209/2009. (VI. 30.) önkormányzati határozat
Tárgy: a banki, befektetési tanácsadó megbízásáról


209/2009. (VI.30.) számú önkormányzati határozat
a banki, befektetési tanácsadó megbízásáról

Kisújszállás Város Képviselő-testülete megtárgyalta a banki, befektetési tanácsadó megbízására érkezett ajánlatok értékelését és

1. utasítja a polgármestert, hogy az önkormányzati beszerzések szabályozásáról szóló 1/2008. (I.30.) önkormányzati rendeletben meghatározott átruházott hatáskörében eljárva a BUDAPEST PRIV-INVEST Kft. ajánlatát fogadja el a határozat mellékletét képező szerződés szerint.

2. A feladat ellátásáért járó havi 175.000,- Ft + ÁFA alapdíjat a 2009. évi költségvetés 8. cím 3. alcím 4. sz. Önkormányzati egyéb feladatok szakfeladat dologi kiadásai terhére, a 2010. 05.31.-ig járó díjazást a 2010. évi költségvetés terhére biztosítja. A realizált többlethozam után járó prémium kifizetésének fedezete a kötvénykibocsátás befektetéséből származó kamatbevétel.

3. Felhatalmazza a polgármestert, hogy a BUDAPEST PRIV-INVEST Kft. társasággal a megbízási szerződést kösse meg.


Felelős: Kecze István polgármester
Határidő: 2009. július 15.

Erről értesül:
1. Kecze István polgármester
2. Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző
3. Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztály
4. BUDAPEST PRIV-INVEST Kft

 A 209 /2009. (VI.30.) számú önkormányzati határozat melléklete


MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS

amely létrejött

egyrészről a Kisújszállás Város Önkormányzat (székhelye: 5310 Kisújszállás, Szabadság tér 1.; törzsszám: 408714 ; statisztikai számjel: 15408710 8411 321 16; adószám: 15408710-2-16; képviseletében eljár: Kecze István polgármester) mint megbízó (továbbiakban mint: „Megbízó”),


másrészről a BUDAPEST PRIV-INVEST Gazdasági Tanácsadó Kft. (székhelye: 1055 Budapest, Báthory u. 3. III/17. .; Cg.: 01-09-693356; adószáma: 12577954-2-41; nevében és képviseletében eljár: Csapó Ágnes ügyvezető) mint megbízott (továbbiakban mint: „Megbízott”)

között az alulírott helyen és időben a következő feltételekkel:


1. Megbízó megbízza Megbízottat a jelen szerződés 1.1 pontjában részletezett feladatok Megbízó érdekeinek megfelelő teljesítésével. Megbízott a megbízást jelen szerződés aláírásával elfogadja.


1.1 A jelen szerződés alapján a Megbízott vállalja, hogy a Megbízó által kibocsátott „Élhetőbb Kisújszállásért ”elnevezésű kötvénnyel kapcsolatosan az alábbi tevékenységeket végzi a Megbízó részére.

1.1.1.
o A kockázatkezelés és likvid pénzeszköz kezelés szabályzat módosításának előkészítése.

o Monitoring a kötvénykibocsátást követően, a kötvény visszavásárlásának időszakában, különös tekintettel a kamat- és árfolyamváltozások figyelemmel kísérésére. A Megbízó rendszeres – negyedévente történő – írásbeli és szóbeli tájékoztatása a pénz- és tőkepiaci folyamatok alakulásáról.

o Megbízó felhatalmazásával folyamatos kapcsolat fenntartása a bank Treasury szolgáltatást nyújtó osztályával, javaslattétel, illetve felhatalmazás esetén üzletkötés kezdeményezése kockázatkezelési céllal, az árfolyam- és kamatváltozásokban rejlő veszélyek, és negatív hatásuk minimalizálása érdekében.

o Megbízó felhatalmazásával folyamatos kapcsolat fenntartása a kötvényadósságot kezelő pénzintézet munkatársaival, rendszeres – negyedévente történő – írásbeli és szóbeli tájékoztatása Megbízónak a pénz- és tőkepiaci folyamatok alakulásáról, különös tekintettel annak a kötvényadósságra várhatóan gyakorolt hatására.

o Megbízó döntést hozó testületének a fentiek tárgyában készülő előterjesztéséhez szakértői anyag készítése.

o Igény esetén részvétel Megbízó szakértői bizottsága, valamint a Képviselő-testület fentiek tárgyában tartott ülésein.

o Teljes körű banki tanácsadás ellátása.

1.1.2.

o Megbízó felhatalmazásával folyamatos kapcsolat fenntartása a pénzintézet(ek) Treasury szolgáltatást nyújtó osztályá(i)val, javaslattétel, illetve felhatalmazás esetén üzletkötés kezdeményezése az árfolyam- és kamatváltozásokban rejlő nyereség realizálási lehetőségek kihasználása céljából.

o Részvétel az átmenetileg fel nem használt összeg befektetési portfoliójának kialakításában, a lehetséges befektetési instrumentumok kiválasztásában.

o Monitoring a befektetés teljes időszaka alatt, szükség esetén javaslattétel a befektetés szerkezetének változtatására, különös tekintettel a portfolió összegének ütemezett csökkentésére.

o Megbízó felhatalmazásával folyamatos kapcsolat fenntartása a befektetéseket kezelő pénzintézet(ek) munkatársaival, rendszeres – negyedévente történő – írásbeli és szóbeli tájékoztatása Megbízónak a pénz- és tőkepiaci folyamatok alakulásáról, különös tekintettel annak a portfolió teljesítményére várhatóan gyakorolt hatására.

o Megbízó döntést hozó testületének a fentiek tárgyában készülő előterjesztéséhez szakértői anyag készítése.

o Igény esetén részvétel Megbízó szakértői bizottsága, valamint a Képviselő-testület fentiek tárgyában tartott ülésein.

 

2. Megbízott kijelenti, hogy gazdasági tanácsadásra jogosult gazdálkodó szervezet.

3. Megbízó kijelenti, hogy ismeri Megbízott főbb szolgáltatásait.

4. Megbízott tevékenységét saját eszközeivel, előre egyeztetett időbeosztás szerint köteles ellátni.

5. Megbízott a feladatát a szakmai előírásoknak és szokásoknak megfelelően, hatékonyan, a Megbízó érdekeinek szem előtt tartásával, kellő gondossággal, teljes felelősséggel köteles elvégezni a jelen megállapodásban és a Likvid pénzeszköz- és kockázatkezelési szabályzat rendelkezései szerint.

6. Megbízott köteles a tudomására jutott adatokat, információkat üzleti titokként kezelni. E kötelezettségének megszegéséből eredő minden kárért teljes polgári és büntetőjogi felelősséggel tartozik.

7. Megbízottat a jelen szerződés 1.1.1. pontjában részletezett szaktanácsadási feladatainak ellátásáért alapdíj (átalány díj) illeti meg, amelyet Megbízó negyedévente utólag, számla ellenében fizet Megbízottnak. A megbízási alapdíj összegét Felek havi 175.000,- Ft + ÁFA, azaz egyszázhetven-ötezer forint + ÁFA összegben állapítják meg. Az alapdíj megfizetése számla ellenében havonta utólag, a számla kiállításától számított 8 banki napon belül Megbízott Raiffeisen Banknál vezetett 12010628-00112327-00100001 sz. bankszámlájára történő utalással egy összegben esedékes.

8. Megbízottat a jelen szerződés 1.1.2. pontjában részletezett feladatainak ellátásáért az alapdíjon felül prémium illeti meg. A prémium vetítési alapja a kötvényforrás fel nem használt összege után az alaphozamon felül forintban realizált többlethozam.


Hozam: A befektetés értékének forintban kimutatott pozitív változása az adott időszak alatt. A devizában jóváírt hozam a jóváírás napján érvényes MNB árfolyamon kerül átszámításra.

Alaphozam: a befektetett összegnek a Magyar Nemzeti Bank által közzétett mindenkori jegybanki alapkamattal számított összege. A devizában jóváírt alaphozam a jóváírás napján érvényes MNB árfolyamon kerül átszámításra.

(napi alaphozam= befektetett összeg * az MNB által közzétett mindenkori jegybanki alapkamat /365)

Többlethozam: az alaphozamon felül realizált hozam forintban (a ténylegesen forintban jóváírt bevétel és a devizában jóváírt, a jóváírás napján érvényes MNB árfolyammal forintra átszámított bevétel és az alaphozam különbsége)


A prémium összege:

Az alaphozamhoz képest elért többlethozam:

100-110%-ig terjedő részének 5%-a
111-120%-ig terjedő részének 15%-a
121 % feletti részének 25%-a


Amennyiben az elszámolási időszakban -a fenti számításokkal - az önkormányzatnak vesztesége keletkezik, a veszteség összegét a következő időszakok prémium összegéből mindaddig levonásba kell helyezni, amíg annak összege teljes egészében le nem íródik.


A prémium elszámolására évente négy alkalommal, minden negyedév végén, a hónap utolsó munkanapján kerül sor, utólag számla ellenében, 8 napos fizetési határidővel.


9. Megbízó a jelen szerződés keretén belül az 1.1.1. és az 1.1.2. pontban részletezett szaktanácsadási feladatokon túlmutató megbízásokra Megbízottal külön megállapodást köt.

10. Felek az egymás közötti kapcsolattartást az alábbiak szerint rögzítik:

Kapcsolattartó személy a Megbízó részéről: Bögös Katalin pénzügyi
osztályvezető

Kapcsolattartó személy a Megbízott részéről Csapó Ágnes ügyvezető

11. A Megbízó részéről a teljesítés igazolására jogosult:
Kecze István polgármester vagy dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

12. E megbízási szerződés a szerződés aláírásának napján lép hatályba azzal, hogy szerződő Felek elismerik a 2009. május 31. napjától a jelen szerződés aláírásáig terjedő időszak alatti teljesítést is.
A Felek jelen szerződést egy éves határozott időtartamra kötik – mely időtartam 2010. május 31. napján ér véget. A felek e megállapodást bármikor felmondhatják 30 napos határidővel. A szerződés megszűnése esetén a felek egymással elszámolnak.

13. E szerződés által nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv megbízásra vonatkozó rendelkezései az irányadók.

14. Felek ezen szerződésből eredő vitáikat elsődlegesen békés egyeztetés útján kívánják rendezni, ennek eredménytelensége esetére jogvitás kérdéseik rendezésére kikötik a Karcagi Bíróság kizárólagos illetékességét.


Felek ezen szerződést elolvasás, megértés és egységes értelmezés után, mint tényleges akaratukkal mindenben megegyezőt – a szerződés minden oldalán – jóváhagyólag aláírták és aláírásukkal elismerik, hogy a szerződés egy-egy példányát átvették.

 

Kelt: Kisújszállás, 2009. ……………………………..

 


__________________________
Kecze István
polgármester
Megbízó nevében és képviseletében __________________________
Csapó Ágnes
ügyvezető
Megbízott nevében és képviseletében

 


 

« Vissza
Vissza a főmenübe