218/2009. (VI. 30.) önkormányzati határozat
Tárgy: a fürdőgyógyászati ellátás biztosításáról szóló megállapodás megkötéséről az önkormányzat és a Kisújszállási Vízmű Kft. között

218/2009. (VI.30.) számú önkormányzati határozat
a fürdőgyógyászati ellátás biztosításáról szóló megállapodás megkötéséről az önkormányzat és a Kisújszállási Vízmű Kft. között

1./ Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete mint egészségügyi közszolgáltatásért felelős szerv az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 152.§ (3) bekezdése alapján a fürdőgyógyászati ellátás (Szakmakódok és megnevezésük: 5712 gyógymasszázs, 5703 hidroterápia, 5706 balneoterápia) önként vállalt feladat ellátására az 1. számú melléklet szerinti megállapodást köti a Kisújszállási Vízmű Kft.-vel.
A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a mellékelt megállapodás aláírására, és a mellékletekkel, függelékekkel történő későbbi kiegészítés aláírására.

Határidő: 2009. július 31.
Felelős: Kecze István polgármester

2./ Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy az Erzsébet gyógyvizű Strandfürdő és az ahhoz kapcsolódó vagyon üzemeltetéséről és használatba adásáról szóló, többször módosított 2808/2005. számú megállapodást módosítsa a fürdőgyógyászati ellátás megszervezéséről szóló 109/2009. (IV. 28.) számú határozat szerint megvalósult beruházás tényadatai alapján. Továbbá a képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a 2808/2005. számú megállapodás e határozat szerinti módosításának aláírására.

Határidő: 2009. július 31.
Felelős: Kecze István polgármester


Erről értesül:
1. Kecze István polgármester
2. Zsótér László ügyvezető igazgató
3. Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya
4. Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési Osztálya
5. Polgármesteri Hivatal Építési és Városüzemeltetési Osztálya
6. Polgármesteri Hivatal Intézményi Osztálya
7. Kisújszállási Vízmű Kft.


Iktatószám:
218/2009. (VI. 30.) számú önkormányzati határozat mellékelte


M E G Á L L A P O D Á S

mely létrejött egyrészről Kisújszállás Város Önkormányzata (képviselője: Kecze István polgármester) mint működtető, (továbbiakban: Önkormányzat), másrészről a Kisújszállási Vízmű Kft. (Kisújszállás, Vásár út , képviselője Zsótér László ügyvezető), mint szolgáltató (továbbiakban: Szolgáltató) között az alábbi feltételekkel:

1./ Az Önkormányzat a fürdőgyógyászati ellátás megszervezéséről szóló 109/2009. (IV. 28.) számú határozatában döntött a fürdőgyógyászat megszervezéséről.
Szakmakódok és megnevezésük: 5712 gyógymasszázs, 5703 hidroterápia, 5706 balneoterápia.
A Szolgáltató egészségbiztosítási alapból finanszírozott szolgáltatásai: 01 gyógyvizes gyógymedence, 02 gyógyvizes kádfürdő, 03 iszappakolás, 05 szénsavas fürdő, 06 orvosi gyógymasszázs, 07 víz alatti vízsugármasszázs, 08 víz alatti csoportos gyógytorna.

2./ Az Önkormányzat a fürdőgyógyászat önként vállalt egészségügyi ellátási kötelezettsége teljesítésének határozatlan időre történő ellátására megállapodik a Szolgáltatóval.
Az Önkormányzat a Szolgáltató közvetlen társadalombiztosítási finanszírozásához hozzájárul.
Az e szerződés szerinti teljesítési kötelezettség a társadalombiztosítási finanszírozási szerződés érvényességének napján kezdődik.
A Szolgáltató e szerződés szerinti területi ellátási kötelezettsége: ……….. közigazgatási területe.

3./ A Szolgáltató vállalja, hogy a fürdőgyógyászati egészségügyi ellátást – a vonatkozó jogszabályok alapján, valamint az egészségügyi szakmai szabályokban előírt szakmai színvonalon és a finanszírozásra vonatkozó jogszabályok alapján - folyamatosan végzi.
A szolgáltatás ellátásához szükséges működési engedélyt Szolgáltató az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattól megkéri.

4./ Az Önkormányzat a Szolgáltatónak az 1. számú melléklet szerinti a feladatellátáshoz szükséges ingatlant a Szolgáltató és Önkormányzat közötti Erzsébet gyógyvizű Strandfürdő és az ahhoz kapcsolódó vagyon üzemeltetéséről és használatba adásáról szóló, többször módosított 2808/2005. számú megállapodás alapján Önkormányzat biztosítja.
Az Önkormányzat a Szolgáltató részére az egészségügyi feladatellátás céljára az 1. számú melléklet szerinti eszközöket biztosítja, amelyek használatáért Szolgáltató 2009-ben nettó 76.000.- Ft + áfa eszközhasználati díjat fizet. Az 1. számú melléklet szerinti eszközök után 2010. január 1-jétől az Önkormányzat az eszközhasználati díj mértékét minden évben felülvizsgálja és arról a Szolgáltató működésének szabályozásáról szóló határozatban dönt. Az eszközhasználati díj adott évre vonatkozó mértéke és összege e megállapodás 3. számú mellékletét képezi.
(A szerződésnek részét nem képező megjegyzés: Az 1. számú melléklet a tárgyi feltételek átadásáról szól, amelyet a Felek 2009. július hónapban készítenek el és írnak alá.)
A használatba adott helyiségek karbantartásáról, felújításáról, üzemeltetéséről a Szolgáltató a jó gazda gondosságával gondosodik.
Szolgáltató köteles az 1. számú melléklet szerint átvett eszközöket, épülettartozékokat üzemeltetni, karbantartani, pótolni a jó gazda gondosságával, a mindenkor hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően. Köteles gondoskodni a tevékenysége során keletkező hulladék elszállításáról. A fürdőgyógyászati ellátás során egészségügyi veszélyes hulladék nem keletkezik.

5./ Szolgáltató a térítésmentesen átadott helyiségekben csak az e mellékletben meghatározott egészségügyi szolgáltatás ellátásához kapott működési engedélyben meghatározott egészségügyi szolgáltatást – és az ehhez kapcsolódó fürdő szolgáltatást (például: téli öltöző, szauna, wellness szolgáltatások, kereskedelmi tevékenység) végezheti, ettől eltérni csak az Önkormányzat egészségügyi feladatokat ellátó szervének egyetértésével lehet. A kizárólag egészségügyi célra szolgáló helyiségekben kizárólag egészségügyi szolgáltatás, illetve wellness masszázs végezhető.

6./ Szolgáltató a rendelés időkeretét a mindenkor hatályos jogszabályok és a társadalombiztosításai finanszírozó szervezettel kötött finanszírozási szerződés szerint biztosítja. (A rendelési időt a 2. sz. függelék tartalmazza.)
A fürdőgyógyászati ellátás folyamatosságának biztosítása a Szolgáltató feladata.

7./ Szerződő felek a megállapodást indoklással 90 napos felmondási idővel felmondhatják.

8./ Az Önkormányzat azonnali hatállyal felmondhatja a szerződést, ha a Szolgáltató működési engedélyét visszavonták, vagy ha a rendelés folyamatosságát nem biztosítja.

9./ A szerződés megszűnése esetén Szolgáltató köteles az 1. számú melléklet szerint átadott– az átadáskori állapotnak megfelelően – eszközöket átadni. Mivel a szerződés tárgyát képező szakellátás utófinanszírozott, ezért a Szolgáltató által teljesített szolgáltatás után járó összeg a Szolgáltatót illeti meg.
A Szolgáltató köteles átadni az Önkormányzat által megjelölt szervezetnek az egészségügyi szolgáltatások teljesítéséhez szükséges egészségügyi adatokat, és köteles betartani ezen adatokra és kezelésükre vonatkozó rendelkezéseket.

10./ A megállapodást a szerződő felek csak közös megegyezéssel módosíthatják.

11./ A Szolgáltató e szerződés szerinti tevékenységéről minden évben beszámol a képviselő-testületnek a 2808/2005. számú megállapodás 4. pontjában rögzített üzemeltetésre átadott pénzösszeg elszámolásával és az üzemeltetési beszámoló benyújtásával együtt. (E szerződés megkötésekor ez a dátum minden év december 31.)

12./ Szerződő felek megállapodnak abban, hogy a közöttük felmerült vitákat, illetve a megállapodásban nem rendezett kérdéseket elsősorban egymás között megállapodással rendezik, ennek hiányában Karcag Városi Bíróság illetékességét kötik ki.

13./ Szerződő felek megállapodnak abban, hogy e megállapodás érvényességének feltétele, hogy a Szolgáltató a működési engedélyt megkapja.

14./ Jelen szerződést a felek elolvasás és értelmezés után mind akaratukkal mindenben egyezőt helybenhagyólag aláírják.


Kisújszállás, 2009. …………………

 

 

………………………………….. ………………………………………
Szolgáltató Önkormányzat

 

 

 



 

 

« Vissza
Vissza a főmenübe