187/2006. (VI. 19.) Humánpolitikai Bizottsági határozat
Tárgy: Költségalapú bérlakásra (Gye., Magtárlaposi u. 14/4.) benyújtott kérelem

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Humánpolitikai Bizottsága

187/2006. (VI. 19.) számú határozata

Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének Humánpolitikai Bizottsága Oskó Sándorné (1957.) Gyomaendrőd, Vásártéri ltp. D/B. II/7. szám alatti lakos - Gyomaendrőd, Magtárlaposi u. 14/4. szám alatti - költségalapú bérlakásra benyújtott pályázatát elutasítja.

 

A határozat ellen a kézhezvételtől számított 15 napon belül Gyomaendrőd Város Képviselő-testületéhez címzett, de a polgármesternél benyújtott kétpéldányos, illetékmentes fellebbezéssel lehet élni.

 

INDOKOLÁS

Oskó Sándorné a pályázati határidő letelte után nyújtotta be kérelmét, melyben előadja, a fenti lakcímen albérletben lakik, 3 gyermekével él közös háztartásban. A népességnyilvántartó adatai szerint nevezett legidősebb gyermeke Oskó Ildikó (1980.) kaposvári állandó lakos, kérelmezővel azonos lakcímre Oskó Tímea (1985.) és Oskó Sándor (1989.) nevű gyermekei vannak hivatalosan bejelentve. Kérelmező édesanyja ápolása címén hivatalunktól havi nettó 23.607,- Ft. összegű ápolási díjban részesül, más jövedelemről, családi pótlékról a kérelem nyomtatványon nem nyilatkozott, azonban a kérelem benyújtását követően, 2006. június 19. napján nevezett önként megjelent a Polgármesteri Hivatal Humánpolitikai Osztályán és a kérelem nyomtatványon nem közölt adatokról jegyzőkönyvi nyilatkozatot tett. Ennek alapján az ápolási díjon kívül a család jövedelmét képezi még 12.000,- Ft/hó összegű családi pótlék, valamint a három gyermekre járó gyermektartásdíj, mely általában 30.000,- Ft/hó, de van amikor több. Amennyiben a bizottság részére utalja ki a költségalapú bérlakást, vállalja 30 napon belül a lakáskassza szerződés megkötését. Előzőek alapján az egy főre jutó havi jövedelem, ha csak 3 főt veszünk figyelembe 21.869,- Ft.

 

Kérelmező „A lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről" szóló többször módosított 12/2001. (IV. 27.) KT. rendeletben szabályozott feltételeknek nem felel meg.

 

Fentiek miatt a bizottság a rendelkező részben foglaltak szerint határozott.

 

A határozat „A lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről" szóló 12/2001. (IV. 27.) KT rendelet 8/A. § (2) bekezdés 1., 3., 4. francia beekezdésében foglaltakon alapszik, mely kimondja:

„8/A. § (2) a) A Magtárlaposi úton lévő bérlakásokra az a gyomaendrődi állandó lakos pályázhat:

- aki a 35. életévét még nem töltötte be,

- …,

- aki legalább 5 éves lakáselőtakarékossági szerződéssel rendelkezik, vagy annak megkötését 30 napon belül vállalja,

- akinek a háztartásában az 1 főre jutó havi nettó jövedelem meghaladja az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének kétszeresét."

« Vissza
Vissza a főmenübe