368/2009. (XII. 22.) önkormányzati határozat
Tárgy: a kisújszállási 4117 hrsz-ú kivett temető megnevezésű és a kisújszállási 4118 hrsz-ú kivett beépítetlen terület megnevezésű ingatlanok önkormányzati tulajdonba kerülésének felkutatásáról,

368/2009. (XII.22.) számú önkormányzati határozat
a kisújszállási 4117 hrsz-ú kivett temető megnevezésű és a kisújszállási 4118 hrsz-ú kivett beépítetlen terület megnevezésű ingatlanok önkormányzati tulajdonba kerülésének felkutatásáról, valamint a köztemető fenntartással kapcsolatos feladatok ellátására vonatkozó megállapodás felülvizsgálatáról

 

1. Kisújszállás Város Önkormányzata tulajdonát képezi:
• a kisújszállási 4117 hrsz-ú kivett temető megnevezésű 1 ha 6612 m2 nagyságú,
• a kisújszállási 4118 hrsz-ú kivett beépítetlen terület megnevezésű 7745 m2 nagyságú terület.


A fenti területek 1895. óta a Magyar Állam tulajdonában és a Városi Tanács kezelésében voltak.
Kisújszállás Város Önkormányzata részére a területek tulajdonba adása 1992. évben megtörtént, eddigi üzemeltetését és fenntartását Kisújszállási Református Egyházközség végezte és azzal, mint sajátjával rendelkezett.


2. A Kisújszállási Református Egyházközség (továbbiakban: Egyházközség) és Kisújszállás Város Önkormányzata (továbbiakban: Önkormányzat) a köztemető fenntartással kapcsolatos feladatok ellátására megállapodást (továbbiakban: megállapodás) kötött.


A megállapodás megkötésekor a felek rögzítették, hogy a déli temetőben található ravatalozó épülete – mely az ingatlan nyilvántartásban nincs külön helyrajzi számon feltüntetve - az Önkormányzat tulajdona.


A korabeli iratok és visszaemlékezések alapján megállapítható, hogy 1961-ben az önkormányzat jogelődje felújította és használatba vette azt, az önkormányzati tulajdonjog vélelmezése ezen alapult.
Az Egyházközség véleménye szerint a ravatalozó az Egyházközség tulajdona.

A képviselő-testület ezen ingatlanokkal kapcsolatos további döntés előkészítése érdekében kéri a Lelkészelnöki Hivatalt az ingatlannal kapcsolatos levéltári adatok felkutatásával.

A képviselő-testület kéri a Polgármesteri Hivatalt, hogy - a keleti temetőben található önkormányzati tulajdonú ingatlan hasznosításával kapcsolatos döntéssel egyidejűleg - az Egyházközség ravatalozóra vonatkozó észrevétele alapján, illetve ezzel együtt a megállapodás egyéb pontjainak módosítása miatt a megállapodás felülvizsgálatát végezze el, és a szükséges megállapodás módosítást készítse elő.
Felelős: Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző
Határidő: 2010. február 28.

 

Erről értesül:
1.) Kecze István polgármester
2.) Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző
3.) Polgármesteri Hivatal Építési és Városüzemeltetési Osztálya

 

« Vissza
Vissza a főmenübe