133/2009. (V. 26.) önkormányzati határozat
Tárgy: a 2008. évi országos kompetenciamérés eredményeinek vizsgálatáról

133/2009. (V. 26.) számú önkormányzati határozat
a 2008. évi országos kompetenciamérés eredményeinek vizsgálatáról

1.) Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete e határozat melléklete szerint elfogadja a kisújszállási önkormányzati iskolák 2008. évi országos kompetenciaméréseinek eredményeiről készült összefoglalót, egyben megköszöni az annak elkészítésében résztvevők – Bagdányné Szél Zsuzsanna tanárnő, Boda János és Kovács Gáborné igazgatóhelyettesek, valamint Szabó Tamás igazgató – munkáját.

2.) A képviselő-testület kéri a fenntartásában működő iskoláktól, hogy a 2007/8-as tanévi országos kompetenciamérés eredményeinek iskolájukra vonatkozó jelentéseit a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. tv. 40. §-ának (11) bekezdése alapján értékeljék, figyelembe véve a tanulók egyéni fejlődését és az egyes osztályok teljesítményét, majd mindezek alapján határozzák meg az eredmények javítása érdekében elvégzendő intézkedéseket. A képviselő-testület kéri továbbá segítsék elő, hogy a családi háttérindex mérhetősége érdekében minden, a mérésekben résztvevő gyermek töltse ki és adja le a családi háttérre vonatkozó kérdőívét.
Felelősök: Debreczeny Zoltán, Nagy Lajos, Szabó Tamás és Varga Vincéné igazgatók
Határidő: az eredmények iskolai értékelésére: 2009. szeptember 1., egyebekben folyamatos

3.) A képviselő-testület kéri továbbá az Illéssy Sándor Szakközép- és Szakiskolát, hogy a mérések során fokozottabb felügyelettel biztosítsák a mérési eredmények tisztaságát.
Felelős a mindenkori iskolaigazgató

4.) A képviselő-testület „a minőségbiztosítás, mérés, értékelés, ellenőrzés támogatása és a teljesítmény motivációs pályázati alap igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának, elszámolásának és ellenőrzésének részletes szabályairól” szóló 17/2009. (IV. 2.) OKM rendelet 3. §-a alapján pályázatot nyújt be az Arany János Általános Iskola pedagógiai fejlesztési tevékenységének támogatására.
Felelős: Kecze István polgármester és Nagy Lajos igazgató
Határidő: 2009. május 29.

Erről értesül:
1. Kecze István polgármester
2. Debreczeny Zoltán igazgató
3. Nagy Lajos igazgató
4. Szabó Tamás igazgató
5. Varga Vincéné igazgató
6. Gönczi Károly biz. elnök
7. Bagdányné Szél Zsuzsanna tanárnő, Illéssy S. Szki. és Szmk.
8. Boda János igazgatóhelyettes, Kossuth L. Ált. Isk.
9. Kovács Gáborné igazgatóhelyettes, Arany J. Ált. Isk.
10. Polgármesteri Hivatal Intézményi Osztálya

 

« Vissza
Vissza a főmenübe