21/2009. (I. 27.) önkormányzati határozat
Tárgy: a Kisújszállási Térségi Szociális Otthon és Alapszolgáltatási Központ tárgyi feltételeinek biztosításáról szóló intézkedési terv előzetes véleményezésére

21/2009. (I.27.) számú önkormányzati határozat
a Kisújszállási Térségi Szociális Otthon és Alapszolgáltatási Központ tárgyi feltételeinek biztosításáról szóló intézkedési terv előzetes véleményezésére

1./ Kisújszállás Város Önkormányzata az Észak-Alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatal Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége által a Kisújszállási Térségi Szociális Otthon és Alapszolgáltatási Központra kiadott 655-4/2008. számú működési engedély rendelkező része alapján, valamint a Városi Bölcsőde és a Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ megszüntető okiratának elfogadásáról szóló 376/2007. (XI.14.) számú önkormányzati határozat 3. számú mellékeltének 7./ pontja alapján az 1. számú mellékelt szerinti intézkedési tervet javasolja a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulásnak elfogadásra.

2./ Kisújszállás Város Önkormányzata nyilatkozik, hogy anyagi lehetőségeinek függvényében az 1. számú mellékletben szereplő intézkedési tervet megvalósítja, és a melléklet 2/c. és 2/d. pontjai esetében biztosítja az ismételt pályázatbenyújtáshoz szükséges önerőt.

Felelős: Kecze István polgármester
Határidő: a 2./ pont estében folyamatos 2012. december 31-ig

Erről értesül: 1./ Kecze István polgármester
2./ Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás
3./ Kisújszállási Térségi Szociális Otthon és Alapszolgáltatási Központ
4./ Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya
5./ Polgármesteri Hivatal Intézményi Osztálya

Kmf.

Kecze István s.k. Dr. Kittlinger Ilona s.k.
polgármester címzetes főjegyző


A kivonat hiteléül:
Kisújszállás, 2009. január 30.

 

(: Kacsó Sándorné:)
aljegyző
 

21/2009. (I. 27.) sz. önkormányzati határozat mellékelte


Javaslat intézkedési tervre


A Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás (továbbiakban Társulás) az Észak-Alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatal Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége által a Kisújszállási Térségi Szociális Otthon és Alapszolgáltatási Központra (továbbiakban Intézmény) kiadott 655-4/2008. számú működési engedély rendelkező része alapján, valamint a Városi Bölcsőde és a Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ megszüntető okiratának elfogadásáról szóló 376/2007. (XI.14.) számú önkormányzati határozat 3. számú mellékeltének 7./ pontja és a …../2009. (I. 27.) sz. önkormányzati határozat alapján az Intézmény tárgyi feltételeinek 2012. december 12-éig történő biztosítására a következő intézkedési tervet fogadta el:

1./ Az Intézmény tárgyi hiányosságainak felsorolása a személyes gondoskodást nyújtó szociális intézmények szakmai feladatairól és működésük feltételeiről szóló 1/2000. (I. 7.) SzCsM rendelet előírásai alapján:

a.) Kálvin u. 9. szám alatti telephely:
- nem akadálymentes,
- a szolgáltatások igénybevétele során nem érvényesülnek teljes mértékben a személyhez fűződő jogok, mert az ügyfelek hallják az ügyintéző és az ügyfél közötti kommunikációt,
- szükséges az épület talajvíz elleni szigetelése, a falak és a burkolat felújítása.

b.) Téglagyár u. 10. szám alatti székhely:
- Az intézményben nem biztosított az egy főre eső hat négyzetméter, van olyan szoba, ahol négy főnél többet helyeztek el.
- Nem mindenütt biztosított a tíz főre előírt fürdőkád, illetve tusoló és nemenkénti illemhely.
- Nem mindenütt biztosított a közösségi együttlétre szolgáló legalább 20 négyzetméteres helyiség.
- A látogatók fogadására szolgáló helyiség nem biztosított.
- Az épületek nem teljes körűen akadálymentesek, a kétszintes „Pavilon” épület nem rendelkezik lifttel.
- A fekvőbetegek fürdetésére nem áll rendelkezésre betegemelő szerkezet.
- Mindhárom épületben a burkolatok kopottak, helyenként hiányosak, a falak festésre szorulnak.
- Az intézményben egy központi étkező van, de sokan nem tudnak oda átmenni, illetve a kapacitása is kicsi, ezért részben a közösségi célra használt helyiségekben is folyik étkeztetés. Szükség lenne étkezők kialakítására, amelyek a közösségi helyiségektől elkülönülnek élelmezésbiztonsági okból.
c.) Az intézmény konyhai berendezéseinek felújítása és szükség szerinti cseréje az előírásoknak megfelelően.

2./ Az 1./ pontban felsorolt tárgyi hiányosságok megszűntetése:

a.) A Társulás a „Szociális alapszolgáltatások komplex fejlesztése Kisújszálláson” címmel pályázatot nyújtott be az ÉAOP-2008-4.1.3.C kiírásra. Amennyiben a pályázat nyer és bejut a második fordulóba, ahol szintén nyer, akkor 2010-ben az 1./ pont a.) alpontjában felsorolt hiányosságok megszűntetése megvalósul.
A benyújtott pályázat beruházási főösszege bruttó 103.842.364.- Ft. Ebből az önerő bruttó 10.384.236.- Ft. A beruházási főösszegből az épület-átalakítás, -felújítás kivitelezési költsége a tervezői előzetes költségbecslés alapján bruttó 68.205.000.- Ft. A pályázat önerejét az ingatlantulajdonos Kisújszállás Város Önkormányzata (továbbiakban Önkormányzat) biztosítja.

b.) A Kisújszállási Térségi Szociális Otthon és Alapszolgáltatási Központ „A kisújszállási szociális otthon korszerűsítése az ellátottak életkörülményeinek javítása és a szakszerű ellátási körülmények megteremtése érdekében” címmel pályázatot nyújtott be a TIOP 3.4.2-08/1 kiírásra.

Amennyiben a pályázat nyer, akkor 2010-ben az 1./ pont b.) alpontjában felsorolt hiányosságok megszűntetése megvalósul.
A benyújtott pályázat beruházási főösszege bruttó 237.004.716.- Ft.
A tervezői költségbecslés alapján maga az építési beruházás (felújítás, bővítés) 214.291.796.- Ft-ba kerül, ezért az Intézmény önereje a következő:
- e pályázat keretében elszámolható önerő: 8.498.304.-Ft
- nem elszámolható önerő: 95.366.316.- Ft
A mintegy 103.864.620.- Ft önerőt az ingatlan tulajdonosa, Önkormányzata biztosítja.

c.) Amennyiben az a.) pont szerinti pályázat nem nyer, a Társulás pályázatot nyújt be a várhatóan 2009-ben ismételten kiírt EAOP-os pályázatra. Ez esetben a tárgyi hiányosságok 2011-ben fognak megszűnni. A pályázat ismételt benyújtásához szükséges önerőt az Önkormányzat biztosítja.

d.) Amennyiben a b.) pont szerinti pályázat nem nyer, a Társulás pályázatot nyújt be a várhatóan 2009-ben ismételten kiírt TIOP-os pályázatra. Ez esetben a tárgyi hiányosságok 2011-ben fognak megszűnni. A pályázat ismételt benyújtásához szükséges önerőt az Önkormányzat biztosítja.

e.) Amennyiben sem az a.), sem a c.) pont szerinti pályázat nem nyer, a Társulás - amennyiben azt a Társulás, vagy az Önkormányzat anyagi lehetőségei lehetővé teszik - 2012-ben megszünteti az 1./ pont a.) alpontjában leírt hiányosságokat önerős beruházásból.

f.) Amennyiben sem a b.), sem a d.) pont szerinti pályázat nem nyer, a Társulás - amennyiben a Társulás, vagy az Önkormányzat anyagi lehetőségei lehetővé teszik - 2012-ben megszünteti az 1./ pont b.) alpontjában leírt hiányosságokat önerős beruházásból.

g.) Határidő folyamatos 2012-ig.


 

« Vissza
Vissza a főmenübe