113/2006. (XI. 20.) Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsági határozat
Tárgy: Az önkormányzati lapkiadás és helyi vezetékes műsorszolgáltatás jövőjének áttekintése

Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság

113/2006.(XI. 20.) ÜB. Határozat

 

Az Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek, hogy a 227/2006. (IX. 14.) KT határozattal a Fő út 173-179. szám alatt - a kábeltelevíziós műsorelosztó fejállomás melletti - önkormányzati tulajdonú helyisége továbbá a hozzá kiépített vezetékes műsorszolgáltatásnak a helyi műsorelosztóra való csatlakozását lehetővé tevő műszaki megoldást (interfész felület) helyi TV stúdió célú hasznosítására kiírt pályázati eljárást pályázó hiányában nyilvánítsa érvénytelennek.

 

Az Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek, hogy bízza meg a polgármestert, hogy dolgozza ki a testületi működés támogatását és azok élő kábel televíziós közvetítését és internetes publikálását lehetővé tevő technikai és szervezeti, személyi feltételrendszerét. Ezzel együtt dolgozza ki, tervezze meg a szükséges forrásigényeket, és ennek vonzatát építse be a 2007. évi költségvetési koncepcióba.

 

A bizottság javasolja továbbá, hogy az 1990 évi LXV tv. 22.§ -ban biztosított jogkörében eljárva, javasolja az Ügyrendi, Oktatási Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottságnak, hogy hozzon létre 3 fős albizottságot, az 1986. évi II tv. 7. §-ban meghatározott alapítói jogok következetes érvényesítésére.

A Képviselő-testület kérje fel az Ügyrendi Oktatási Kisebbségi, és Esélyegyenlőségi Bizottságot, hogy az SZMSZ felülvizsgálata során tegyen javaslatot az albizottságra vonatkozó szabályok meghatározására.

 

Határidő: 2006. november 30.

Felelős: Császárné Gyuricza Éva biz. Elnök

« Vissza
Vissza a főmenübe