277/2006. (IX. 4.) Humánpolitikai Bizottsági határozat
Tárgy: Lakás felújítási támogatás (ifjú házas)

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Humánpolitikai Bizottsága

277/2006. (IX. 04.) számú határozata

Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének Humánpolitikai Bizottsága Engi Zsolt (1976.) és felesége Enginé Szarvas Anikó (1977.) Gyomaendrőd, Petőfi S. u. 31. szám alatti lakosoknak, a Gyomaendrőd, Petőfi S. u. 31. alatti ingatlan felújításához benyújtott támogatási kérelmét elutasítja.

 

A határozat ellen a kézhezvételtől számított 15 napon belül Gyomaendrőd Város Képviselő-testületéhez címzett, de a polgármesternél benyújtott kétpéldányos, illetékmentes fellebbezéssel lehet élni.

 

INDOKOLÁS

 

Nevezettek a tulajdonukat képező ingatlan felújításához kérték a támogatást. Kérelmükben leírták, hogy az önkormányzattól igényelt támogatást az ingatlan felújítására szeretnék fordítani. Felújításra szorul a fürdőszoba, a ház külső falazata, valamint szükséges az esőcsatorna felszerelése is.

Kérelmezők 2004. évben kötöttek házasságot. Nyolc éven belül vállalják a két gyermek megszületését.

Az ingatlant 2004. évben vásárolták 3.500.000,- Ft-ért. A vételár kiegyenlítéséhez 1.500.000,- Ft. pénzintézeti hitelt vettek fel.

Mindketten a BAVÉP Kft. alkalmazottjai, havi nettó jövedelmük 54.062,- Ft/fő.

 

Kérelmezők lakás felújításához kérik a támogatást. A vonatkozó rendelet értelmében lakóépület építéséhez, vásárlásához, illetve meglévő ingatlan legalább egy szobaszámmal történő bővítéséhez állapítható meg támogatást, ezért a bizottság a rendelkező részben foglaltak szerint határozott.

 

A határozat a többször módosított 2/2004. (II. 10.) KT. számú rendelet 2. § (1) bekezdés harmadik francia bekezdésén, (2) bekezdésén, (7), (8) bekezdésén, valamint a 3. § (1) bekezdés harmadik francia bekezdésén alapszik, mely kimondja:

2/2004. (II. 10.) KT. rendelet

„2. § (1) Támogatásban részesíthetők azok a fiatal házasok:

- …,

- …,

- továbbá a kapott támogatást Gyomaendrőd közigazgatási területén lévő lakás megszerzéséhez, illetve ott új lakás építéséhez kívánják felhasználni.”

„2. § (2) A támogatást csak az első saját tulajdonú lakás megszerzéséhez lehet megállapítani…”

„2. § (7) A fentiekben meghatározottakon túl támogatásban részesíthetők azok, akik lakáscélú önkormányzati támogatásban még nem részesültek, megfelelnek a 2. § (1)-(3) bekezdésében meghatározott egyéb feltételeknek, és a támogatást a már meglévő lakásuk bővítéséhez kérik.”

2. § (8) A lakásbővítés csak akkor támogatható, ha a lakást legalább a 12/2001. (I. 31.) Korm. rendelet 3. § (3) bekezdése b) pontjában meghatározott nagyságú lakószobával bővítik, és ez által a lakás alapterülete is nő.”

„3. § (1) Nem állapítható meg támogatás, ha:

- …,

- …,

- a kérelmező a kérelem benyújtásakor a lakás vételárát teljes egészében kiegyenlítette, …”

« Vissza
Vissza a főmenübe