207/2009. (VI. 30.) önkormányzati határozat
Tárgy: a Kisújszállás Városi Önkormányzat és a Raiffeisen Bank között létrejött forgalmazói szerződés módosításáról

207/2009. (VI.30.) számú önkormányzati határozat
a Kisújszállás Városi Önkormányzat és a Raiffeisen Bank között létrejött forgalmazói szerződés módosításáról


Kisújszállás Város Képviselő-testülete megtárgyalta a Raiffeisen Bank Zrt díjemelésre vonatkozó kérését és úgy dönt, hogy


1. a határozat melléklete szerint jóváhagyja a Raiffeisen Bank Zrt-vel 2008.03.10. napján kötött forgalmazói szerződés módosítását, azzal, hogy az abban szereplő kifizetői ügynöki díj mértékét félévente felül kell vizsgálni,

továbbá, hogy a Raiffeisen Bankkal kötött forgalmazói szerződés kiegészítéséről szóló megállapodás (1. sz. melléklet) 3. és 7. pontja módosuljon a következők szerint.

- a 3. pontban a kifizető ügynöki díj 0-1,5 % közötti mértékű legyen,
- a 7. pontban a kifizető ügynöki díj fizetésére vonatkozó megállapodás 2009. április 1-től 2010. március 31-ig vonatkozzon, a szerződés módosítása erre az időszakra szóljon,

2. a készfizető kezességvállalás kérelem aláírásához nem járul hozzá, mivel az önkormányzat a kötvény kibocsátásakor minden bank által kért dokumentumot a hitelintézet rendelkezésére bocsátott, ennek ellenére ezt a kötelezettségvállalást a bank a kötvény megvásárlásának feltételeként nem határozta meg,
3. felhatalmazza a polgármestert a megállapodás módosításának aláírására, valamint a kapcsolódó dokumentumok, nyilatkozatok megtételére.

4. A Raiffeisen Bankkal kötvényjegyzésre kötött szerződésben a – szerződéskor meghatározott – kamatfelár mértéke 0,7 %, nem változik.

Felelős: Kecze István polgármester
Határidő: 2009. július 15.

Erről értesül:
1. Kecze István polgármester
2. Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző
3. Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztály
4. Városfejlesztési Osztály
5. Raiffeisen Bank Zrt

A 207/2009. (VI.30.) sz. önk.hat. 1. sz. melléklete

MEGÁLLAPODÁS

forgalmazói szerződés kiegészítéséről

 


a Kisújszállás Város Önkormányzata (székhelye: 5310 Kisújszállás, Szabadság tér 1.., képviseli: Kecze István polgármester, dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző), mint kibocsátó (a továbbiakban: Kibocsátó)

és a Raiffeisen Bank Zrt. (székhelye: 1054 Budapest, Akadémia u. 6., képviseli: Bartalos Zoltán területi vezető és Hadi Andrea osztályigazgató)

között 2008. március 10-én létrejött forgalmazói szerződést (a továbbiakban: Szerződés) a felek közös megegyezéssel - 2009. április 01-től 2010. március 31-ig terjedő időszakra- az alábbiak szerint egészítik ki:

1. A Szerződés 3.1.1. C) Kifizető ügynöki szolgáltatások c. pontját a felek a cím és a felsorolás közötti részben az alábbi rendelkezésekkel egészítik ki:

„3.1.1. C) Kifizető ügynöki szolgáltatások

Felek megállapítják, hogy a 3.1.1. (C) és (D) pontban foglalt szolgáltatások a Bszt. 5. § (1) f) pontja szerinti komplex szolgáltatásnak a Kötvények kibocsátását követően folyamatosan végzett és a Kifizető Ügynök részéről jelentős erőforrásokat, szakértelmet és időráfordítást igénylő fontosabb részelemeit tartalmazza, amely szolgáltatásokat a Kifizető Ügynök saját döntése alapján a 4.1.6. pontban meghatározottak szerint az egyes szolgáltatási részelemek vonatkozásában külön díj ellenében végez, vagy bármely díj összefoglaló jelleggel is tartalmazhatja a 3.1.1. (C) és (D) pontjaiban foglalt bármely szolgáltatási részelemmel kapcsolatos díjat. A Kifizető Ügynök jogosult a Kibocsátót írásban értesíteni az egyes a 4.1.6. pontban meghatározott díj(ak)nak a tényleges alkalmazásáról, az alkalmazás pontos időtartamának az értesítésben történő megjelölésével, vagy több szolgáltatás díját összefoglaló díj alkalmazásáról. A 4.1.6. pontban meghatározott díj(ak) alkalmazásáról szóló értesítésben a Kifizető Ügynök megindokolhatja a díj(ak) alkalmazását. Az adott mindenkori díj „Kamatfizetési Napokon” esedékes, azt a Kibocsátó legkésőbb az esedékesség időpontjáig fizeti meg. A Kifizető Ügynök jogosult az adott mindenkori díjat a Kibocsátónak Kifizető Ügynökkel szemben fennálló bármely követelése terhére részben vagy egészben beszámítani.

Kibocsátó kötelezi magát arra, hogy az általa aláírásával egyetértőleg elfogadott Kifizető Ügynöki értesítés alapján, az abban meghatározott időtartam alatt megfizeti a mindenkori értesítésben meghatározott díj(ak)at.


2. A felek a 3.2. Forgalmazó jogai pontot egy 3.2.3. számú, Ellenőrzési jog című ponttal egészítik ki:

„3.2.3. Kibocsátó tudomásul veszi, hogy a Forgalmazónak jogában áll, Kibocsátó vagyoni, gazdasági, jogi helyzetét, Kibocsátó jelen szerződésben és az Információs Összeállításban vállalt kötelezettségeinek teljesítését, nyilatkozatainak valódiságát Kibocsátó gazdasági tevékenységének zavarása nélkül, az általa szükségesnek tartott mértékben bármikor ellenőrizni, különösen a kibocsátásból származó bevétel felhasználása érdekében.”

3. A 4.1.6. pont ezen módosítás aláírása előtt hatályos rendelkezése 1. számozást kap.

4. Felek a 4.1.6. pontot az alábbi 2. és 3. számozású pontokkal egészítik ki:

„4.1.6.

2. Abban az esetben, ha Kibocsátásra kerül sor, és a Kifizető Ügynök döntése alapján nem a 4.1.6.1. pontban meghatározott díj foglalja magában a Bszt. 5. § (1) f) pontja szerinti komplex szolgáltatás ellenértékét, úgy a Kifizető Ügynököt átalányjellegű, a szolgáltatások folyamatos teljesítéséért járó díjazás illetheti meg a 3.1.1. (C) és 3.1.1.(D) pontban meghatározott szolgáltatások teljesítése ellenében.

3. A 4.1.6.2. pontban meghatározott díjazási lehetőség Kifizető Ügynök általi alkalmazása esetén az adott mindenkori átalánydíj mértéke 0-1,5% közötti díjmérték a mindenkori Kifizető Ügynöki értesítésben megjelölt mindenkori időszakban fennálló kötvényállomány össznévértékére vetítve. Az átalánydíj fizetésére vonatkozó kötelezettség a Kifizető Ügynök adott mindenkori 3.1.1. C) pontja szerinti értesítése alapján lép hatályba és a Kifizető Ügynök értesítésében megjelölt mindenkori időszakra vonatkozóan marad hatályban. Az átalánydíj adott mindenkori időszakra vonatkozó mértékét az adott mindenkori értesítés tartalmazza.

5. A felek a 4.1. pontot egy 7. számú, Pénzügyi dokumentumok ponttal egészítik ki:

„4.1.7. Kibocsátó kötelezi magát arra, hogy a jelen szerződés hatálya alatt éves költségvetését minden év március 31-ig, éves beszámolóját a Képviselő Testület/Közgyűlés jóváhagyását követő 15 napon belül, de legkésőbb június 30-ig, negyedéves pénzforgalmi jelentését, valamint negyedéves időközi jelentését a tárgyi negyedévet követő hónap 20-ig a Bank részére megküldi.”

6. A 4.1.7. pontot a felek 4.1.8-ra számozzák át.

7. A felek megállapodnak, hogy a Kifizető Ügynök jogosult a fentiek szerinti díjat 2009. április 1-től 2010. március 31-ig alkalmazni.

8. A Szerződés egyéb, ezen kiegészítéssel nem érintett rendelkezései változatlanul hatályban maradnak.

9. Jelen kiegészítés az aláírás napján lép hatályba.

10. Jelen 3 gépelt oldalból álló kiegészítést a felek elolvasás és értelmezés után, mint akaratukkal mindenben egyezőt, jóváhagyólag írták alá.

Kecskemét, 2009. …

 


………………………………………                .. ……………………………………
Kibocsátó                                                    Bank



 

« Vissza
Vissza a főmenübe