376/2010. (XII. 21.) önkormányzati határozat
Tárgy: Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző felmentéséről

376/2010. (XII.21.) számú önkormányzati határozat
Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző felmentéséről
 
 
1.                  Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete úgy dönt, hogy Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző Kisújszállás Város Önkormányzata munkáltatónál fennálló közszolgálati jogviszonyát – a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény (továbbiakban: Ktv.) 17. § (1) bekezdés d) pontja és a (2) bekezdés f) pontja alapján – felmentéssel megszünteti.
 
2.                  A közszolgálati jogviszony megszüntetésének időpontja 2011. augusztus 31.
A képviselő-testület Dr. Kittlinger Ilona illetményét, egyéb járandóságait ezzel az időponttal megszünteti.
 
3.                  A felmentés időtartama 8 hónap, a felmentési idő kezdete 2011. január 1., a felmentési idő vége 2011. augusztus 31.
A képviselő-testület Dr. Kittlinger Ilonát a munkavégzés alól 2011. május 1. napjától 2011. augusztus 31. napjáig mentesíti, mely időszakra átlagkereset illeti meg.
 
4.                  A képviselő-testület megállapítja, hogy Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző a Ktv. 49/E. §-a alapján 40. évközszolgálati jogviszony után járó jubileumi jutalomra jogosult, mely öt havi illetményének megfelelő összeg.
 
5.                  Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző 2010. december 21. napjáig ki nem adott szabadsága 125 nap, a felmentési időre járó szabadsága 25 nap, amely összesen 150 nap
Amennyiben a szabadság a felmentési idő munkavégzési kötelezettséggel járó részében nem kerül kiadásra, úgy a polgármester intézkedjen a szabadság pénzbeli megváltásáról.
 
 
I n d o k o l á s
 
Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző bejelentette, hogy 2011. szeptember 1. napjától előrehozott öregségi nyugdíj megállapítását kéri, és erre tekintettel kéri, hogy közszolgálati jogviszonyát a képviselő-testület 2011. augusztus 31. napjával, felmentéssel szüntesse meg.
 
Az Észak-alföldi Regionális Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság 30-10161/2010/0006 ügyiratszámú határozatában megállapította, hogy az előrehozott öregségi nyugdíjra Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző jogosultságot szerzett, és a nyugdíj megállapítását bármikor kezdeményezheti.
 
A köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény (továbbiakban: Ktv.) 17. § (1) bekezdés d) pontja és a (2) bekezdés f) pontja és (3) bekezdése szerint:
„17.§  (1) A közszolgálati jogviszony felmentéssel akkor szüntethető meg, ha
d) a köztisztviselő nyugdíjasnak minősül;
(2) A közszolgálati jogviszonyt felmentéssel meg kell szüntetni, ha
f) az előrehozott öregségi nyugdíjjogosultság egyéb feltételeivel a felmentési idő leteltekor rendelkező köztisztviselő a (12) bekezdés szerint kérelmezi.
 
(3) A munkáltató a felmentést köteles megindokolni. Az indokolásból a felmentés okának világosan ki kell tűnnie és a munkáltatónak kell bizonyítania, hogy a felmentés indoka valós és okszerű.”
 
A képviselő-testület a közszolgálati jogviszony megszűnésekor a köztisztviselőt megillető jogosultságokról és járandóságokról a Ktv. és az Mt. szabályai szerint, a rendelkező részben foglaltak szerint döntött.
 
Erről értesül:
1.)    Kecze István polgármester
2.)    Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző
3.)    Magyar Államkincstár Észak-alföldi Regionális Igazgatósága
4.)    Polgármesteri Hivatal Szervezési Osztálya
5.)    Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya

« Vissza
Vissza a főmenübe