………………. ……………………………………..
támogató képviselője támogatott képviselője



 

« Vissza
Vissza a főmenübe