343/2009. (XI. 26.) önkormányzati határozat
Tárgy: az Illéssy Sándor Szakközép- és Szakiskolában elrendelt létszámcsökkentésről

343/2009. (XI.26.) számú önkormányzati határozat
az Illéssy Sándor Szakközép- és Szakiskolában elrendelt létszámcsökkentésről

1) Kisújszállás Város Önkormányzata a feladatellátás racionalizálása érdekében az Illéssy Sándor Szakközép- és Szakiskolában 2010.január 01. napjától 1,0 fő létszámcsökkentést rendel el. A létszámcsökkentéssel a feladat változatlan színvonalú ellátása biztosított.

2) Az önkormányzat az Illéssy Sándor Szakközép- és Szakiskolában 1,0 fő intézményüzemeltetési álláshelyet szüntet meg.

Az önkormányzat a 2010. évi költségvetésében 2010 évre az Illéssy Sándor Szakközép- és Szakiskolában 9,00 fő intézményüzemeltetési álláshelyet határoz meg, így az intézmény összes álláshelyeinek száma 45 főről 44 főre csökken.

3) Az önkormányzat utasítja a Illéssy Sándor Szakközép- és Szakiskola intézmény vezetőjét, hogy a foglalkoztatási jogviszony megszüntetésével kapcsolatos munkáltatói intézkedéseket tegye meg, és tájékoztassa erről a Polgármesteri Hivatalt, az ezen határozat 4.) pontjában szereplő pályázat benyújtása érdekében.
Felelős: Toldi Attila intézményvezető
Határidő 2009. december 10.

4) Az önkormányzat az elrendelt létszámcsökkentés miatti végkielégítési, illetve a felmentési igény ismeretében pályázatot nyújt be a Magyar Államkincstárhoz, a helyi szervezési intézkedésekhez kapcsolódó többletkiadások fedezetének támogatása érdekében.
Felelős: Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző
Határidő: 2010. április 01.

5) Az önkormányzat nyilatkozik arról, hogy
• a költségvetési szerveinél a meglévő üres álláshelyeken, az előreláthatólag megüresedett álláshelyeken, vagy a tervezett új álláshelyeken, illetve szervezeti változás, feladatátadás következtében az önkormányzat fenntartói körén kívüli munkáltatónál, az érintett munkavállaló – munkaviszonyban töltött ideje folyamatosságának megszakítása nélkül- foglalkoztatására nincs lehetőség,
• a megszüntetett álláshelyet legalább 5 évig nem állítja vissza, kivéve ha – önkormányzati rendeleten kívüli – jogszabályból adódó többletfeladatok ezt indokolttá teszik,
• abban az esetben ha a létszámcsökkentéssel érintett bármely foglalkoztatott a munkavégzési kötelezettség alóli mentesítés ideje alatt bármely költségvetési szervvel vagy költségvetési szerv legalább többségi befolyása alatt álló bármely gazdálkodó szervezettel teljes vagy részmunkaidős jogviszonyt létesít / a foglalkoztatott ezt a tényt korábbi munkáltatójának haladéktalanul köteles írásban bejelenteni/ az e foglalkoztatottak után jóváhagyott támogatás azon részéről haladéktalanul lemond, amellyel összefüggésben nem keletkezik tényleges kifizetési kötelezettsége.

Erről értesül:
1. Kecze István polgármester
2. Magyar Államkincstár Észak- alföldi Regionális Igazgatósága
3. Toldi Attila intézményvezető
4. Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya
5. Polgármesteri Hivatal Szervezési Osztálya
 

« Vissza
Vissza a főmenübe