340/2009. (XI. 26.) önkormányzati határozat
Tárgy: az Arany János Általános Iskolában elrendelt létszámcsökkentésről

340/2009. (XI.26.) számú önkormányzati határozat
az Arany János Általános Iskolában elrendelt létszámcsökkentésről

1) Kisújszállás Város Önkormányzata a feladatellátás racionalizálása érdekében az Arany János Általános Iskolában 2010.január 01. napjától 1,00 fő létszámcsökkentést rendel el. A létszámcsökkentéssel a feladat változatlan színvonalú ellátása biztosított.

2) Az önkormányzat az Arany János Általános Iskolában 1 fő intézményüzemeltetési álláshelyet szüntet meg.

Az önkormányzat a 2010. évi költségvetésében 2010 évre az Arany János Általános Iskolában 10,00 fő intézményüzemeltetési álláshelyet határoz meg, így az intézmény összes álláshelyeinek száma 50 főről 49 főre csökken.

3) Az önkormányzat utasítja az Arany János Általános Iskola intézmény vezetőjét, hogy a foglalkoztatási jogviszony megszüntetésével kapcsolatos munkáltatói intézkedéseket tegye meg, és tájékoztassa erről a Polgármesteri Hivatalt, az ezen határozat 4.) pontjában szereplő pályázat benyújtása érdekében.
Felelős: Nagy Lajos intézményvezető
Határidő 2009. december 10.

4) Az önkormányzat az elrendelt létszámcsökkentés miatti végkielégítési, illetve a felmentési igény ismeretében pályázatot nyújt be a Magyar Államkincstárhoz, a helyi szervezési intézkedésekhez kapcsolódó többletkiadások fedezetének támogatása érdekében.
Felelős: Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző
Határidő: 2010. április 01.

5) Az önkormányzat nyilatkozik arról, hogy
• a költségvetési szerveinél a meglévő üres álláshelyeken, az előreláthatólag megüresedett álláshelyeken, vagy a tervezett új álláshelyeken, illetve szervezeti változás, feladatátadás következtében az önkormányzat fenntartói körén kívüli munkáltatónál, az érintett munkavállaló – munkaviszonyban töltött ideje folyamatosságának megszakítása nélkül- foglalkoztatására nincs lehetőség,
• a megszüntetett álláshelyet legalább 5 évig nem állítja vissza, kivéve ha – önkormányzati rendeleten kívüli – jogszabályból adódó többletfeladatok ezt indokolttá teszik,
• abban az esetben ha a létszámcsökkentéssel érintett bármely foglalkoztatott a munkavégzési kötelezettség alóli mentesítés ideje alatt bármely költségvetési szervvel vagy költségvetési szerv legalább többségi befolyása alatt álló bármely gazdálkodó szervezettel teljes vagy részmunkaidős jogviszonyt létesít / a foglalkoztatott ezt a tényt korábbi munkáltatójának haladéktalanul köteles írásban bejelenteni/ az e foglalkoztatottak után jóváhagyott támogatás azon részéről haladéktalanul lemond, amellyel összefüggésben nem keletkezik tényleges kifizetési kötelezettsége.

Erről értesül:
1) Kecze István polgármester
2) Magyar Államkincstár Észak- alföldi Regionális Igazgatósága
3) Nagy Lajos intézményvezető
4) Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya
5) Polgármesteri Hivatal Szervezési Osztálya
 

« Vissza
Vissza a főmenübe