104/2009. (IV. 28.) önkormányzati határozat
Tárgy: kiemelkedő tanulmányi és sporteredményeket elérő tanulók és tanáraik önkormányzati elismeréséről


104/2009. (IV. 28.) sz. önkormányzati határozat
kiemelkedő tanulmányi és sporteredményeket elérő tanulók és tanáraik önkormányzati elismeréséről


Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete elismeri a város közoktatási intézményeiben tanuló, kiváló tanulmányi és sporteredményeket elérő diákok és felkészítő tanáraik teljesítményét. Ezen elismerés kifejezéséhez a következők szerint rendelkezik:

1.) Az önkormányzat minden tanév végén – a pedagógusnapi városi ünnepségen – köszönti a tanulmányi és sportversenyeken kiváló eredményeket elért tanulókat és felkészítő tanáraikat.

2.) Az elismerésben részesülők köre:

a) Az elismerésben részesülő, kiváló tanulmányi eredményt elért tanulók körét a polgármester határozza meg a közoktatási intézmények igazgatóinak ajánlásai alapján a következők szerint:
az ünnepségen azon tanulók köszöntésére kerül sor, akik az adott tanévben
- az Oktatási és Kulturális Minisztérium által meghirdetetett országos tanulmányi versenyeken 1-10. helyezést, az alapfokú képzőművészeti oktatásban arany, ezüst bronz minősítést értek el vagy különdíjat kaptak,
- az Oktatási és Kulturális Minisztérium által támogatott országos tanulmányi versenyeken 1-5. helyezést értek el,
- a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet által meghirdetett tanulmányi versenyeken 1-3. helyezést értek el,
- a Szakma Kiváló Tanulója versenyeken szakmunkás-bizonyítványt szereztek, illetve 1-10. helyezést értek el,
- egyéb, országos, regionális – a zeneművészeti oktatásban megyei – tanulmányi versenyeken 1-3. helyezést, vagy tájegységi tanulmányi versenyeken 1. helyezést értek el.

b) Az elismerésben részesülő, kiváló sporteredményt elért tanulók körét a polgármester határozza meg a közoktatási intézmények igazgatóinak és az iskolai diáksport-egyesületek vezetőinek ajánlásai alapján az adott tanévben a Magyar Diáksport Szövetség és a magyar sportszakági szövetségek által meghirdetett versenyek országos 1-10., valamint megyei 1-3. helyezettjeinek köréből.

c) Biztosítani kell annak lehetőségét, hogy a közoktatási intézmények igazgatóinak és az iskolai diáksport-egyesületek vezetőinek ajánlásai alapján, különösen indokolt esetben, az a) és b) pontokban felsoroltakon túl további, kiváló eredményeket elért tanulók és felkészítő tanáraik köszöntésére is sor kerülhessen, különös tekintettel a sajátos értékelési rendszerű alapfokú művészetoktatásra.

d) Az önkormányzat – mindezek során – egy-egy óvodapedagógus és alsós osztályokban tanító, a gyermekek/tanulók nevelésében-oktatásában, valamint egy, a gyermekvédelemben, hátránykompenzációban, felzárkóztatásban kiemelkedő eredményt elérő pedagógus elismerésére is lehetőséget biztosít, az érintett intézményvezetők ajánlásai alapján.

2/2

3.) A 2. pontban felsorolt diákok és felkészítő tanáraik részére elismerésként a polgármester oklevelet és ajándékot nyújt át. Az oklevelek és ajándékok biztosítására az önkormányzat évente, a költségvetésén belül, rendezvénytervében biztosít forrást.

4.) Az elismerésben részesített tanulók és pedagógusok neveit, valamint az elért eredményeket az ünnepséget követően a Kisbíró c. önkormányzati hírlevélben közzé kell tenni.

5.) E határozattal az önkormányzat hatályon kívül helyezi a kiemelkedő tanulmányi és sporteredményeket elérő tanulók és tanáraik önkormányzati elismeréséről szóló 129/2008. (IV. 29.) sz. önkormányzati határozatát.

Felelős: Kecze István polgármester
Határidő: minden tanévben június 10.


Erről értesülnek:
1. Kecze István polgármester
2. Gönczi Károly bizottsági elnök
3. Városi Óvodai Intézmény
4. Arany János Általános Iskola
5. Kossuth Lajos Általános Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthon
6. Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
7. Illéssy Sándor Szakközép- és Szakiskola
8. Móricz Zsigmond Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium
9. Kisújszállási Református Általános Iskola
10. Kádas György Általános Iskola
11. Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya
12. Polgármesteri Hivatal Intézményi Osztálya

 

« Vissza
Vissza a főmenübe