247/2009. (VIII. 28.) önkormányzati határozat
Tárgy: a bel- (Koronakert) és külterületi termőföldek megvásárlására vonatkozó koncepcióról

247/2009. (VIII.28.) számú önkormányzati határozat
a bel- (Koronakert) és külterületi termőföldek megvásárlására vonatkozó koncepcióról

Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete úgy dönt, hogy bel- és külterületen az alábbi céllal és szempontok szerint kíván termőföldet vásárolni.


I. Városfejlesztési céllal:

Az Integrált Városfejlesztési Stratégiában a városfejlesztés gócpontjaiként megjelölt, kiemelkedő fejlesztési célterületekként elfogadott városrészekből, melyek elhelyezkedését a koncepció 1. számú mellékletét képező térképszelvény szemléltet, a következő területeket emeli ki.

1./ A képviselő-testület a későbbi profit reményében az alábbi városfejlesztési akcióterületeket jelöli ki termőföld vásárlás célpontjaiként

a./ É-i iparnegyed (az e célra kijelölt területet és az ott tervezett fejlesztési elképzeléseket a határozat 2. sz. melléklete szemlélteti.)
b./ a Ny-i városrészen a tervek szerint – új közlekedési csomópont (körforgalom) – kialakaításához igazodva – a leendő új kereskedelmi és idegenforgalmi hasznosítású területek (az e célra kijelölt területet és az ott tervezett fejlesztési elképzeléseket a határozat 3. sz. melléklete szemlélteti.)
c./ a D-i városrészre tervezett, „Lovas-liget turisztikai központ” környezete, illetve az itt kialakítandó D-i iparnegyed I. ütem területe (az e célra kijelölt területet és az ott tervezett fejlesztési elképzeléseket a határozat 4. és 5.. sz. melléklete szemlélteti.)

d./ a 4-es számú főút Kisújszállást elkerülő szakaszának a 4-es számú főúthoz csatlakozó két végpontjának környezete


2./ A jövőben közösségi célokra hasznosítható területeket kíván megvásárolni az alábbi helyszíneken:

a./ Koronakert, sportcsarnok céljára kijelölt területe
b./ Horgásztó fogadórészéhez tervezett park területe
 

II. Befektetési céllal:

Befektetési céllal, a termőföld elhelyezkedésétől függetlenül, megvizsgálja az önkormányzat valamennyi 2 ha-nál nagyobb területű, legalább 30 AK/ha minőségű termőföld megvásárlást, melyet a tulajdonosa értékesítésre meghirdetett.
 

III. A koncepció megvalósítása

1. Felkéri a Polgármesteri Hivatalt, hogy folyamatosan kísérje figyelemmel a városban működő hirdetési felületeket (hirdetőtáblák, reklám újságok), valamint a Polgármesteri Hivatal hirdetőtáblájára kifüggesztett, értékesítésre kerülő termőföldeket, s amennyiben lehetőség nyílik rá az önkormányzat elővásárlási jogának érvényesítése érdekében, valamint a koncepció II. fejezetében megjelölt adottságokkal rendelkező termőföldek tulajdonjogának megszerzése érdekében készítsen előterjesztést.
 

2. Felkéri az általa a Birtokhasznosítási bizottságba delegált tagot, hogy folyamatos tájékoztatást adjon a földforgalomról.


Felelős: a mindenkori polgármester
Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző
Határidő: a feladat ellátása esetén folyamatos
a tájékoztatás esetén félévenként

Erről értesül:
1. Kecze István polgármester
2. Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző
3. Polgármesteri Hivatal Építési és Városüzemeltetési Osztály (2 példányban)

 

« Vissza
Vissza a főmenübe