132/2009. (V. 26.) önkormányzati határozat
Tárgy: az Egységes Pedagógiai Szakszolgálat további fejlesztési lehetőségeire

132/2009. (V. 26.) számú önkormányzati határozat
az Egységes Pedagógiai Szakszolgálat további fejlesztési lehetőségeire
1.) Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete megköszöni a Kossuth Lajos Általános Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthon intézményegységeként működő Egységes Pedagógiai Szakszolgálatnak, illetve a szakszolgálat vezetőjének azt a részletes beszámolót, amelyet a képviselő-testületnek a feladatkörében 2008-ban kibővített Egységes Pedagógiai Szakszolgálat működési tapasztalatairól adott. A Képviselő-testület megállapítja, hogy a 2008-ban megvalósított fejlesztések indokoltak voltak, az így biztosított szolgáltatások iránti jelenős tanulói, szülői, intézményi igények egyértelműen tapasztalhatóak.

2.) A képviselő-testület egyetért az Egységes Pedagógiai Szakszolgálat további fejlesztésére tett javaslatokkal (további három álláshely biztosítása iskolapszichológusi, gyógypedagógusi és logopédusi feladatok ellátására), azokat indokoltnak és szükségesnek tartja. E fejlesztési elképzeléseket az önkormányzati közoktatási intézkedési terv aktuálissá vált felülvizsgálata során tervezni, ütemezni kell.
Felelős: Kecze István polgármester
Határidő: 2009. november 24.

3.) A 2. pontban foglaltakat megelőzően meg kell vizsgálni, hogy 1 fő iskolapszichológus 2009. szeptember 1-jével történő alkalmazása 2009-ben és 2010-ben milyen költségekkel jár, és ezek forrása hogyan biztosítható.
Felelős: Kecze István polgármester
Határidő: 2009. június 30.

Erről értesülnek:
1. Kecze István polgármester
2. Gönczi Károly bizottsági elnök
3. Városi Óvodai Intézmény
4. Arany János Általános Iskola
5. Kossuth Lajos Általános Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthon
6. Móricz Zsigmond Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium
7. Kisújszállási Református Általános Iskola
8. Kádas György Óvoda, Általános iskola, Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon
9. Polgármesteri Hivatal Intézményi Osztálya
10. Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya
 

« Vissza
Vissza a főmenübe