101/2009. (IV. 28.) önkormányzati határozat
Tárgy: az üzletek éjszakai nyitvatartási rendjéről szóló önkormányzati rendelet megalkotásáról

101/2009. (IV. 28.) sz. önkormányzati határozat
az üzletek éjszakai nyitvatartási rendjéről szóló önkormányzati rendelet megalkotásáról


1./ Kisújszállás Város Önkormányzata úgy dönt, hogy a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 6.§ (4) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján az üzletek éjszakai nyitva tartási rendjéről jelenleg nem kíván rendeletet alkotni.

2./ Kisújszállás Város Önkormányzatának képviselő-testülete kéri a hatáskörrel rendelkező szervektől a jogszabályi előírások betartatását. Kéri továbbá a rendőrségtől és a hatáskörrel rendelkező szervektől, hogy az üzletek nyitva tartási ideje alatt a problémás üzleteknél fokozott ellenőrzést tartsanak és egységesen lépjenek fel.

3/ Kisújszállás Város Önkormányzatának képviselő-testülete felhívja az üzletek tulajdonosainak figyelmét, hogy amennyiben a jövőben a szórakozóhelyek működésével kapcsolatban panasz, illetve bejelentés érkezik az Önkormányzat felé, a képviselő-testület élhet azon jogával, hogy az üzletek éjszakai nyitva tartási rendjéről rendeletet alkosson, illetve a korlátozást csak bizonyos területen vezesse be.

4./ A képviselő-testülete a fokozatosság és a következetesség elvét alkalmazva javasolja, hogy a Polgármesteri Hivatal minden egység tulajdonosát tájékoztassa, párhuzamosan a Kisbíróval, e határozat szellemében, hogy a további ismétlődő rendzavarások, melyek a jelenleg ide vonatkozó jogszabályok áthágását bizonyítottan igazolják szankciók alkalmazását vonják maguk után, ami az egységek tulajdonosai és a panaszosok érdekeit egyaránt szolgálja.

Erről értesül:
1./ Kecze István polgármester
2./ Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző
3./ Polgármesteri Hivatal Igazgatási osztálya
4./ Polgármesteri Hivatal Építési és Városüzemeltetési osztálya
5./ Karcagi Rendőrkapitányság Kisújszállási rendőrőrse
6./ Üzletek tulajdonosai

 

« Vissza
Vissza a főmenübe