247/2006. (VII. 17.) Humánpolitikai Bizottsági határozat
Tárgy: Belvíz támogatás elutasítás miatti fellebbezés

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Humánpolitikai Bizottsága

247/2006. (VII. 17.) számú határozata

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének Humánpolitikai Bizottsága javasolja a Tisztelt Képviselő-testületnek, hogy Rafael Lajosné Gyomaendrőd, Bányász u. 10. szám alatti lakos fellebbezését utasítsa el, s a VI. 3821-3/2006. ikt. számú határozatot hagyja helyben.

 

A határozat ellen további fellebbezésnek helye nincs.

A határozatot sérelmesnek tartó fél, a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül a Megyei Bírósághoz fordulhat jogszabálysértésre való hivatkozással.

 

INDOKOLÁS

 

Rafael Lajosné Gyomaendrőd, Bányász u. 10. szám alatti lakos fellebbezéssel élt a VI. 3821-3/2006. iktatószámú elutasító határozat ellen.

A fellebbezési eljárásban újabb helyszíni szemlére került sor. Megállapításra került, hogy a korábban végzett ellenőrzéshez viszonyítva változás nem történt.

Az épületen, olyan szerkezeti kár, ami a lakhatást veszélyezteti nem keletkezett. A helyreállítás várható becsült költsége: 350.000,- Ft.

Az első fokú határozat „Az ár és belvíz sújtotta lakóépületek újraépítéséhez és felújításához nyújtandó önkormányzati támogatásról” szóló 14/2006. (VI. 9.) KT. számú rendelet 2. §-ában és 4. § második francia bekezdésében foglaltak alapján került elutasításra, - így az jogszabályt nem sért - mely kimondja:

2. §

„Támogatásban részesülhetnek azok a személyek, akiknek lakóháza megsemmisült, életveszélyessé vált az építési hatóság a bontást jogerős határozatában elrendelte. Támogatást kérhet a további károk megelőzése érdekében a lakóház javításához az a személy is akinek az általa lakott ingatlanában a rendkívüli ár vagy belvíz miatt olyan mérvű károsodás következett be, hogy az a biztonságos lakhatást veszélyezteti.”

4. § második francia bekezdése:

„Nem tartoznak a támogatási körbe:

- …,

- A lakásban való lakhatás tényét, biztonságát nem befolyásoló tisztasági, esztétikai jellegű károk,”

A fellebbezés elutasításakor az idézett KT rendeletben foglaltakon túl, figyelembe vételre került az Újjáépítési kormánybiztos által kiadott Újjáépítési Útmutató 1. 2. pontjának második francia bekezdése is, mely kimondja:

„A Kormányzati támogatás a lakhatási feltételek elősegítésére irányul. Nem tartoznak a támogatási körbe:

- …,

- a lakásban való lakhatás tényét, biztonságát nem befolyásoló tisztasági, esztétikai jellegű károk,”

« Vissza
Vissza a főmenübe