410/2008. (XII. 19.) önkormányzati határozat
Tárgy: a 2008. december 12-én, a Kisújszállás, Arany J. u. 6/b. szám alatti, helyi védelem alatt álló társasházban bekövetkezett robbanás következtében visszamaradt épületrészről


410/2008. (XII.19.) számú önkormányzati határozat
a 2008. december 12-én, a Kisújszállás, Arany J. u. 6/b. szám alatti, helyi védelem alatt álló társasházban bekövetkezett robbanás következtében visszamaradt épületrészről

1. Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete megállapítja, hogy a 2008. december 12-én, a Kisújszállás, Arany J. u. 6/b. szám alatti, helyrajzi száma: 40/2., helyi védelem alatt álló (a védelem száma: 71.) társasházban bekövetkezett robbanás következtében visszamaradt épületrészt - S. Nagy Károly okleveles építőmérnök, egyéni vállalkozó( Kisújszállás, Arany J. u. 2/a. ) T-20/2008. számon elkészült statikai szakvéleménye alapján - a helyi védettség ellenére legrövidebb időn belül el kell bontani.

2. A képviselő-testület úgy dönt, hogy - figyelembe véve az építészeti örökség helyi védelméről szóló 16/2003. (V.30) és a helyi építési előírásokról szóló 29/2002. (XI.29.) önkormányzati rendeletet, mely a Strand és kapcsolódó létesítmények céljára szolgáló különleges területként szerepelteti az 1. pontban lévő ingatlant – a 40/2. helyrajzi szám alatt lévő, nem önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanokat felértékelteti és a képviselő-testületi döntést követően vételi ajánlatot tesz a tulajdonosok felé.

3. A képviselő-testület felkéri a Kisújszállási Városgazdálkodási Kft-t – mint az 1. pont alatti ingatlanban lévő önkormányzati tulajdon kezelőjét -, hogy gondoskodjon az ingatlanban az élet- és balesetveszély azonnali elhárításáról, a hatósági döntést követően az épület elbontásáról - ezek költségeit a 2009. évi LAJ keret terhére végezze el - figyelembe véve a folyamatban lévő nyomozati, hatósági eljárásokat és a társasház alapító okiratában meghatározottakat.
- A bontás során különös figyelmet kell fordítani a szecessziós homlokzat megörökítésére, a majolika díszek megmentésére, a homlokzati díszek lehetőség szerinti levételére, lemásolására, a kikerülő nagyméretű tégla deponálására.

4. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert az ingatlan felértékeltetésére, továbbá az ingatlantulajdonosokkal való tárgyalásra.

Felelős: Kecze István polgármester
Határidő: azonnal

Erről értesül:
2.Kecze István polgármester
3.dr.Kittlinger Ilona címzetes főjegyző
4.Polgármesteri Hivatal Építési és Városüzemeltetési Osztálya
5. Kisújszállási Városgazdálkodási Kft.

 

« Vissza
Vissza a főmenübe